Online geld verdienen

Business | Online geld verdienen 2.0: een passief inkomen

augustus 21, 2018

Als je mijn artikel “Online geld verdienen, hoe doet je dat?” hebt gelezen, zullen delen van dit nieuwe artikel je wellicht bekend voorkomen. In dit tweede artikel over online geld verdienen heb ik de eerste versie aangevuld, voornamelijk met nóg meer manieren om een passief inkomen te genereren. Met een passief inkomen verdien je geld zonder dat je daar continu wat voor hoeft te doen, en heb je de mogelijkheid om overal ter wereld te gaan werken.

Affiliate marketing

Ik begin maar meteen met één van mijn favorieten; affiliate links. Een affiliate link is een speciale en persoonlijke link naar een website of product, als er via die link wat gekocht wordt; krijg jij commissie. Sommige grote bedrijven hebben een eigen affiliate programma, maar er zijn ook een aantal grote netwerken waar je terecht kunt. Als je wilt weten of een specifiek merk een affiliate programma heeft, kun je het beste Googelen op ¨affiliate merk X¨. Ik maak zelf gebruik van de volgende netwerken:

De linkjes die je met deze programma´s maakt, kun je bijvoorbeeld in een artikel plaatsen, maar ook op andere locaties en dat is waar het interessant wordt.. Je kunt je linkjes toevoegen aan pins op Pinterest, zo heb je kans dat je linkje al snel verspreidt raakt over het internet en is er dus meer kans dat er iets gekocht gaat worden via jouw link. Als je een swipe-up functie hebt op Instagram, kun je daar ook linkjes aan toevoegen, handig bijvoorbeeld als je veel vragen krijgt over waar je product X gekocht hebt. Volgers kunnen je product makkelijk vinden en je verdient er wellicht ook nog wat geld aan. Vermeld wel altijd dat het om een affiliate link gaat uiteraard. Een enorme aanrader is om je aan te sluiten bij LinkPizza. Zij zijn aangesloten bij veel affiliate netwerken en met een plug-in op je site worden linkjes automatisch omgezet in een affiliate link. Ook vind je op LinkPizza diverse campagnes waar je op kunt pitchen,  zeer zeker de moeite dus om je bij aan te sluiten.

Teksten schrijven

Als je een beetje handig bent met pen en papier, oftewel typen, dan is teksten schrijven een gemakkelijke manier om geld te verdienen. Er zijn verschillende netwerken waarbij je je kunt aansluiten (ook zonder KVK) en waarbij je kunt kiezen uit diverse ¨opdrachten¨. Zo kun je bij Trips By Tips voornamelijk over bestemmingen (reizen) schrijven, en heeft Textbroker heel veel verschillende categorieën. De teksten leveren geen vetpot op, maar als je een beetje makkelijk typt, zit je zo aan €10-€15 per uur.

Maak een online cursus of e-book

Als je veel weet over een bepaald onderwerp, dan kun je hierover een online cursus of e-book maken. Deze cursussen en e-books verkopen doorgaans zeer goed, zeker als ze gaan over online geld verdienen en bijvoorbeeld groeien met Instagram. Waarom ik dan deze info hier gratis deel? Alle e-books (op 1 na) en online cursussen die ik tot nu toe heb gelezen of gevolgd vertelden me niks wat ik nog niet wist, en leverde me alleen maar irritatie op wegens geldverspilling. Ik wil geen illusie verkopen zoals ¨groei snel tot influencer¨ of ¨zo word je snel rijk¨, ik vind het leuker om gewoon hier mijn kennis te delen. Mocht ik in de toekomst denken écht een toevoeging aan jullie leven te hebben (haha), dan komt er zeker een e-book of cursus. Voor nu haal ik mijn info vooral door te Googlen, Amerikaanse blogs te lezen en zelf veel uit te proberen, niet iets waar ik anderen voor wil laten betalen. Geen sneer trouwens naar mensen die dit soort dingen wel verkopen, ik vind zelf gewoon mijn info geen geld waard.

Brandbassador

Via deze website/app kun je je aanmelden bij verschillende merken zoals bijvoorbeeld Onepiece en Ideal Of Sweden. Door missies uit te voeren verdient je geld, giftcards of producten. Missies verschillen van het liken van een foto, tot het zelf plaatsen van een post. Je kunt een kortingscode aanmaken en als die gebruikt wordt, krijg je commissie. Ik vind dit zelf een hele prettige app waar ik meestal een uurtje per week mee bezig ben, en best wel wat commissie aan over verdien. Mocht je je willen aanmelden, doe dat dan via deze link. Ik krijg dan een kleine bonus, én je hoeft niet op de wachtlijst.

Start een Etsy Shop

Sinds kort ben ik bezig met een klein Etsy shopje waar ik voor een paar euro simpele logo´s verkoop. Als je zelf iets kunt maken, digitaal of fysiek, dan kun je daar op Etsy best leuk geld mee verdienen.

