Affiliate Marketing

Business | Affiliate Marketing tips: deze dingen kun je beter niet doen

maart 4, 2019

Zoals jullie misschien wel weten ben ik fan van affiliate marketing. Als je niet precies weet wat dit is en hoe je het inzet, raad ik je aan om dit artikel eens te lezen. Ik vind het een handige tool om online geld te verdienen zonder veel extra werkzaamheden. Echter zijn er ook een aantal dingen die je beter niet kunt doen als het op affiliate marketing aankomt. In dit artikel dan ook een aantal affiliate marketing tips.

De verkeerde producten promoten

Kijk altijd goed naar de producten die je met je affiliate links. Passen de producten bij de site en zou je ze zelf ook kopen? Om een voorbeeld te noemen: ik kan hier wel affiliate links naar kinderwagens gaan neerzetten, echter past dat niet echt. Ik heb geen kind, moeders zijn niet mijn doelgroep en ik zou zelf dan ook niet snel een kinderwagen aanschaffen.

Maar hoe zit dat dan bij automatische links?

Via LinkPizza worden sommige woorden en links in je teksten automatisch omgezet naar affiliate links. Wat mij betreft geen ramp als daar een keer een ¨verkeerd¨ product bij zit. Met de goede producten promoten doel ik vooral op dedicated artikelen en affiliate links die je zelf kiest en bewust deelt. Ik maakte bijvoorbeeld een keer een artikel (met affiliate links) over boeken met als onderwerp Instagram. Heel passend bij mijn blog, minder passend wanneer ik als onderwerp boeken over moederschap had gekozen.

Je lezers niet verleiden

Uiteraard is het handig om je affiliate link een beetje leuk in te pakken en niet zo maar te droppen. Zorg er met je tekst voor dat de lezer graag op de link wilt klikken om meer over het product te weten te komen, of het zelfs te kopen.

Te veel verschillende producten op één pagina promoten

Hou een beetje focus wat links betreft als je echt een artikel schrijft met als doel affiliate links plaatsen en sales genereren. Focus je op één product(groep) en plaats geen links naar én boeken, én make-up én vakanties.

Onjuiste informatie geven

Lieg nooit tegen je lezers in de hoop dat ze dan sneller gaan klikken. Wees altijd eerlijk over het product en de prijs. Als ik hier nu een affiliate link plaats van Rituals en zeg dat op alles 75% korting zit is de kans vrij groot dat je gaat klikken. Als er dan vervolgens geen 75% korting blijkt te zijn, is dat niet echt tof naar je lezers toe.

Te snel te veel verwachten

Verwacht niet dat je na één maand affiliate marketing meteen een dik salaris uit je linkjes kunt halen. Sowieso heb je bezoekers nodig die je links uberhaubt te zien krijgen. Affiliate marketing heeft tijd nodig en een testperiode om te zien wat wel en niet werkt voor jouw doelgroep.

De regels negeren

Verschillende campagnes hebben verschillende regels. Zo mag je bij sommige merken bijvoorbeeld geen links plaatsen op social media of in je nieuwsbrief. Let goed op deze regels en hou je er aan, anders volgt er wellicht uitsluiting van de campagne en dat gaat je sowieso niks opleveren.

Tot slot

In bovenstaande affiliate marketing tips heb ik het vooral over affiliate links. Veel netwerken bieden ook banners en ander soort advertenties aan. Mijn tip op het gebied van banners is: niet te veel en kijk of ze qua kleur en onderwerp bij je site passen. Verder is het altijd belangrijk om op je website te vermelden dat je gebruik maakt van affiliate links, dit is allereerst verplicht en ten tweede ook netjes naar je lezers toe.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

7 Comments

 • Blog inspiratie nodig? Hier heb je 50 ideeën!

  […] een lijstje met boeken die je nog graag wilt lezen. Vergeet ook de affiliate links niet als je via bol.com […]

  mei 17, 2022 at 6:10 am Reply
 • Effectief promoten en meer verdienen? Lees mijn gratis gids!

  […] van merken. Hij zal je helpen bij het effectiever promoten via onder andere Instagram om zo je affiliate inkomsten te verhogen. Want af en toe gratis goodies is natuurlijk leuk maar naar mijn mening is […]

  augustus 10, 2022 at 6:20 am Reply
 • Meer verdienen met affiliate links? Zo doe je dat!

  […] de afgelopen jaren heb ik al meerdere artikelen geschreven over affiliate marketing en geld verdienen met affiliate links. Ik vind het een interessant onderwerp en ben van mening dat […]

  augustus 22, 2022 at 8:40 am Reply
 • Crimibox: de moeite waard of toch zonde van je geld?

  […] *Dit artikel is geen samenwerking maar bevat wel affiliate links. […]

  november 7, 2022 at 8:50 pm Reply
 • Beter slapen? Zo doe je dat!

  […] *Dit artikel bevat affiliate links. […]

  november 8, 2022 at 1:30 pm Reply
 • Affiliate marketing: van deze cursus leerde ik ontzettend veel!

  […] schreef al eerder een uitgebreid artikel met tips op het gebied van affiliate marketing maar bij deze nog een aantal […]

  november 8, 2022 at 2:51 pm Reply
 • Samenwerken met bedrijven? Zo doe ik het (en zo doe ik het niet)!

  […] grote inkomstenbron op mijn blog zijn affiliate links. Dit zijn linkjes naar webshops die geplaatst worden achter relevante woorden en producten. Als jij […]

  november 10, 2022 at 4:00 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.