kantoor

Business | Deze meubels zou elk kantoor moeten hebben

juli 17, 2020

Advertorial – Met collega’s is via Microsoft Teams goed te communiceren. We zetten gewoon onze camera aan terwijl we aan het werk zijn. Het hectische kantoor is ingeruild voor de thuiswerkplek. Het thuiswerken is standaard geworden in de anderhalve meter samenleving.

Thuiswerk

Door het creëren van thuiswerkvoorzieningen kan veel personeel effectief thuis werken. Een kwart van de mensen die nu thuiswerken denkt dit te blijven doen. Dit blijkt uit cijfers van het Kennisinstituut Mobiliteit. Het instituut verzamelt informatie voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Echter niet iedereen kán thuiswerken. Bijna 10 procent van hen blijkt sinds de corona restricties minder te zijn gaan werken, nog eens 5 procent is helemaal gestopt. Bijvoorbeeld omdat ze geen opdrachten kregen.

Positief

De mensen die wel vanuit huis aan de slag kunnen, zijn overwegend positief. Ruim 60 procent zegt dat thuiswerken hen makkelijk afgaat. De meeste hebben thuis een goede werkplek, voelen zich productief, zijn positief over vergaderen op afstand en voelen zich goed ondersteund door hun werkgever. Het instituut concludeert dat de corona crisis de manier waarop we werken mogelijk blijvend gaat veranderen.

Inrichting

Voor blijvende verandering is het cruciaal om juist nu te bespreken hoe men straks wil werken. Dat heeft te maken met het kantoor als ontmoetingsplek, maar ook voor de keuze van kantoormeubelen. Als het kantoor meer een ontmoetingsplek wordt in plaats van vooral een werkplek betekent dat andere meubels en andere ruimten waar mensen elkaar gepast kunnen ontmoeten.

Meubilair

Leveranciers van kantoormeubilair springen in op de grootschalige herinrichting van kantoorruimtes. Er is van alles te krijgen: cirkels van 1,5 meter voor op de vloerbedekking, spatschermen en kuchschermen van plexiglas. Schoonmaakkits die de persoonlijke hygiëne verhogen. Aangepast vergadermeubilair en schermen voor recepties en balies. Waarschuwingsborden, bestickering met pijlen om de looprichting aan te duiden en zuilen met huisregels. Essentiële toevoegingen om het werken zo veilig mogelijk te maken.

Het ‘nieuwe normaal’ op kantoor heeft gevolgen voor de inrichting van de werkplek. Thuiswerken zal een belangrijke rol blijven spelen, maar dan met afwisseling. Er zal een thuiswerkschema worden ontwikkeld waarin staat wanneer en wie op kantoor mag komen werken. Hierdoor zijn er minder kantoorplekken nodig. Door de werktijden ook nog eens te verlengen wordt nog een grotere spreiding toegepast.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Jorinde

  Bijzonder hoe die situatie is veranderd, he. Sommige bedrijven stonden eerst totaal niet open voor thuiswerken, maar hoor het nu steeds meer om mij heen dat er flexibeler mee om wordt gegaan. Ik heb twee maanden fulltime thuisgewerkt en werk sinds een klein maandje weer (deels) op kantoor. Thuis is het inderdaad wel heel fijn en belangrijk om een eigen plekje te hebben!

  juli 25, 2020 at 7:00 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ja ik denk dat veel bedrijven echt hebben ervaren dat het grotendeels prima draait als mensen thuis werken!

   juli 27, 2020 at 11:51 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.