Lifestyle | Niet blij met je leven? De enige die wat kan veranderen ben jij zelf.

augustus 12, 2022

Zo vaak hoor ik om me heen dat mensen al jaren op een plek zitten waar ze niet blij mee zijn. Ze gaan elke naar een baan waar ze niet gelukkig mee zijn, klagen er regelmatig over maar doen niks om in een andere situatie terecht te komen. Als je echter niet blij bent met je werk, gaat zelden iemand dat uit het niks voor je oplossen; je zult er zelf wat voor moeten doen.

Lekker makkelijk gezegd

Als je niet blij bent, dan ga je toch weg? Zo makkelijk is het helaas niet altijd, het is vaak wel veel makkelijker dan je denkt. Op dit moment zijn er banen in overvloed en staan bedrijven te springen, dat maakt een overstap wellicht makkelijker. Als er weinig banen zijn en je echt die baan nodig hebt om rond te komen; snap ik dat het moeilijker is. Ik snap ook dat je niet zomaar je baan op zegt om te gaan ondernemen. Echter denk ik dat het altijd beter werkt om in oplossingen te denken in plaats van in problemen.

Je kunt solliciteren terwijl je al een baan hebt en je kunt ook een bedrijf opbouwen naast een baan. Dat is pittig maar als je daarna veel gelukkiger bent, is het het wel waard.

Maar wat wil je dan?

Ik hoor ook vaak dat mensen die blij zijn met hun werk maar ook niet goed weten wat ze wel willen, in mijn beleving zijn daar verschillende oplossingen voor.

  • Maak een lijstje met wat je wel en niet leuk vindt in een baan.
  • Probeer; als je je nieuwe baan vreselijk vindt, ben je in elk geval wijzer geworden.
  • Win loopbaanadvies in bij een professional.
  • Praat veel met familie en vrienden over hun werk om meer te leren over verschillende banen.
  • Ga buiten je comfort zone, denk in dromen en blijf weg van limieten. Ik geloof niet dat je alles kunt wat je wilt, wel dat je héél veel kunt bereiken met je best doen en een actieve en positieve benadering.

Realiseer je dat jij echt de enige bent die iets kan veranderen

Verandering komt niet vanzelf. Als je hetzelfde doet als je altijd deed, zul je ook hetzelfde resultaat krijgen. Verandering kan eng zijn maar het is toch veel enger om tot je pensioen bij een baan te blijven die je niet gelukkig maakt? Go for it!

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.