SEO verbeteren

Business | Zo kun je je SEO verbeteren!

maart 11, 2019

SEO, je zal er als blogger of beheerder van een website hoogstwaarschijnlijk wel van gehoord hebben. Ondanks dat SEO veel besproken wordt, zijn er veel mensen die niet weten wat het nou precies is. Niet zo gek, want het is best veelzijdig. In dit artikel vertel ik je wat meer over SEO en uiteraard ook hoe je dit met een SEO checklist kunt inzetten om jouw website te verbeteren.

Wat is SEO nou precies?

SEO staat voor Search Engine Optimalization, oftewel: zoekmachineoptimalisatie. SEO is een verzameling van verschillende technieken. Al deze technieken zijn gericht op het verbeteren en optimaliseren van je website voor zoekmachines zoals Google. Heel simpel gezegd: hoe beter je SEO, hoe hoger je in Google komt te staan. Als iemand zoekt naar ¨Lush Kerstcollectie¨ wil ik natuurlijk graag dat mijn blog hoog in de zoekresultaten komt te staan. Door je goed bezig te houden met de SEO van alle pagina´s op je site, kom je hoger in Google (en andere zoekmachines). SEO kost best wel veel tijd, het is dan ook niet gek veel ondernemers hun SEO uitbesteden aan anderen.

Hoe belangrijk is SEO?

In mijn ogen extreem belangrijk. Mijn site wordt bezocht door vaste bezoekers die direct komen, mensen die doorklikken via social media maar ook via Google. Al die mensen die via Google komen, komen hier doordat ze een zoekterm hebben ingetypt en ik naar boven kwam. Dit wil ik natuurlijk zo vaak mogelijk, ook in de hoop dat mensen nog een keer terug komen.

Hoe pas ik SEO toe op mijn website?

Als je WordPress hebt wil ik je sowieso aanraden om de Yoast plugin te downloaden. Deze plugin geeft je onderaan elk artikel een heel simpel lijstje met checkpunten. Als je al deze punten na loopt, is de pagina qua SEO vaak al prima in orde. Natuurlijk kan je met een ander platform ook werken aan je SEO en zijn er héél veel technieken die je kunt toepassen. Ik geef je hier onder een SEO checklist met waar je per pagina/artikel op kunt letten.

 • Kies een zoekwoord/keyphrase die goed het onderwerp van je pagina weergeeft: in dit artikel heb ik bijvoorbeeld voor SEO verbeteren gekozen. Ik heb bewust niet voor alleen ¨SEO¨ als zoekwoord gekozen omdat ik dan eerder verdwijn tussen de vele resultaten. Denk hier ook altijd over na bij je keuze, soms kun je beter voor een term gaan die niet je eerste ingeving was.
 • Zorg dat het zoekwoord sowieso in de eerste 100 woorden van je artikel staat.
 • Zorg dat dit zoekwoord op een relevante manier in je artikel voorkomt, niet te veel, niet te weinig.
 • Geef afbeeldingen een relevante naam (het liefst het zoekwoord).
 • Zet het zoekwoord in de slug van je pagina, bijvoorbeeld: www.miratells.nl/blog-academy-SEO-verbeteren
 • Schrijf een titel met minder dan 55 karakters, inclusief zoekwoord.
 • Plaats zowel externe (follow) als interne links in je artikel.
 • Zorg voor een meta-beschrijving. Dit is de tekst zie je onder de titels van de zoekresultaten ziet staan. Gebruik hierin wederom het zoekwoord en lok de lezer naar je artikel.
 • Check de laadtijd van je website. Als je site héél langzaam laadt is het raadzaam de grootte van je afbeeldingen na te gaan, plugins te verwijderen of contact op te nemen met je host.

Als je bovenstaande SEO checklist volledig toepast op ál je artikelen, gaat je positie in Google enorm verbeteren. Op internet is echter nog veel meer informatie te vinden om jouw site volledig te optimaliseren.

Welk zoekwoord moet ik kiezen?

Een belangrijk onderdeel van SEO is het zoekwoord/keyphrase dat je aan je pagina koppelt. Nou zijn er hele studies en verslagen te vinden over het toepassen van ideale zoekwoorden. Stel jezelf vooral de vraag: waar zoeken mensen naar? Om wederom de Lush Kerstcollectie als voorbeeld te pakken: mensen zoeken naar mijn mening eerder naar ¨Lush Kerstcollectie¨ dan naar ¨Kerstproducten van Lush¨. Denk dus altijd goed na over welke zoektermen jezelf zou gebruiken en hoe je deze goed in het artikel kunt verwerken.

