trust flow

Business | Trust Flow. Wat is dat en hoe verhoog ik het?

november 5, 2018

Waar “vroeger” bedrijven voor een mogelijke samenwerking alleen maar keken naar je bezoekersaantallen, komen er nu steeds meer andere factoren naar boven die belangrijk zijn voor een samenwerking. Fijn wel, zo kun je als “kleine” blogger ook samenwerkingen scoren als je zorgt dat bepaalde factoren in orde zijn. Waar ik vorig jaar veel hoorde over DA en PA, merk ik nu veel interesse in de trust flow. Omdat die van mij vrij ruk is, ging ik op zoek naar informatie over wat het is én hoe ik het kan verhogen. Op Facebook leerde ik dat ik lang niet de enige ben met dit ¨probleem¨. Ik deel de uitkomst van mijn zoektocht naar de trust flow van je website in dit artikel graag met jullie.

Wat is de trust flow van een website?

De trust flow van een website is een score tussen de 0 en 100 die aangeeft wat de kwaliteit is van de links die naar de betreffende site verwijzen. Als er dus veel kwalitatieve links naar jouw blog op andere sites staan, zal je score vrij hoog zijn. Als er ¨slechte¨ links naar je blog verwijzen, kan dit je trust flow weer naar beneden halen. In dit geval ziet Google een links als kwalitatief als de bronwebsite zelf een hoge trust flow heeft.

Waarom is dit belangrijk?

Dit is simpelweg belangrijk omdat wanneer een site met een hoge trust flow naar je verwijst, je blog betrouwbaar overkomt. Ik vind het zelf een beetje een dubbele meetlat. Mijn blog is bijvoorbeeld erg betrouwbaar en van prima kwaliteit maar omdat er weinig goede links naar me verwijzen is mijn trust flow laag. Het geeft voor mij niet per se een indicatie dat een blog betrouwbaar is of niet maar, je raad het al, Google vind het wel belangrijk.

Hoe hoog moet dat getal dan zijn?

Nergens op internet kan ik exacte aantallen vinden van wat nou als een goede trust flow gezien wordt. Mijn ervaring is dat bedrijven voor een samenwerking vaak minimaal 15 willen zien, ter vergelijking: die van Facebook is 100.

Hoe weet ik wat mijn trust flow is?

Op Majestic kun je je website invullen, je krijg dan direct je trust flow te zien.

Hoe verhoog ik mijn trust flow?

Helaas is het niet heel makkelijk om te verhogen; je hebt véél links vanaf de juiste websites nodig.
– Gastbloggen kan helpen, echter kost dat natuurlijk wel veel tijd.
– Reageer bij andere blogs en laat in het daarvoor bestemde vakje je link achter dit helpt (zoals vrijwel alle tips) met babystapjes.
– Vraag bedrijven waar je mee samenwerkt of ze een ¨mediapagina¨ o.i.d. op hun website hebben en of je linkje daar op geplaatst kan worden.
– Zoek uit waar jij gelinkt wordt en vraag eigenaren van ¨slechte¨ sites om je linkje te verwijderen.
– ¨Disavow Backlinks¨ is een optie van Google. Linkjes hoeven dan niet verwijderd te worden maar tellen ook niet meer mee voor je trust flow.
– Intern linken. Ga je artikelen dus eens langs en kijk of je wat links naar relevante artikelen op je eigen site kunt plaatsen.

Wat ga ik nu doen?

De trust flow heeft niet mijn prioriteit op dit moment. Het is veel werk om te verhogen en die tijd besteed ik liever aan artikelen of SEO. Ik probeer her en der wat goede linkjes naar me te krijgen en link veel intern maar verder ben ik er niet heel erg mee bezig. Als die van jou ook matig is zou ik me niet te druk maken. Hou bovenstaande tips in je achterhoofd en focus je vooral op de kwaliteit van je foto’s en artikelen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

14 Comments

 • Danielle

  Ik vind het heel lastig om de trustflow een beetje goed te krijgen.

  november 5, 2018 at 2:00 pm Reply
 • Evelien

  Wat grappig, dit wist ik nog niet. Ik heb een score van 13. Aan de bak dus! ?

  november 5, 2018 at 9:42 pm Reply
 • Eileen

  Ik dacht dat ik jouw vraag onlangs voorbij zag komen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ben ook eens op zoek gegaan.. op dit moment ook niet mijn prioriteit!

  november 6, 2018 at 6:54 am Reply
 • Dhini

  Ik wist het niet. Ik ga zo kijken. Thanks

  november 6, 2018 at 8:15 am Reply
 • Natascha

  Nieuw voor mij! Iets om even uit te zoeken. Dank voor je duidelijke blog!

  november 6, 2018 at 11:21 am Reply
 • Daisy Van Dorsselaer

  Nooit van gehoord. Net even opgezocht maar kan kan er niet zo aan uit 🙂
  – xx Daisy

  november 6, 2018 at 3:16 pm Reply
  • Mira Ennen

   Als ik je ergens mee kan helpen geef maar een gil!

   november 6, 2018 at 4:11 pm Reply
 • Nadia

  Ik kende het al idd… Die van mij is echt laag, volgens mij nu zelf 0, terwijl hij 3 was ofzo… Het lukt me niet hem omhoog te krijgen ondanks alle tips… Moet me er maar stuk op bijten 😉

  november 7, 2018 at 12:37 pm Reply
 • Daphne - verdraaidmooi

  Ja ik kende het, maar om het te verhogen… phoe

  november 7, 2018 at 8:08 pm Reply
 • esther

  Lastig blijft het, ik doe er momenteel weinig aan omdat ik vooral op gevoel wil bloggen en niet zozeer naar cijfers of commercie. Maar het kriebelt wel hoor, cijfers ; )

  november 8, 2018 at 8:39 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ja het ligt er tuurlijk ook aan wat je doel is. Als je blog alleen een hobby is dan zou ik me lekker alleen bezig houden met leuke content <3

   november 8, 2018 at 10:21 pm Reply
 • Juliette

  Ik had er wel over gehoord maar ben er totaal niet mee bezig. Eerst mijn bezoekersaantal naar boven zien te krijgen Haha. Toch nog bedankt voor de tips!

  november 8, 2018 at 11:43 pm Reply
 • Verena

  Pas vroeg iemand hier naar en ik had geen idee wat het was. Fijn dat je het zo goed uitlegt!

  november 9, 2018 at 8:51 am Reply
 • Neeltje | Thoughts in Style

  Dit is zo interessant! In mijn werk ben ik voor klanten ook bezig om te checken hoe hun trustflow is.

  november 9, 2018 at 3:40 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.