onderweg

Business | Onderweg je kanalen bijhouden? Zo doe je dat!

augustus 5, 2019

Photo by Dino Reichmuth on Unsplash.
Vanuit huis lekker aan je blog en Instagram werken, is natuurlijk ideaal. Echter ben je als het goed is wel eens een dag onderweg of wil je ook je kanalen bijhouden als je op vakantie bent. In dit artikel vertel ik je op welke manier ik buitenshuis toch ¨in business¨ ben.

Onderweg

Inmiddels werk ik fulltime thuis en ben ik niet heel veel meer weg. In het verleden hield ik mijn blog en Instagram bij naast een voltijds studie en een bijbaan. Ik ontkwam er dan ook niet aan om dingen onderweg te doen. Onderweg werken vond ik altijd minder praktisch dan thuis, echter kwam ik met de juiste tools een heel eind.

Google Drive

Google Drive (of een ander online opslagplatform) vind ik ideaal. Ik heb het zowel op mijn telefoon als op mijn laptop staan en kan daardoor altijd bij alle bestanden. Ik gebruikte dit vooral om foto´s vanaf op te slaan en te uploaden naar Instagram. Als ik dan een foto wilde uploaden op een tijd dat ik niet thuis was, had ik alsnog alles bij de hand. Ook ideaal als je bijvoorbeeld een factuur wilt nakijken of documenten wilt ¨meenemen¨ zonder geklooi met mail en bijlages.

Een powerbank

Op school kon ik mijn telefoon altijd wel opladen, maar in een bus of trein is dat natuurlijk wat lastiger. Een powerbank was dan ook onmisbaar voor mij en nog steeds neem ik ´m altijd mee tijdens een dagje weg. Ideaal als je stories wilt maken of bereikbaar wilt zijn, al helemaal als je een telefoon hebt die halverwege de dag al uitvalt. Ik heb zelf een voorkeur voor een powerbank waarmee je meerdere keren je telefoon op kunt laden. Mijn ervaring met eenmalige varianten is dat ´ie wel héél snel leeg is.

Maak content vooraf

Schrijf blogs vooraf en maak en bewerk foto´s ook thuis. Ik nam me in het verleden wel eens voor om dit soort taken onderweg te doen, echter ging dat nooit héél goed. Foto´s bewerken op een telefoon gaat toch minder dan op een laptop en blogs schrijven in de trein was ook nooit een succes. Vaak heb je toch te veel afleiding en kun je dingen net niet goed zien. Klusjes onderweg zou ik daarom beperken tot dingen die noodzakelijk zijn of simpele dingen. Denk aan een foto plaatsen, een kleine aanpassing doen aan een tekst of mails beantwoorden.

Je abonnement

Als je veel onderweg bent, kijk dan eens goed naar je telefoonabonnement. Ik merkte bijvoorbeeld dat ik telkens tegen het einde van de maand MB´s tekort kwam en extra bijkopen was in verhouding veel duurder dan mijn abonnement iets ophogen. Echter kosten veel simpele taken misschien minder MB´s dan je zou denken dus zet je bundel niet meteen op 10.000. Hou het gewoon eens een weekje bij, dan kun je vaak een prima inschatting maken waardoor je niet te veel gaat betalen.

Instagram Stories

Soms ben ik ergens waar ik het ontzettend leuk vind om stories te maken maar wil ik niet de hele tijd met mijn telefoon in mijn hand lopen. Ik maak dan vaak foto´s en filmpjes ter plekke en doe de bewerking later in de auto of thuis. De stories zijn dan wel niet helemaal live, maar je hebt toch kunnen genieten én rustig te tijd gepakt om er wat leuks van te maken.

WordPress App

De app van WordPress is voor mij inmisbaar. Ik kan hierop makkelijk en snel reacties goedkeuren of een eventueel spelfoutje in een artikel aanpassen. Ook zet ik regelmatig een artikel idee in mijn concepten zodat ik het niet vergeet. Dit deed ik voorheen in notities maar ik kan nooit de enige zijn die vervolgens drie maanden vergeet in die notities te kijken?

 

Op vakantie

Op vakantie probeer ik altijd zo min mogelijk te werken. Wel heb ik een aantal tips waardoor je met minimale moeite toch een beetje je bedrijf/blog/insta gaande kunt houden.

  • Schrijf een automatisch antwoord voor je mail. Zo laat je eventuele klanten weten dat je even niet beschikbaar bent en kom je professioneel over zonder dat je hoeft te reageren. Laat in dit antwoord ook weten wanneer je weer aanwezig bent, zo weten ze wanneer ze ongeveer antwoord kunnen verwachten.
  • Bedenk thuis al je outfits. Als ik op vakantie ga, wil ik daar graag outfitfoto´s maken. Voor mij werkt het niet om ter plekke wat bij elkaar te zoeken, ik kom er dan vaak achter dat ik van alles vergeten ben. Ik stel dan ook bij het inpakken van mijn koffer wat outfits samen zodat ik niet op vakantie baal dat ik net dat ene shirtje niet heb meegenomen.
  • Schrijf blogs écht vooruit. Elk jaar neem ik me weer voor om op vakantie toch een paar artikelen te schrijven, ik doe het nooit met plezier. Als je al je content netjes klaar hebt staan, is het uit je hoofd en kun je lekker gaan genieten.

Tot slot

Onderweg werken staat voor mij écht in het teken van efficiëntie en snelle taken. Moeilijke of lange dingen doe ik liever thuis. Onder andere mails beantwoorden vond ik altijd een fijn klusje voor in de trein; lekker simpel. Als je het lastig vindt om te bepalen wat je wilt doen onderweg; maak dan een lijstje met wat er moet gebeuren en kijk wat daarvan de simpelste taken zijn waarvoor je het minste nodig hebt.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.