Geen tijd/zin om hier zelf mee aan de slag te gaan?

Ik ben, mits je gebruik maakt van WordPress, in te huren om aan de slag te gaan met de SEO van jouw website. Stuur een mailtje naar info@miratells.nl voor meer informatie en tarieven.

Tot slot

Ik ben ongeveer een jaar geleden over gegaan van Blogger naar WordPress en toen ook pas begonnen met mijn SEO verbeteren. Momenteel check ik elk artikel met de SEO checklist en ben ik bezig met het bijwerken van al mijn oude artikelen. Héél veel werk, dat inhalen dan, maar absoluut de moeite waard. Ik merk dat mijn site met de dag vaker wordt bezocht via Google en dat mijn bezoekersaantallen blijven stijgen. Neem dus vooral eens een momentje de tijd om wat oude artikelen bij te werken. Probeer niet alles in één keer te doen maar doe het in etappes van 5 of 10 artikelen per keer. Verder ben ik natuurlijk geen expert en kan ik fouten maken. Mijn informatie komt voort uit ervaring en Google, voor belangrijke zaken is het altijd raadzaam een expert te raadplegen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

13 Comments

 • Sonja Van de Sande

  Ik pas SEO ook toe en gebruik heel veel van deze tips. Vandaar dat ik door bedrijven word benaderd, want soms sta ik op de eerste pagina. Dat vind ik best knap!

  maart 11, 2019 at 6:59 pm Reply
  • Mira Ennen

   Jaaa dan word je echt goed gevonden, vaak nog belangrijker dan bezoekersaantallen. De eerste pagina is zeker heel knap!

   maart 11, 2019 at 7:08 pm Reply
 • Nisa

  Ik heb vandaag nu een aantal artikelen van je gelezen, en als newbie blogger Zijn ze enorm welkom! Zet mij maar op die blogacademy lijst ! 🙂

  maart 13, 2019 at 8:00 pm Reply
  • Mira Ennen

   Leuk om te horen! Ik heb je er op gezet:)

   maart 14, 2019 at 9:23 am Reply
 • Mariska

  Ja dit zijn hele handige tips 🙂 en vooral ook intern linken is heel belangrijk!

  maart 17, 2019 at 9:15 am Reply
 • Ferdinand | Man Inside

  Bedankt voor de goede tips, dit gaat zeker helpen. Is Google ook het medium waarmee je je meeste lezers krijgt?

  augustus 15, 2019 at 4:59 pm Reply
  • Mira Ennen

   Jaa over het algemeen wel! Dank voor je compliment 🙂

   augustus 15, 2019 at 5:45 pm Reply
 • Word je website niet gevonden via Google? Dit kan helpen!

  […] en je kunt er zo diep induiken als je zelf wilt. Ik schreef er al eens een artikel over, die kun je hier […]

  april 19, 2022 at 9:32 am Reply
 • Word je website niet gevonden via Google? Dit kan helpen!

  […] kunnen ondersteunen. Ik schreef al eens eerder een artikel met informatie over SEO, dat kun je hier […]

  november 8, 2022 at 11:40 am Reply
 • Groeien met je blog? Zo doe je dat! Praktische tips & tricks

  […] die nog een keer terugkomen omdat ze je blog zo leuk vonden. SEO is wat mij betreft onmisbaar en in dit artikel kun je daar wat meer over […]

  november 11, 2022 at 1:21 pm Reply
 • Goede website: dit zijn de do´s & don´ts voor jouw blog!

  […] Maak ELKE pagina van je website SEO-proof. Hier merkt de lezer weinig van maar je gaat zo veel beter gevonden worden via Google. Voor WordPress kun je hier goed de Yoast plugin voor gebruiken. Als je via een ander platform blogt; lees dan eens dit artikel. […]

  november 11, 2022 at 1:21 pm Reply
 • Blog tips: 50 bruikbare tips voor (startende) bloggers!

  […] je vanaf het begin bezig met SEO en pas dit toe op elk artikel. Als je dit later allemaal moet gaan bijwerken, ben je héél veel […]

  november 11, 2022 at 2:30 pm Reply
 • Een goede URL: zo schrijf je ´m en hierom is het zo belangrijk!

  […] SEO kennen we inmiddels wel en we weten hoe belangrijk dat is voor de vindbaarheid van je website. SEO kent vele aspecten en één van die aspecten zijn je URL´s. Een goede URL kan dus je SEO verbeteren en zorgt ervoor dat je website hoger geïndexeerd wordt door Google met als resultaat dat je beter gevonden wordt. […]

  november 11, 2022 at 2:40 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.