bezoekers op je website

Business | Meer bezoekers op je website!

mei 1, 2023

Als je net als ik al een langer blogt, kijk je misschien gniffelend terug naar je oudere artikelen. Ik zie gelukkig groei bij mezelf op het gebied van fotografie en de opbouw van mijn artikelen. Toch vind ik het bij sommige artikelen jammer, door bijvoorbeeld het onderwerp, dat deze op mijn blog verschenen toen ik stukken minder lezers had. Door mijn statistieken zie ik dat hele oude artikelen toch nog regelmatig gelezen worden, geen slecht idee dus om die artikelen even een make-over te geven. In dit artikel vertel ik je waarom het handig kan zijn om je oude posts nog eens langs te gaan en op welke dingen je dan het beste kunt letten bij het updaten. Je oude artikelen updaten kan absoluut zorgen voor meer bezoekers op je website of blog. Wil jij mijn gratis SEO Gids ontvangen? Dat kan hier!

Bezoekers komen bij een oud artikel via Google

Dit vind ik zelf denk ik wel de voornaamste reden. Mensen zoeken op een merk of onderwerp, en komen bij een artikel van jaren geleden uit. Mijn artikelen van jaren terug voldoen echter niet meer aan mijn standaard van nu, en ik vind ze dan ook geen goed visitekaartje voor mijn blog. Je wilt natuurlijk dat iemand je blog onthoudt en verder gaat lezen of later terug komt. Door je artikel bij te schaven, kun je ook op je oudere artikelen weer trots zijn.

Via oudere artikelen kun je lezers doorsturen

Deze staat eigenlijk heel dicht op wat ik hier boven beschrijf maar ik bedoel het toch anders. Stel iemand komt via Google bij een oud artikel over een Catrice serum terecht en je hebt vorige week een leuk artikel over de nieuwe collectie van Catrice geschreven, dan kun je je lezers doorsturen. Plaats na het schrijven van je nieuwe artikel een linkje in je oude artikel zodat lezers kunnen zien dat je gegroeid bent en eventueel toch blijven hangen. Ik maak gebruik van een plug-in die onder elk artikel gerelateerde posts laat zien, mega aanrader!

SEO

Toen ik jaren geleden begon met bloggen, was SEO echt niet zo´’n ding als dat het nu is. Door de SEO (check hier de gratis gids) van je webpagina goed bij te houden, wordt je sneller gevonden. Ik had voor ik met SEO begon honderden artikelen online staan waarvan de SEO nog niet goed was en waardoor mijn pagina dus niet gevonden werden, terwijl het wel zou kunnen. Ik paste deze pagina’s beetje bij beetje aan, veel werk maar absoluut de moeite waard.

Affiliate marketing

Het is zeker de moeite om, als je ze eenmaal verbeterd hebt, je oude artikelen ook te voorzien van passende affiliate links. Elke link is er één en voor het weet kun je met deze links toch een leuk salaris bij elkaar sprokkelen. Affiliate links kun je onder andere aanmaken via LinkPizza.

Je hebt iets nieuws om te promoten

Ik publiceer tegenwoordig alleen nog artikelen op doordeweekse dagen en in het weekend verschijnt er niks. Ik kies er vaak voor om een oud artikel die ik nog tof vind even na te lopen, en opnieuw te delen op social media. Zo blijf je toch in het weekend lekker actief, zonder dat je 7 artikelen per week hoeft te schrijven.

Maak een repost

Als ik een artikel over een onderwerp graag opnieuw wil delen, maar echt heel veel aanvullingen heb, dan kies ik toch voor een nieuwe publicatie met een verwijzing naar het oude artikel. Ook in het oude artikel plaats ik dan een linkje naar het nieuwe artikel met de aanvullingen. Ook heeft WordPress de optie om een oud artikel te herschrijven en opnieuw te publiceren. Daar maakte ik gebruik van bij dit artikel; zo heb je geen dubbele content voor Google en kun je weer iets nieuws delen met je lezers.

Tags

Kijk je tags eens na. Misschien gebruik je tags die je vroeger wel had nu niet meer, of heb je ze van naam veranderd. Door je tags netjes te organiseren kunnen bezoekers makkelijk artikelen vinden waar ze in geïnteresseerd zijn.

Foto’s

Het lastigste aan oudere artikelen vind ik zelf vaak de foto´’s. Mijn skills zijn vooruit gegaan en ik schaam me soms een beetje voor mijn oudere foto´’s. Natuurlijk is nieuwe foto´’s maken meestal geen optie maar eventueel kun je je foto´’s wat anders bewerken. Kijk ook goed naar je oudere artikelen of je geen foto´’s gebruikt die niet rechtenvrij zijn. Back in the days was daar veel minder over bekend maar nu krijgen ook kleinere bloggers gewoon een boete. Geen verspilde moeite dus om je artikelen eens na te lopen op “illegale” foto’s.

Lay-out

Qua layout en schrijfstijl is er hier de afgelopen jaren echt heel veel veranderd. Toen ik over ging van Blogger naar WordPress, kwamen sommige artikelen er gek uit te zien, en sowieso deel ik mijn artikelen nu heel anders in. Loop de lay-out een na en pas ‘m aan waar nodig, ook hier gaat het weer om je online visitekaartje!

Op bovenstaande manieren update ik zelf oudere posts en trek ook jij meer bezoekers op je website.

PS. Volg je mij al op Instagram?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Dinja

  Jij brengt het updaten van een nieuw artikel naar echt een heel ander niveau dan ik haha, maar het zijn goede tips! Denk dat ik binnenkort maar eens even bij wat oude artikelen een nieuw leven ga inblazen.

  augustus 6, 2018 at 7:22 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ah gewoon ook lekker blijven doen wat bij je past he 😀

   augustus 7, 2018 at 11:48 am Reply
 • Sonja

  Ik blog met deze naam nog niet zo lang, maar het is wel zo dat er soms dingen liggen te verstoffen terwijl ze echt nog de moeite waard zijn om te lezen.

  augustus 8, 2018 at 1:03 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.