Volgers

Business | Meer volgers op Social Media? Zo doe je dat!

november 13, 2018

Als je serieuze doelen hebt met je social media, wil je waarschijnlijk meer volgers op Instagram etc.. Wat voor bijvoorbeeld Instagram en Pinterest werkt, werkt niet voor Facebook of Twitter en vice versa.  Nou heb ik natuurlijk niet de wijsheid in pacht, maar heb ik wel een aantal pagina´s zeer succesvol laten groeien qua volgers de laatste maanden, met onderstaande manieren. In dit artikel leg ik je meer uit over het laten groeien van je pagina op Facebook en meer volgers op Instagram.

Instagram

Instagram is een lastig medium door het algoritme. Je posts komen, als je daar niks voor doet, maar bij weinig volgers terecht en dat kan erg frusterend zijn. De key meer volgers op Instagram wilt, is kwaliteit en engagement.
 • Post bij voorkeur iedere dag één keer. Als je echt per sé meerdere keren een foto wilt plaatsen, doe er dan niet meer dan twee. Je extra foto´s zullen door het algoritme waarschijnlijk verdwijnen in de massa en dat is zonde. Nou vind ik één foto per dag soms al een uitdaging, laat staan meerdere.
 • Ik zie helaas heel veel accounts voorbij komen met, sorry, lelijke foto´s. Foto´s waar nul moeite in zit, foto´s die onscherp zijn of heel slecht belicht. Prima als je Instagram als een hobby ziet maar als je serieus wat wilt bereiken met je account: step up your game. Zelfs met een smartphone kun je scherpe foto´s maken, zorg voor goed daglicht en kijk kritisch naar je foto.
 • Als je een zakelijk accounts hebt kijk dan goed wat de beste tijden per dag zijn en hou je daar aan. Heb je geen zakelijk account? Probeer dan rond 08:00 of 18:00 je foto te plaatsen.
 • Engage, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Ga direct nadat je je foto hebt geplaatst aan de slag met liken en reageren bij anderen. Reageer en like bij mensen die je oprecht leuk vind en laat niet zomaar iets achter als ¨leuk¨ of ¨mooie foto¨. Ik denk altijd: als jij de stijl van iemand leuk vind, is de kans dat ze jou leuk vinden groot. Ga dus mensen volgen die je aanspreken en ga het contact aan, zo krijg je het vanzelf terug.
 • Like en reageer niet alleen bij de mensen die je volgt maar ga ook eens je volgers en de explore pagina af!
 • Probeer veel, bijvoorbeeld elk uur, een story te plaatsen. Door iedere keer nieuwe stories te plaatsen kom je weer vooraan te staan in het rijtje stories bij veel mensen en blijf je in de picture. Steek iets meer werk dan gewoon een snelle foto in je stories en zorg dat je volgers iets leuks hebben om naar te kijken.
 • Gebruik niet de populairste hashtags zoals #fall, #ootd of #fashion maar ga voor variaties die minder populair zijn. Tussen de miljoenen mensen die #fall gebruiken val je niet zo snel op, met #dutchfall, #ootdutrecht of #dutchfashion maak je al wat meer kans.
 • Tot slot: heb geduld. Groeien op Instagram kost veel tijd en werk tegenwoordig. Probeer te genieten van de leuke dingen die het platform biedt en niet alleen bezig te zijn met groeien.

 

Facebook

Dit platform is niet meer zo populair als het ooit was, maar toch nog een leuk platform om jezelf te promoten. Facebook kost net wat minder moeite dan Instagram en kun je redelijk makken ¨er bij¨ doen.
 • Maak een speciale pagina aan voor je blog/bedrijf/wat dan ook en combineer dit niet met je persoonlijke pagina.
 • Post elke dag iets en het liefst 3 keer: ´s ochtends, ´s middags en ´s avonds.
 • Je hoeft de berichten niet real time te bedenken en te posten, je kunt via Facebook makkelijk berichten vooruit inplannen.
 • Als je niet weet wat je moet plaatsen naast je blogberichten deel dan leuke weetjes of maak mooie visuals met quotes via bijvoorbeeld PicMonkey of Canva.
 • Deel relevante  berichten van andere pagina´s of personen. Pas op dat je niet zo´n ¨tag een vriend die¨ pagina wordt maar deel bijvoorbeeld een leuk nieuwtje of product.
 • Als je je blogberichten deelt in Facebookgroepen, doe dit dan met je pagina en niet met je persoonlijke profiel. Je pagina bereikt zo meer personen en wordt makkelijker geliked. Doe dit door onder het bericht op je pagina op ¨Delen΅te klikken. Je kunt dan kiezen voor delen in een groep.

