stoppen met uitstellen

Lifestyle | Stoppen met uitstellen? Zo doe je dat!

september 6, 2022

De afgelopen weken was ik rustig online én achter de schermen. Ik zat er even niet lekker in maar las ondertussen wel een boek dat eigenlijk precies op het juiste moment kwam; Stoppen met uitstellen van Isabelle Feteris. Stel je ook vaak dingen uit? Omdat je zo bent, opgeslokt wordt door randzaken of andere redenen? In dit artikel vertel ik je wat meer over het boek en deel ik een aantal tips waarmee ook jij kunt stoppen met uitstellen.

Stoppen met Uitstellen – Isabelle Feteris

Isabelle Feteris was topsporter en is nu psycholoog, mindsetcoach én een enorm sterke vrouw. Ze past de mentale principes van topsport toe op het concept uitstellen om anderen te leren optimaal te presteren. ‘Stoppen met uitstellen’ is dan ook geen standaard boek, het gaat diep in op mindset en leert je met sterke vragen te ontdekken hoe jij je eigen potentieel nog tegenhoudt en ook niet onbelangrijk; wat je nou écht wilt.

Dit vond ik er van

Ik vond het boek allereerst super praktisch. Het begint al fijn en duidelijk; je leest eerst wat je gaat leren en waarom dat nodig is en de “regels” van de methode van Isabelle worden uitgelegd. Doordat het boek niet, zoals veel van dit soort boeken, meteen heel diep en ver begint maar juist lekker praktisch en dichtbij, krijg je zin om aan de slag te gaan. Tussen de theorie door, krijg je vragen om voor jezelf te beantwoorden. Deze helpen je inzicht te krijgen in je gedrag en de geleerde theorie direct toe te passen; dat vond ik persoonlijk een hele fijne toevoeging.

Het boek is uitgebreid maar niet langdradig. Voor mij geen boek om er lekker voor het slapen gaan bij te pakken maar wel een boek om regelmatig op terug te vallen als ik “er even niet zo lekker in zit”. Wat mij betreft een must have voor elke ondernemer want volgens mij is er bijna niemand die hier niet van kan groeien.

Met deze tips stop jij met uitstellen

Natuurlijk heb ik in dit artikel ook een aantal tips om te stoppen met uitstellen. De tips zijn gebaseerd op het boek van Isabelle en op mijn eigen knelpunten rondom uitstellen.

  1. Bepaal wat je écht wil en wat daarvoor nodig is. Door je doel helder te hebben, weet je waarom je bepaalde dingen wilt doen, ook als je er even wat minder motivatie voor hebt.
  2. Het is nooit te laat. Geef niet op als iets niet meteen lukt of als een plan niet direct gaan zoals je niet wilt. Herpak je focus en ga weer aan de slag, opgeven is sowieso verliezen. Blijven proberen en aanpalen is nooit verliezen.
  3. Kijk wat voor je werkt. Op sommige dagen doe ik moeilijke en lange taken eerst, zodat ik er vanaf ben. Op sommige dagen motiveert het me juist meer om kleine snelle dingen eerst te doen, omdat ik me dan productiever voel. Elke dag is anders en “go with the flow” werkt in mijn beleving beter dan jezelf van alles opleggen en daardoor juist te gaan uitstellen.

Dat boek wil ik!

Snap ik, je gaat er écht wat aan hebben! Voor €19,99 kun je het boek kopen op deze pagina. Nog een kleine tip als je gaat lezen; blader er eerst lekker door en bekijk wat stukjes die je aanspreken. Het boek geeft je zoveel handvatten dat het alleen maar leuk is om alvast een beetje te snuffelen voordat je vooraan gaat beginnen.

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Wil je gratis jouw onderneming een boost geven? Schrijf je dan in voor de gratis training voor ondernemers: Boost je Business Bootcamp!

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.