meer verdienen met affiliate links

Blog Academy | Meer verdienen met affiliate links op je website? Ik deel een grote inkomstenbron!

augustus 22, 2022

In de afgelopen jaren heb ik al meerdere artikelen geschreven over affiliate marketing en geld verdienen met affiliate links. Ik vind het een interessant onderwerp en ben van mening dat wanneer je de juiste vorm voor het juiste kanaal gebruikt, je hier heel veel geld mee kunt verdienen. In dit artikel deel ik een hele makkelijke tips waarmee ik op mijn blog, naast het schrijven van de artikelen, affiliate inkomsten verdien.

Ik weet niet wat affiliate links zijn

Als jij een online bestelling plaatst, gaat dat eigenlijk altijd via een affiliate link. Een affiliate link zorgt ervoor dat de “verstrekker” van de link een klein gedeelte krijgt van jouw aankoopbedrag (commissie) zonder dat jij als klant extra betaalt. Er zijn talloze semi illegale bedrijven actief die zorgen dat jouw aankopen aan hen gelinkt worden. Ik vind het zelf fijner als een blogger commissie krijgt, die grote bedrijven zijn al rijk genoeg. Hoe ik daar voor zorg? Voordat ik een online aankoop doe, kijk ik of een blogger die ik ken een linkje of advertentie online heeft staan en klik ik via hen door. ~o krijgen zij de commissie en niet een groot of zelfs illegaal bedrijf.

Als blogger zijnde wil ik natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen via mij hun aankopen doe, daarom verwerk ik affiliate links in mijn artikelen. Als iemand daar op klikt en een aankoop doet, krijg ik de commissie.

Hoe veel verdien ik met affiliate links?

Ik verdien op dit moment een leuk bedrag per maand met affiliate links, hierbij moet ik wel twee kanttekeningen plaatsen:

 • Deze verdiensten komen niet alleen uit mijn blog maar ook uit Social Media en via verschillende affiliate netwerken.
 • Ik ben al bijna 10 jaar bezig als ondernemer en pas zo’n drie jaar actief bezig met affiliate marketing.

Deze kanttekening vind ik belangrijk omdat ik niet de illusie wil wekken dat je binnen een paar maanden duizenden euro’s kunt verdienen en omdat ik denk dat vooral kleine beetjes via verschillende kanalen het meest voorkomen.

Hoe kom ik aan die affiliate links?

Er zijn verschillende affiliate netwerken waar je je kunt aanmelden om te gaan verdienen met affiliate links. Bij zo’n netwerk kun je dan voor de aangesloten merken affiliate links maken of banners opvragen. Mijn absolute favoriet is LinkPizza omdat zij een plugin hebben. Deze plugin zet alle geschikte links automatisch en woorden om in affiliate links en dat bespaart extreem veel tijd. De plugin zorgt er voor dat een woord zoals bijvoorbeeld ‘lipstick’ omgezet wordt naar een affiliate link naar een beauty website en dat je link naar bol.com automatisch affiliate is. Je hoeft niet meer zelf uit te zoeken of en waar iets kan en de link handmatig om te zetten; alles gebeurt automatisch. Ondanks dat het geautomatiseerd is, komt niet je hele site bomvol links te staan maar blijft het netjes. De plugin is overigens optioneel, als je geen automatische links op woorden wilt, kan dat. Ook kun je onderaan elk artikel de plugin volledig uitschakelen of losse links uitzetten. Dit is soms nodig voor een samenwerking en zo hou je zelf de volledige controle.

Nog meer voordelen

Het affiliate gebeuren is niet het enige waarom ik LinkPizza zo tof vind, als blogger of influencer heb je namelijk nog veel meer voordelen:

 • Ze hebben een marktplaats waarop je je kunt aanmelden voor leuke samenwerkingen met bedrijven.
 • Je hebt zelf de controle over met wie je samenwerkt, wat je tarief is. Ook ben je na je (gratis) aanmelding helemaal niks verplicht.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

5 Comments

 • Meer mensen bereiken op Instagram: zo doe je dat!

  […] je niet boeiend vinden. Als influencer verdien je geld op basis van je bereik en/of verkopen via affiliate links. Ook hier zijn ongeïnteresseerde volgers niet interessant als verdienmodel. In het begin kom je […]

  juni 17, 2022 at 6:10 am Reply
 • Mitchel

  Bedankt voor je artikel! Ik heb al verscheidene opdrachten gehad vanuit LinkPizza, maar in affiliate links had ik me nog niet verdiept.

  augustus 23, 2022 at 11:01 am Reply
 • Lukt écht geld verdienen met je onderneming je maar niet?

  […] halfjaar lang gaan we samen knallen voor jouw business. Dit kan zijn het uitbouwen van affiliate inkomsten, het opstarten van een volledig nieuwe blog, een webshop of product lanceren en meer. Mijn traject […]

  september 8, 2022 at 6:20 am Reply
 • Geld terugverdienen op je online aankopen?

  […] soort websites zijn een vorm van affiliate marketing. Ze krijgen simpelweg een percentage van jouw aankoop voor de doorverwijzing en delen dat in dit […]

  november 6, 2022 at 5:10 pm Reply
 • Online geld verdienen: ik help je graag

  […] halfjaar lang gaan we samen knallen voor jouw business. Dit kan zijn het uitbouwen van affiliate inkomsten, het opstarten van een volledig nieuwe blog, een webshop, social media of product lanceren en meer. […]

  september 13, 2023 at 4:10 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.