blog samenwerkingen

Business | Zo krijg ik de meeste blog samenwerkingen..

oktober 5, 2022

Op Instagram krijg ik regelmatig vragen over online ondernemen en bloggen. Een vraag die vaak terugkomt is hoe ik de meeste blog samenwerkingen krijg. In dit artikel geef ik graag antwoord op die vraag.

Meer info over blog samenwerkingen

In mijn Boost je Blog training ga ik uitgebreid in op het fixen van samenwerkingen, verschillende platformen, bedragen en hoe om te gaan met een samenwerking. Dat is allemaal wat veel voor één blogpost maar ik kan hier wel delen hoe ik de meeste samenwerkingen binnenhaal. Ik wilde eigenlijk een lijstje maken maar toen ik alles goed analyseerde, sprong er één kanaal echt met kop en schouders bovenuit; Google.

Google

Ruim 80% van mijn samenwerkingen krijg ik omdat bedrijven me vinden via Google en mailen dat ze willen samenwerken. Blogplatformen en social media zijn een leuk extraatje maar bijna alles komt binnen omdat ik goed vindbaar ben en bedrijven na het bekijken van mijn blog graag een artikel of link willen inkopen.

Ik heb het hier al vaak gezegd maar ook dit toont aan hoe belangrijk SEO (de technieken die je toepast voor meer vindbaarheid) is als je geld wilt verdienen met je blog. Via platformen kun je leuke samenwerkingen scoren maar wil je wekelijks of zelfs dagelijks mailtjes in je inbox met bedrijven die geld willen betalen om op jouw site te staan? Besteed je tijd dan aan SEO.

Dit kun je zelf doen

Ook op SEO ga ik in tijdens de Boost je Blog training maar hier alvast 3 dingen die ik heel efficiënt vind werken en die je zelf kunt doen:

  • De Yoast plugin. Deze plugin scheelt heel veel tijd als het op SEO aankomt.
  • Een échte website (geen.blogspot of Wix etc). Prima als hobby blog maar als je geld wilt verdienen is een domein en WordPress de meest efficiënte keuze.
  • Meten = weten. Wordt je blog niet bezocht of blijft een bepaalde pagina achter? Dan heb je simpelweg niet het juiste zoekwoord gekozen of is er op andere SEO punten nog verbetering mogelijk. Blijf meten en corrigeren, dan kun je de meeste mensen bereiken.

Als je goed vindbaar bent en constante kwaliteit levert is je blog niet alleen beter vindbaar voor samenwerkingspartners maar kun je ook hogere bedragen vragen. Dubbele redenen dus om SEO op nummer 1 te zitten bij het laten groeien van je blog.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.