Blogger Marktplaatsen

Business | Hier vind je samenwerkingen!

april 29, 2019

In dit artikel vindt je een lijstje met alle blogger marktplaatsen die ik ken. Ik heb me voor dit artikel voornamelijk gefocust op bedrijven die samenwerkingen aanbieden in Nederland. Bij degenen waar ik ervaring mee heb, heb ik kort wat beschreven. Voor wie het niet kent: op blogger marktplaatsen (zo noem ik het maar even) kun je blogger samenwerkingen vinden met bedrijven. In dit artikel bespreek ik geen netwerken die uitsluitend affiliate campagnes aanbieden.

Join Marketing

Via Join heb ik nu twee blogger samenwerkingen gedaan en die bevielen eigenlijk prima. De opdrachten zijn redelijk duidelijk en je kan zelf een tarief voorstellen en aangeven hoe je de opdracht wilt invullen. Je kunt ook inzien wat andere vergelijkbare bloggers gemiddeld voor deze opdracht vragen.

Influentials

Influentials is één van de bekendere platformen en ook ik werk regelmatig met plezier met ze samen. Ze bieden een duidelijk overzicht qua samenwerkingen en je ziet meteen waar je aan toe bent. Bij deze marktplaats hoef je niet te pitchen maar alleen aan te geven dat je interesse hebt.

Jumey

Jumey is geen marktplaats waar je zelf door opdrachten kunt bladeren. Bij Jumey kun je je makkelijk en vrijblijvend inschrijven, ze sturen je dan een mailtje als ze een opdracht voor je hebben. Je bent niet verplicht om overal op in te gaan en kunt per opdracht kijken of het wat voor je is. Ik heb nu een paar keer met ze samengewerkt en dat verliep prima. De communicatie is snel en duidelijk net als, ook niet onbelangrijk. de betaling.

Loggershut

Social Brands

Met Social Brands heb ik twee keer samengewerkt en daar heb ik niks over te klagen. Ze hebben niet héél vaak nieuwe opdrachten maar de opdrachten zijn wel altijd duidelijk en het systeem werkt prima.

Blog Brains

Ook Blog Brains werkt met het ¨we mailen als we wat hebben principe¨. Je kunt reageren op een opdracht die je aanspreekt en dient dan kort uit te leggen hoe je de opdracht in wilt vullen. Ik heb een paar opdrachten via BB gedaan en die gingen prima. De briefings waren kort maar krachtig en de betaling was snel binnen.

Brand Ambassadors

Brand Ambassadors stuurt je een mailtje bij een mogelijke campagne. Je ziet dan meteen wat je krijgt en wat je daar voor moet doen. Ik heb twee campagnes met ze gedaan die over een paar maanden liepen. Het contact is dan wat minder intensief dan bij een korte campagne maar ze waren altijd snel en duidelijk in de communicatie.

Weablog

Hulc

Huls is een marktplaats waarbij je zelf op opdrachten kunt reageren die je aanspreken. Het platform is vrij simpel maar komt niks te kort. Ik het verleden werkte ik vrij veel samen via Hulc, de laatste maanden eigenlijk niet echt meer. Ze hebben niet veel nieuwe campagnes momenteel en uiteraard is ook niet alles passend. Het fijne aan Hulc vind ik dat ze je aan het einde van de maand een overzicht sturen met daarin al je verdiensten, dit krijg je dan doorgaans snel gestort.

Influo

The Hub

We Sell Stories

Raiker

Brandbassador

Brandbassador is een app waar ik al vaker over verteld heb hier. Via deze app kun je diverse missies doen voor verschillende bedrijven. Je kiest zelf welke missies je doet en ziet ook meteen wat je daar voor terug krijgt. Ik vond de app even wennen maar hij werkt inmiddels erg prettig. Je kunt je alleen op uitnodiging inschrijven bij deze app en, ta-da, hier is een link: https://api.brandbassador.com/s/esq6wf

LinkPizza

Op LinkPizza kun je niet alleen affiliate links laten maken maar je kunt ook pitchen op diverse opdrachten. Ze hebben wekelijks nieuwe opdrachten die verschillen van een artikel schrijven tot alleen een link plaatsen. Het systeem heeft een fijne manier om previews te sturen en te communiceren met de opdrachtgever. Ook LP stuurt je aan het einde van de maand een overzichtje van wat je verdiend hebt en betaalt snel uit.

Tot slot

Ik ben groot fan van blogger marktplaatsen omdat het simpelweg gedoe scheelt en het een makkelijke manier is voor blogger samenwerkingen. Je hoeft je bijna alleen nog maar bezig te houden met content maken en iemand anders regelt de rest. Netwerken die in mijn ogen inactief zijn of voornamelijk buitenlandse opdrachten hebben, heb ik niet meegenomen in dit overzicht. Mocht je informatie of marktplaatsen missen in dit overzicht, laat me dat dan vooral weten.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

7 Comments

 • Jeannet

  Ik mis Daisycon, maar eerlijk gezegd, ik vind het geen leuke bedrijven die zich daarbij aanmelden. Heb jij er ervaring mee? gr. Jeannet

  april 29, 2019 at 6:29 pm Reply
  • Mira Ennen

   Daisycon heeft ook niet echt samenwerkingen toch, of heb ik nu volledig iets gemist? Daisycon gebruik ik voor affiliatelinks maar inderdaad ook maar heel minimaal omdat ik andere netwerken fijner vindt!

   april 29, 2019 at 6:56 pm Reply
   • Sytse - Het Groene Broertje

    Jawel hoor! Ik heb via Daisycon wel eens samengewerkt met een bedrijf en gewoon betaald gekregen voor m’n artikel (naast de afiliatie vergoeding).

    januari 20, 2020 at 6:05 pm Reply
    • Mira Ennen

     Ah fijn dat je dit deelt, ik wist dus dus totaal niet. Ik ga me er in verdiepen en het artikel aanvullen!

     januari 21, 2020 at 11:56 am Reply
 • Stephanie

  Heel erg bedankt voor de tips. Sommige kende ik nog niet ❤️

  april 30, 2019 at 8:37 am Reply
 • Agnetha

  Super fijn al die tips!! Ik ga hem zeker nog eens lezen en alle links uitpluizen! Dank je wel ?

  oktober 18, 2020 at 10:58 am Reply
  • Mira Ennen

   Leuk om te horen!

   oktober 19, 2020 at 10:45 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.