acer chromebook spin 15

Lifestyle | Acer Chromebook Spin 15 Review

augustus 7, 2020

Al een aantal jaar gebruik ik een Chromebook, meestal met heel veel plezier, en sinds kort heb ik een nieuwe! Ik kreeg via Instagram al veel vragen binnen en vertel je in dit artikel meer over mijn nieuwste werkbuddy: de Acer Chromebook Spin 15.


Wat is een Chromebook?

Een aantal jaar geleden had ik snel een laptop nodig voor mijn studie maar, zoals het een arme student betaamd, had ik weinig geld. Een klasgenootje had een Chromebook en was daar lyrisch over én vertelde me dat Chromebooks stukken goedkoper zijn dan ¨gewone¨ laptops. Een Chromebook lijkt deels op een normale laptop maar er is wel één groot verschil. Op een Chromebook werkt namelijk alles online en dat heeft zowel voor- als nadelen. Een Chromebook heeft een veel lichter besturingssysteem omdat alles via internet gaan en dat zie je terug in de prijs en snelheid. Echter kun je een Chromebook ook gewoon zonder internet gebruiken, afhankelijk van wat je er op doet. Zo is er een klein offline gedeelte om bestanden in op te slaan en kun je als een document eenmaal open staat hier prima offline in typen. Door het lichte besturingssysteem, is het niet mogelijk om software te installeren, je kunt alleen apps uit de Google Playstore installeren en gebruiken.

De Acer Chromebook Spin 15

Mijn nieuwste aanwinst is dus een Acer Chromebook Spin 15 en dat is niet zomaar een Chromebook. Naast dat je het 15 inch scherm volledig kunt draaien, heeft deze variant ook een touchscreen. Beide functies waren nieuw voor me en ik was dan ook zeer benieuwd hoe ik dit tijdens mijn normale dagelijks gebruik zou gaan toepassen. Ik ga in deze review niet in op hele technische specificaties omdat ik daar simpelweg niks mee heb; ik heb er geen verstand van en ik heb het ook niet nodig. De specificaties zijn echter makkelijk te vinden op internet dus als je iets specifieks voor jouw situatie wilt weten, is dat binnen no time gevonden. De prijs is met €499 aan de hoge kant voor een Chromebook, het is dan ook een wat luxer model.


Werken op een Chromebook

Ik werk al jaren op een Chromebook. Mijn oude Chromebook gebruikte ik voor mijn studie en dat ging altijd super. Inmiddels studeer ik niet meer en heb ik van mijn online bezigheden mijn bedrijf gemaakt; allemaal met een Chromebook. Alles wat je op internet doet gaat bij een Chromebook vlekkeloos; blogs schrijven in WordPress, e-books maken in Canva, foto´s bewerken in PicMonkey en meer. Afhankelijk van hoe je werkt, gaat het op een Chromebook prima. Als je alles bewerkt in Photoshop of andere software nodig hebt, stuit je tegen een probleem; dat installeren gaat namelijk niet. Dit wist ik natuurlijk al van mijn oude Chromebook en ik ben er aan gewend. Ik heb sporadisch software nodig en pak dan de werklaptop van Steven. Het enige wat ik écht jammer vind, is dat ik mijn tekentablet niet kan aansluiten op de Chromebook.

Qua ¨inhoud¨ is deze nieuwe Chromebook exact hetzelfde als de oude. Het systeem update zichzelf en je bestanden komen mee via de Drive; van binnen ziet het er dus niet uit als een nieuwe laptop. Wat ik vooral merk qua verschil is het scherm. Sowieso vind ik het grotere scherm fijn. Mijn vorige was 14 inch, en ook de kwaliteit van het scherm was minder. Een groter scherm werkt lekkerder en met foto´s bewerken merk ik hoe mooi het scherm is ten opzichte van mijn oude. Qua batterijduur zit je qua werk ook goed; een dag van 8 uur red ´ie doorgaans makkelijk.


De voordelen

  • Start binnen een paar seconden op en werkt zeer snel.
  • Door de automatische updates veroudert de Chromebook intern niet. Hij wordt dus niet langzaam zoals je bij reguliere laptops wel ziet.
  • Lange batterijduur.
  • Veel goedkoper dan reguliere laptops.
  • Je hebt geen duur Office-pakket nodig want dat kun je toch niet installeren. Op een Chromebook gebruik je Word, Excel en documenten online.

Voor mij zijn de grootste voordelen het gebruiksgemak en het feit dat de Chromebook niet veroudert. Ik vind het zonde om honderden euro´s aan een apparaat uit te geven wat na twee jaar zo langzaam is dat je het uit het raam wilt gooien.

acer chromebook spin 15
De nadelen

  • Er is geen software op te installeren.

Het feit dat je er geen tekenprogramma, spel wat geen app is of fotoprogramma op kunt installeren vind ik het enige nadeel. Nu heeft dit mij in de praktijk nog nooit problemen opgeleverd maar het is wel iets om je voor de aanschaf te realiseren.

Conclusie

Bij productbeschrijvingen online lees je regelmatig dat een Chromebook ideaal is als je ¨alleen maar een beetje internet¨, ik ben het daar volledig mee oneens. Ik heb al jaren Chromebooks en run er toch een aardig succesvol bedrijf mee. Ik run er mijn blog mee, schreef twee e-books, bouwde een webshop en nog veel meer. Wat mij betreft dus absoluut geen laptop om alleen maar af en toe mee te internetten. De spinfunctie gebruik ik niet heel veel, af en toe om Roller Coaster te spelen en dan is het erg fijn. Je hebt een lekker groot scherm dat je neer kunt zetten en via het touchscreen kunt bedienen. Ook met films kijken, bijvoorbeeld in bed, is die spinfunctie handig omdat je dan niet met dat toetsenbord op schoot zit. Het touchscreen gebruik ik vaker dan verwacht, als ik snel even wat wil selecteren gaat mijn vinger al richting het scherm. Geen onmisbare functie maar wel een functie die het gebruiksgemak vergroot.

Fijn apparaat dus waar ik met heel veel plezier op werk. Ik kan je een Acer Chromebook zeker aanraden, ik schreef er al vaker over, ze zijn tegenwoordig overal te koop en voor nog geen €300 heb je al een prima apparaat in huis.

Was jij al bekend met Chromebooks?

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Anne

    Verdorie nu wil ik ‘m!

    augustus 7, 2020 at 11:43 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.