SEO verbeteren

Blog Academy | Zo kun je je SEO verbeteren!

maart 3, 2021

SEO, je zal er als ondernemer wel van gehoord hebben. Ondanks dat SEO veel besproken wordt, zijn er veel mensen die niet weten wat het nou precies is. Niet zo gek, want het is best veelzijdig. In dit artikel vertel ik je wat meer over SEO en over  hoe je dit kunt inzetten om jouw website te verbeteren en meer bezoekers te trekken.

Wat is SEO precies?

SEO staat voor Search Engine Optimalization, oftewel: zoekmachineoptimalisatie. SEO is een verzameling van verschillende technieken. Al deze technieken zijn gericht op het verbeteren en optimaliseren van je website voor zoekmachines zoals Google. Heel simpel gezegd: hoe beter je SEO, hoe hoger je in Google komt te staan en hoe meer bezoekers je krijgt. Als iemand zoekt naar ¨Humble & Crumble¨ wil ik natuurlijk graag dat mijn blog hoog in de zoekresultaten komt te staan. Door je goed bezig te houden met de SEO van alle pagina´s op je site, kom je hoger in Google (en andere zoekmachines). SEO kost best wel veel tijd, het is dan ook niet gek veel ondernemers hun SEO uitbesteden aan anderen. Ook ik bied mijn diensten aan voor ondernemers die daar zelf geen tijd voor hebben.

Hoe belangrijk is SEO?

In mijn ogen extreem belangrijk. Mijn site wordt bezocht door vaste bezoekers die direct komen, mensen die doorklikken via social media maar voor een groot deel via Google. Al die mensen die via Google komen, komen hier doordat ze een zoekterm hebben ingetypt en ik naar boven kwam. Dit wil ik natuurlijk zo vaak mogelijk, want meer bezoekers betekent meer waarde en meer potentiële klanten.

Hoe pas ik SEO toe op mijn website?

Als je WordPress hebt wil ik je sowieso aanraden om de Yoast plugin te downloaden. Deze plugin geeft je onderaan elk artikel een heel simpel lijstje met checkpunten. Als je al deze punten na loopt, is de pagina qua SEO vaak al prima in orde. Natuurlijk kan je met een ander platform ook werken aan je SEO en zijn er héél veel technieken die je kunt toepassen. Ik geef je hier onder een aantal dingen waar je per pagina/artikel op kunt letten.

 • Kies een zoekwoord/keyphrase die goed het onderwerp van je pagina weergeeft: in dit artikel heb ik bijvoorbeeld voor SEO verbeteren gekozen. Ik heb bewust niet voor alleen ¨SEO¨ als zoekwoord gekozen omdat ik dan eerder verdwijn tussen de vele resultaten. Denk hier ook altijd over na bij je keuze, soms kun je beter voor een term gaan die niet je eerste ingeving was.
 • Zorg dat het zoekwoord sowieso in de eerste 100 woorden van je artikel staat.
 • Zorg dat dit zoekwoord op een relevante manier in je artikel voorkomt, niet te veel, niet te weinig.
 • Geef afbeeldingen een relevante naam (het liefst het zoekwoord).
 • Zet het zoekwoord in de slug van je pagina, bijvoorbeeld: www.miratells.nl/blog-academy-SEO-verbeteren
 • Schrijf een titel met minder dan 55 karakters, inclusief zoekwoord.
 • Plaats zowel externe (follow) als interne links in je artikel.
 • Zorg voor een meta-beschrijving. Dit is de tekst zie je onder de titels van de zoekresultaten ziet staan. Gebruik hierin wederom het zoekwoord en lok de lezer naar je artikel.
 • Check de laadtijd van je website. Als je site héél langzaam laadt is het raadzaam de grootte van je afbeeldingen na te gaan, plugins te verwijderen of contact op te nemen met je host.

Als je bovenstaande tips allemaal toepast op ál je artikelen, gaat je positie in Google enorm verbeteren. Op internet is echter nog veel meer informatie te vinden om jouw site volledig te optimaliseren.

Welk zoekwoord moet ik kiezen?

Een belangrijk onderdeel van SEO is het zoekwoord/keyphrase dat je aan je pagina koppelt. Nou zijn er hele studies en verslagen te vinden over het toepassen van ideale zoekwoorden. Stel jezelf vooral de vraag: waar zoeken mensen naar? Om wederom Humble & Crumble als voorbeeld te pakken: mensen zoeken naar mijn mening eerder naar ¨Humble & Crumble¨ dan naar ¨waar koop je Humble & Crumble¨. Denk dus altijd goed na over welke zoektermen jezelf zou gebruiken en hoe je deze goed in het artikel kunt verwerken. Dit is waar het bij de meeste mensen mis gaat, zoekwoorden bedenken is echt een manier van denken en dat kan best lastig zijn om goed aan te leren.

Geen tijd/zin om hier zelf mee aan de slag te gaan?

Ik ben, mits je gebruik maakt van WordPress, in te huren om aan de slag te gaan met de SEO van jouw website. Stuur een mailtje naar info@miratells.nl voor meer informatie en tarieven.

Tot slot

Ik ben twee jaar geleden over gegaan van Blogger naar WordPress en toen ook pas begonnen met mijn SEO verbeteren. Momenteel check ik elk artikel op SEO en ben ik bezig met het bijwerken van al mijn oude artikelen. Héél veel werk, dat inhalen dan, maar absoluut de moeite waard. Mijn bezoekersaantallen zijn in die 2 jaar verviervoudigd. Neem dus vooral de tijd (of schakel mij in) om oude artikelen bij te werken, dat is zeker de moeite.

Wil jij meer leren over bloggen en meer geld verdienen met je blog? Check dan mijn Boost je Blog training!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

4 Comments

 • 8 tips voor beginnende bloggers

  […] wel iets waar je ook als beginner al veel stappen in kunt zetten. Wil je aan de slag met SEO? In dit artikel lees je daar meer […]

  juni 16, 2022 at 6:10 am Reply
 • Bovenaan Google voor meer bezoekers en klanten? Zo kom je daar!

  […] SEO; ik heb er al veel over geschreven en ga er vast nog meer oer schrijven. Als je als webshop, bedrijf of blog online gevonden wilt worden, is het essentieel dat je goed gevonden wordt via Google en liever nog: dat je bovenaan Google komt te staan, daar is SEO voor. Veel mensen klikken niet verder dan de eerste pagina dus als jij daar, zo hoog mogelijk, op te zien bent, kan dat je heel veel bezoekers opleveren. Ik sta met flink wat pagina´s bovenaan Google en heb daar hard voor gewerkt. In dit artikel deel ik een aantal dingen die je zelf kunt doen om boven aan Google te komen. Let op; bovenaan Google komen is geen “quick fix” maar vraagt veel tijd, analyses en continue aanpassingen. De to do’s in dit artikel, helpen je in elk geval de goede weg op. […]

  augustus 9, 2022 at 9:20 am Reply
 • Pinterest voor je bedrijf inzetten? Zo doe je dat (niet)!

  […] allerbelangrijkste; maak je Pin SEO-proof. Dit betekent onder andere dat voornamelijk de titel en de beschrijving relevante zoekwoorden […]

  september 9, 2022 at 6:20 am Reply
 • Een winstgevende webshop? Zo doe je dat! - Mira Tells

  […] te maken, zorg ik ervoor dat ik goed gevonden wordt door mijn potentiële klanten op Google, in dit artikel lees je daar meer over. Heb je geen zin of tijd om dit zelf te gaan doen? Dit is zeker iets wat ik […]

  september 28, 2022 at 2:30 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.