Euroclix

Euroclix is één van de vele online ¨bespaar¨ programma´s. Simpelweg verdien je bij deze sites geld door een mail te lezen, te klikken én met al je online aankopen. Er zijn echt heel erg veel webshops aangesloten bij Euroclix, en als je via hen doorklikt, krijg je per aankoop of per bestede euro clix. Deze clix kun je later weer omwisselen voor geld, hoe langer je door spaart, hoe meer ze waard zijn. Als je je aanwent om voor ál je online aankopen eerst naar Euroclix te gaan, levert dat, afhankelijk van je koopgedrag, best wat op. Mocht je je via deze link aanmelden bij Euroclix, dan krijg ik ook weer extra clix!

Instagram Shout Outs

Ik wist zelf tot voor kort niet dat dit bestond, maar schijnbaar is het een ding om shout outs op Instagram te verkopen. Als je veel volgers hebt, kun je voor een X bedrag aanbieden om andere accounts een shout out te geven, in de hoop dat zij er volgers bij krijgen. Ik zou zelf niet gauw shout outs verkopen omdat ik liever gratis een account promoot die ik oprecht leuk vind. Als je zelf meer volgers wilt, ik het eventueel te moeite waard als je denkt dat de volgers van degene die de shout out geeft ook oprecht geïnteresseerd in jou gaan zijn.

Oppa

Met de Oppa app like je mensen en geef je elkaar geld. Dit klinkt bizar, i know, ik geloofde het eerst ook niet. Inmiddels heb ik nu een maandje een account en al tientallen euro´s verdiend met een investering van €5. Ik heb gewoon uitbetaald gekregen via Paypal en negatieve ervaringen heb ik nog niet. Klinkt gek maar ga ´m maar gewoon installeren. Als je dat via deze link doet, dan krijg ik ook weer €2;).

Verkoop je foto´s

Als je een beetje mooie foto´s maakt van hoge kwaliteit, dan zijn er talloze websites én apps waarin je deze kunt verkopen. Ik maak zelf veel gebruik van ¨Foap¨ en was in het verleden vrij actief op ¨Scoopshot¨

Bloggen en social media

Met bloggen en social media kun je natuurlijk ook geld verdienen, al zijn die methodes redelijk voor de hand liggend inmiddels (denk ik). Waar je misschien nog wel wat aan hebt zijn netwerken via waar je opdrachten kunt scoren, ik maakt gebruik van de volgende:

Overige tips m.b.t. online geld verdienen

Al deze methodes an sich leveren je, uitzonderingen daar gelaten, geen maandsalaris op, maar alles bij elkaar kan het wel lekker oplopen, zeker met affiliate marketing. Als ik je dan ook één ding uit dit artikel wil aanraden over online geld verdienen is het dat wel. Je kunt bijvoorbeeld je oudere artikelen (als je een site hebt) nog aanvullen met affiliate links. Het is even werk maar de linkjes blijven geldig, dus zeker als een post gedeeld wordt, kan het hard gaan. Wat advertenties betreft raad ik je aan om advertorials en banners te kiezen die écht bij je passen. Die werken vaak beter dan minder passende die qua commissie misschien meer opleveren. Qua blog kan ik je nog aanraden te focussen op SEO. Als je beter gevonden wordt, worden je linkjes wellicht ook vaker gebruikt. Verder; vermeld altijd dat het om een samenwerking/advertentie/affiliate link gaat, en zorg voor een duidelijke pagina over samenwerken.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

20 Comments

 • Sonja

  Ik sta ook bij diversen Ingeschreven, maar voel mij soms gepasseerd, weet niet waardoor het komt. Leeftijd?
  Vooral bij TIM vind ik het echt vreselijk om te pitchen.

  augustus 21, 2018 at 5:59 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ah lastig is dat. Misschien een idee om eens te vragen naar feedback. Als je niet weet waarom je afgewezen wordt is het ook lastig om het aan te passen natuurlijk. Leeftijd zou bij veel campagnes toch geen rol moeten spelen lijkt me! Aan de andere kant snap ik ook wel dat ze geen tijd hebben om iedereen te vertellen waar zo het niet zijn geworden, maar soms zou het wel handig zijn!

   augustus 22, 2018 at 11:59 am Reply
 • Chicamoms

  Echt een goed artikel. Heb er veel aan. Thanks!