Tot slot

Op beide platformen kun je uiteraard gebruik maken van advertenties of winacties om meer bekendheid te genereren. In mij ogen werkt dit, afhankelijk van wat je uitgeeft of weg geeft, vrij goed. Bij advertenties raad ik je aan om met kleine bedragen te experimenteren met verschillende doelgroepen om te bekijken wat werkt. Bij winacties raad ik ten zeerste “deel & win” af omdat dat vaak eerder afkeer opwekt dan dat er veel mensen mee gaan doen (tenzij je een auto of vakantie weg geeft). Verder: doe gewoon lekker je ding en maak mooie content waar je achter staat, dan komen die volgers vanzelf.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

18 Comments

 • Recepten voor mannen

  Social Media is idd erg handig als je wil groeien met je blog. Zelf gebruik ik vooral Facebook maar ik probeer me meer en meer te verdiepen in Instagram ook. Het ding is wel dat ik per site een pagina kan aanmaken op Facebook en dat ik bij Instagram enkel mijn persoonlijke account gebruik. Zie het niet zitten om voor elke site een aparte account aan te maken..;

  november 13, 2018 at 11:49 am Reply
 • Marjolein

  Geduld is wellicht de beste tip Een fijn lijstje waar we veel aan hebben, top!

  november 13, 2018 at 1:43 pm Reply
 • Nicole Orriëns

  Ik vind social media erg lastig moet ik bekennen. Ik snap vaak niet waarom een post het goed doet, en een andere niet.

  november 13, 2018 at 1:57 pm Reply
 • Marcelina de Boer - Walma

  Handige tips! Ik vind het vooral belangrijk om op Instagram dicht bij mezelf te blijven. Ik kan wel mega veel moeite steken in een post, maar voor mij is het een hobby. Ik vind het fijn om te groeien, maar dat doe ik op mijn eigen manier haha. Dus dicht bij jezelf blijven is voor mij de belangrijkste tip 🙂 geen dingen doen waar je zelf niet achter staat! Verder heb ik hier dus zeker wat aan om te kunnen groeien.

  november 13, 2018 at 2:10 pm Reply
 • Chantal Govaarts

  Het prille begin vind ik de grootste uitdaging. Net weer een nieuwe blog met bijbehorende facebook- en instagram accounts aangemaakt. Als de groei er eenmaal zit loopt het wel maar die eerste 100 volgers….Poehee. Vooraal instagram vind ik lastig.

  november 13, 2018 at 6:02 pm Reply
 • Manon

  Een facebook page is echt voor mij het ondergeschoven kindje. Ik vergeet het, maar ik merk ook nul engagement. Ligt aan mij.

  november 13, 2018 at 7:30 pm Reply
 • Yousra Yasmine

  Wat een handige tips! Die ga ik zeker weten gebruiken! Dankjewel voor het delen van je tips!

  november 13, 2018 at 8:00 pm Reply
 • Melissa

  Zelf vind ik het volg en ontvolg spelletje van instagram verschrikkelijk. Ik probeer we meerdere keren per week een foto te plaatsen

  november 13, 2018 at 8:04 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ik hou bewust niet bij wie me weer ontvolgt, zo stoor ik me er stukken minder aan!

   november 14, 2018 at 9:31 am Reply
 • Luc van de Wiel

  Bedankt voor de tip, interessant artikel!

  november 14, 2018 at 10:20 am Reply
 • Sonja Van de Sande

  Fijne tips, maar ik heb niet altijd tijd om meteen te engagen…nieuw werkwoord? 😉

  november 14, 2018 at 7:13 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ik engage me een ongeluk hahaha! Ja het kost ook zo veel tijd he, ik combineer het meestal met een aflevering van m´n serie, dan voelt het niet zo veel werk!

   november 14, 2018 at 8:07 pm Reply
 • alexa

  Soms vraag ik me echt af waar andere die tijd vandaan halen, ik heb namelik nog een fulltime baan..

  november 15, 2018 at 8:58 am Reply
  • Mira Ennen

   Volgens mij werken best veel mensen tegenwoordig parttime, dat is toch weer een hele extra dag vrij!

   november 15, 2018 at 9:46 am Reply
 • Beauty Treasures

  Goede tips! Het is een hele investering. Ik doe het graag, maar naast een eigen huishouden, een voltijdse job en een peutertje is het niet evident. Maar ik probeer er vooral plezier in te hebben in hetgeen ik doe.

  november 17, 2018 at 9:52 pm Reply
 • Jouvence

  Fijne en handige tips geef je! Ik gebruik naast Facebook en Instagram ook graag Pinterest voor meer blogverkeer.

  november 18, 2018 at 4:20 pm Reply
 • Social Media is hot: Wat deel je nou op welk platform?

  […] ben heel benieuwd hoe jij social media inzet voor je website of bedrijf. Ik ben altijd op zoek naar de beste tactieken en combinaties en […]

  maart 24, 2022 at 6:11 pm Reply
 • Meer volgers op Instagram? Zo doe je dat! - Mira Tells

  […] 3, 2015 Instagram is na jaren nog steeds uitermate populair, meer volgers op Instagram krijgen is echter niet meer zo makkelijk als het vroeger was. In dit artikel deel ik een aantal […]

  november 11, 2022 at 4:10 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.