Pinterest voor je bedrijf

Blog Academy | Pinterest voor je bedrijf: zo doe je dat (niet)!

september 9, 2022

Pinterest voor je bedrijf inzetten kan je enorm veel bereik en verkopen opleveren. Het laatste jaar dook ik in Pinterest voor mijn eigen bedrijven en in dit artikel deel ik mijn bevindingen.

Waarom Pinterest voor je bedrijf gebruiken?

Als ondernemer is alle bereik mooi meegenomen en het fijne aan Pinterest is dat een post, in tegenstelling tot op andere Social Media kanalen, een vrij lange levensduur heeft. Je post verdwijnt dus niet na enkele dagen of soms zelf uren uit de tijdlijn van mensen maar blijft veel langer rondzwerven. Natuurlijk is er ook hier een algoritme dat invloed heeft op hoe goed je post bekeken wordt maar het is in mijn ogen wel makkelijker om met Pinterest met alleen posten nieuwe mensen te bereiken dan bijvoorbeeld op Instagram.

Ook fijn aan Pinterest; je kunt een directe link koppelen aan je post (Pin) zodat mensen meteen door kunnen klikken naar bijvoorbeeld je website of product: ideaal!

Dit zijn do’s als je Pinterest voor je bedrijf gaat gebruiken

  • Pin actief, bij voorkeur dagelijks (Pins zijn in te plannen). Plaats eigen Pins maar Repin ook Pins die je interessant vindt.
  • Drop niet gewoon je Pin maar vul alles in; hashtags, beschrijving en ALT-tekst. Dit zorgt ervoor dat je Pin beter gevonden wordt en relevante mensen bereikt.
  • Het allerbelangrijkste; maak je Pin SEO-proof. Dit betekent onder andere dat voornamelijk de titel en de beschrijving relevante zoekwoorden moeten bevatten.
  • Een zakelijk account gebruiken. Je kunt dan je website koppelen en uitgebreide statistieken bekijken.

Dit kun je beter niet doen

  • Spammen. Spam je Pin niet in talloze groepsborden maar alleen op kwalitatieve en relevante borden.
  • Niet consequent zijn. Sporadisch actief zijn, werkt voor geen enkele Social Media.
  • Visueel onaantrekkelijke Pins maken. Pinterest is een visueel medium en het is belangrijk dat je opvalt tussen de andere Pins. Kijk eens welke Pins jij zelf aanklikt of welke je aandacht trekken, voldoen je eigen Pins ook aan die kenmerken?

Hoe zet ik Pinterest in voor mijn bedrijf?

Ik vind Pinnen sowieso leuk en heb diverse borden die ik zowel zakelijk als privé gebruik. Ik laat me graag inspireren op verschillende gebieden en vind het leuk om mooie dingen te verzamelen op mijn borden. Mijn artikelen deel ik op Pinterest, af en toe een extra Pin om mijn diensten of kortingscodes uit te lichten en regelmatig een re-Pin. Ik ben in no time met een paar minuten Pinnen per dag enorm gegroeid maar denk dat er zeker nog meer uit te halen valt. Er is nog zat te ontdekken en zodra ik nieuwe bevindingen heb, volgt er een deel 2 van dit artikel.

Kom je me volgen op Pinterest? Vind ik leuk!

Wil je gratis jouw onderneming een boost geven? Schrijf je dan in voor de gratis training voor ondernemers: Boost je Business Bootcamp!

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.