  augustus 21, 2018 at 9:21 pm Reply
 • Marleen

  Ik vind affiliate marketing netwerken niet heel overzichtelijk. Bv tradetracker. Tips voor mij om hier handigheid in te krijgen? Toevallig tips voor mijn blog? https://www.chicamoms.com tx voor je artikel

  augustus 22, 2018 at 1:09 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ben ik helemaal met je eens! Ze zien er allemaal zo verschillend uit dat het wat chaotisch is als je van diverse netwerken gebruik maakt. Ik zou je dan aanraden om je in te schrijven bij LinkPizza, dan hoef je alleen nog maar daar op te kijken en je verder niet met andere systemen bezig te houden:)

   augustus 22, 2018 at 1:49 pm Reply
 • Armande

  Dat is een heel uitgebreid overzicht. Ik kende er een aantal van (10 tot 14 uur bij textbroker lijkt me optimistisch).
  Van die diverse affiliates vind ik het een nadeel dat het zo’n wissel trekt op je website. Als al je linkjes via Linkpizza lopen, heb je al snel dat je blog niet meer interessant is voor andere bedrijven. Hun link vanaf jouw site gaat dan ook via linkpizza en dan hebben ze er niks meer aan voor hun SEO. Daarom heb ik me daarvoor afgemeld.

  oktober 23, 2018 at 1:36 pm Reply
  • Mira Ennen

   Dankjewel voor je uitgebreide reactie:) Textbroker is wel wisselend qua bedragen ja, als je net een week hebt met ¨slechte¨ opdrachten dan red je €10 per uur niet, ik kies er dan meestal voor om andere werkzaamheden te gaan doen. Bij een samenwerking zet ik altijd LinkPizza uit bij het betreffende artikel zodat alleen het bedrijf dat er voor betaald er voordeel van heeft, wist je dat die functie er was of zijn er dan nog nadelen waar ik niet van op de hoogte ben?

   oktober 23, 2018 at 2:00 pm Reply
 • Leslie

  Er zitten hier zeker een aantal interessante tips bij. Ik ga LInkpizza eens naderbij bekijken. Bedankt!

  oktober 23, 2018 at 1:39 pm Reply
 • Laura

  Zelf ben ik enkel lid van het bol.com partnerprogramma. Bij al de rest heb ik soms een beetje ‘t gevoel dat de anderen met de grootste brok gaan lopen .. Wel een heel leuk overzicht!

  oktober 23, 2018 at 1:58 pm Reply
  • Mira Ennen

   Wat houdt ¨met de grootste brok lopen¨ in? Ik ken die uitdrukking niet hihi

   oktober 23, 2018 at 2:03 pm Reply
 • Dorien

  Heel erg interessant om te lezen. Dat is iets waar ik nog niet echt veel over weet dus altijd fijn om een goed stuk te lezen hierover.

  oktober 23, 2018 at 5:34 pm Reply
 • Coco

  Zeker een heel interessant artikel! Ik had geen idee dat je foto’s kon verkopen… Lijkt me geweldig als je dat kan combineren met je favoriete hobby.

  oktober 23, 2018 at 6:43 pm Reply
 • Jorien Miss Musical

  Helaas merk ik dat bloggen naast een fulltime baan toch eerder een hobby blijft, al zou ik het inderdaad meer willen laten groeien. De laatste tijd mag ik wel naar veel leuke evenementen, dat zie ik al als een grote winst en verwennerij 🙂

  oktober 23, 2018 at 8:06 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ah dat is een eerste stap, heerlijk van genieten <3

   oktober 23, 2018 at 8:20 pm Reply
 • Monica

  Weer zo een fijn artikel. Thanks voor het delen.

  oktober 24, 2018 at 1:05 pm Reply
 • Danielle

  Heel fijn dit artikel! Staan verschillende tips in die ik wel kan gebruiken. Textbroker was ik helemaal vergeten, terwijl ik dat ‘vroeger’ wel deed.

  oktober 25, 2018 at 3:16 pm Reply
 • Marjolein

  Leuk om te lezen en goed ook, ik had een aantal gemist, thnx for sharing heel leerzaam

  oktober 25, 2018 at 3:38 pm Reply
 • maarten smit

  Interessant. Dank voor het schrijven. Met name Linkpizza. Zelf verdien ik online bij met FutureNet door 5 minuten per dag 10 advertenties te klikken. Een social media platform waar je geld aan verdient.

  november 15, 2018 at 4:59 am Reply
 • Challenge: ik deed nog nooit zo veel spullen weg in één maand!

  […] dingen die naar het vuilnis mogen meteen weg, zet mooie items op United Wardrobe (verdien je mooi wat bij) en maak een krat voor de kringloop en een zak voor de kledingbank. Hier kun je dan alles direct in […]

  november 8, 2022 at 2:32 pm Reply
 • Instagram, hoe kun je daar geld mee verdienen? Blog Academy

  […] Online geld verdienen; toen ik noodgedwongen thuis kwam te zitten, besloot ik me er toch maar eens in te gaan verdiepen. Ik bundelde alle tips die ik over dit onderwerp heb tot een nieuwe categorie: Blog Academy. Vandaag wil ik wat dieper in gaan op geld verdienen met mijn favoriete Social Media: Instagram. […]

  november 11, 2022 at 3:10 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.