passief inkomen

Business | Passief inkomen: een aantal voorbeelden

maart 26, 2021

Een passief inkomen is iets waar veel ondernemers tegenwoordig mee bezig zijn, ook ik. Passief inkomen betekent dat je weinig tot geen moeite moet doen om het te verdienen en te behouden. Er komt dus geld binnen, zonder dat je daar daadwerkelijk continu voor aan het ¨werk¨ bent. Ik ben zelf fan van passief inkomen en denk dat het goed is om je niet op één bron te focussen maar dat je beter kunt kijken welke vormen van passief inkomen je kunt combineren. In dit artikel geef ik je wat voorbeelden van een passief inkomen en leg ik uit hoe ik die voorbeelden zelf toepas.

Ga beleggen

Beleggen is een populair voorbeeld van passief inkomen maar wel een voorbeeld waar veel bij komt kijken. Beleggen brengt veel risico´s met zich mee en het is handig als je enigszins weet waar je mee bezig bent. Beleg sowieso niet meer dan wat je kunt missen en laat je adviseren als het om grote bedragen gaat. Ik beleg op dit moment zelf via Eyevestor met een paar honderd euro. Ik vind het een interessant onderwerp om me verder in te verdiepen en denk dat er zeker nog meer beleggingen bij gaan komen. Lendahand vind ik ook een prachtig platform, echter vond ik de aanmeldprocedure als bedrijf daar wat ingewikkeld dus daar beleg ik zelf niet. Peaks heb ik 2 jaar gebruikt alleen dat leverde letterlijk niks op dus daar ben ik onlangs mee gestopt. DeGiro is een populair platform om aandelen in te verhandelen en te beleggen. Steven is hier onlangs mee gestart en we zitten nog in de verkennende fase, mochten we wat meer te vertellen hebben, dan volgt dat zeker!

Affiliate marketing

Ik denk dat veel van jullie inmiddels wel weten wat affiliate marketing is, ik heb er al zo veel over geschreven. Heel kort gezegd houdt affiliate marketing in dat je door middel van links (affiliate links) geldt verdient aan de online aankopen van anderen. Affiliate links kun je aanmaken bij onder andere LinkPizza. Als ik hier bijvoorbeeld een affiliate link plaats naar bol.com en jij koopt via mijn link iets, krijg ik een klein bedrag. Jij betaalt niks extra´s maar ik krijg gewoon een percentage van jouw aankoopbedrag.

Voor affiliate marketing heb je een website nodig die bezocht wordt, er moeten natuurlijk wel mensen zijn om op je links te klikken. Ik gebruik hiervoor mijn blog maar er zijn ook mensen die websites oprichten speciaal gericht op affiliate marketing. Denk aan informatieve sites over specifieke onderwerpen of producten, websites met reviews of sites vol kortingscodes. Als je relatief snel geld wilt gaan verdienen met affiliate marketing, is een blog geen aanrader. Er zit heel erg veel tijd in deze laten groeien en het onderwerp is vaak niet erg specifiek. Je kunt beter een informatieve of review website opzetten over één onderwerp of product waar je relatief veel commissie over kunt opstrijken.

Bijvoorbeeld: een vergelijkings-website over elektrische tandenborstels die goed wordt gevonden door Google, zal je relatief veel kliks opleveren. Een beginnende lifestyle blog over veel verschillende onderwerpen heeft een veel minder specifieke doelgroep en zal dus ook minder opleveren.

Verkoop een digitaal product

Verkoop een product dat je digitaal kunt verkopen zoals bijvoorbeeld e-books, online cursussen of visuals. Idealiter zijn dit producten waar je helemaal niks meer aan hoeft te doen, het kunnen ook op maat gemaakte online producten zijn (logo´s, websites e.d.) maar dan is er minder sprake van een passief inkomen. Ik heb zelf twee e-books gemaakt en verkoop die nog regelmatig. Een heel groot voordeel vind ik dat je het maar één keer hoeft te maken en er daarna geen werk meer aan hebt. Een nadeel vind ik dat, in mijn branche, een e-book relatief snel verjaard is. Ik denk er daarom over om een update te schrijven omdat alles rondom online ondernemen en social media nou eenmaal heel snel verandert.

Referral links

Ga op zoek naar referral links van apps, platforms of sites waar je gebruik van maakt. Een referral link is een link waarbij mensen zich ook bij de betreffende dienst kunnen aanmelden. Echter krijg jij dan per aanmelding een bedrag of een percentage van de verkopen van het nieuwe lid. Ik doe dit zelf bijvoorbeeld bij de app Brandbassador en Euroclix. Mensen die zich via mij aanmelden, worden gewoon op de normale manier lid maar ik krijg een commissie over hun verdiensten. Zij krijgen zelf niks minder maar ik krijg gewoon een percentage. Een beetje zoals bij een affiliate link dus maar net wat anders.

Tot slot

Passief inkomen kost in vrijwel alle gevallen tijd qua opbouw en is dus niet meteen passief, realiseer je dat. Kijk naar welke manieren van passief inkomen jij leuk vindt en waar jij je graag in wilt verdiepen. Oprechtheid zorgt in mijn ogen voor de meeste verbinding en daardoor ook voor de meeste opbrengsten, succes!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Opdrachten voor mijn blog, diensten en Instagram: zo krijg ik ze!

  […] gedeelte van mijn inkomsten is passief. Dat betekent niet dat ik slapend rijk word, dat betekent wel dat ik jarenlang heb geïnvesteerd en […]

  april 19, 2022 at 9:30 am Reply
 • Tips voor ondernemers: dit leerde ik de afgelopen jaren!

  […] focussen, zo kom je niet in de problemen als er iets wegvalt. Ik schreef al eerder een artikel over passief inkomen en dat zijn dan ook een aantal inkomstenbronnen voor mij. Op dit moment heb ik binnen mijn […]

  november 8, 2022 at 2:31 pm Reply
 • Geld verdienen op Instagram? Zo doe je dat!

  […] Online geld verdienen; toen ik noodgedwongen thuis kwam te zitten, besloot ik me er toch maar eens in te gaan verdiepen. Ik bundelde alle tips die ik over dit onderwerp heb tot een nieuwe categorie: Blog Academy. Vandaag wil ik wat dieper in gaan op geld verdienen met mijn favoriete Social Media: Instagram. Heb je €7 om te investeren om meer te leren over online geld verdienen? Koop dan mijn Online Geld Verdienen Gids en die €7 heb je zo terugverdient! […]

  januari 5, 2023 at 7:10 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.