meer volgers op instagram

Business | Hoe krijg je meer volgers op Instagram

december 23, 2022
Instagram is na jaren nog steeds uitermate populair, meer volgers op Instagram krijgen is echter niet meer zo makkelijk als het vroeger was. In dit artikel deel ik een aantal tips hoe je meer volgers kunt krijgen. Let op: relevantie is nog altijd het belangrijkst, je hebt niks aan volgers die geen oprechte interesse hebben in jouw content.


Foto’s bewerken

Je foto’s in dezelfde stijl bewerken zorgt niet alleen voor een mooie feed maar maakt je foto’s ook herkenbaar en professioneel ogend. Via een preset in Lightroom kun je ervoor zorgen dat je foto’s dezelfde stijl hebben. Lightroom is een gratis app en via Google, via Creative Market shop je betaalbaar een goede preset die precies bij jouw stijl past.

Wees kritisch

Ondanks dat het fantastisch is dat jij net onder de Eiffeltoren staat en het mooiste ijsje ever eet, als de foto lelijk is, deel je het niet. Soms eet ik prachtige taartjes of beleef ik geweldige momenten maar lukt de foto maar niet. Op zo’n moment gaat de kwaliteit van de foto toch echt voor en niet het willen delen van het moment. Let op; dit is mijn advies op het moment dat je geld wilt verdienen met Instagram en daarom meer volgers wilt. Dat betekent niet dat je nep moet doen maar er is tegenwoordig zoveel content dat alleen het beste eruit springt. Zit je gewoon als hobby op Instagram? Dan zou ik dit artikel lekker afsluiten en iets anders gaan lezen.

Volg je wanna-be volgers

Ik kreeg ooit van Negin Mirsaheli de briljante tip om gewoon mensen te gaan volgen die jij oprecht interessant vindt. Het klinkt vanzelfsprekend maar toch doen veel mensen dit niet. Als jij die mensen interessant vindt, heb je waarschijnlijk gedeelde interesses en vinden zij jou wellicht ook interessant. Besteed dus tijd aan het volgen van relevante accounts en niet aan zo veel mogelijk accounts volgen.

Reageer en like bewust

Als je oprecht geïnteresseerd bent in de accounts die volgt dan zul je de foto’s regelmatig leuk vinden en dus even een like geven, laat dat gerust als een foto je een keer niet aanspreekt. Laat ook eens een inhoudelijke comment achter onder een foto die je echt bijzonder vind of waar je wat over te zeggen hebt. Iemand heeft niks aan een onoprechte “leuke foto” reactie en het is ook voor jezelf niet leuk om die achter te laten. Meteen de reden waarom engagement groepen op Instagram geen enkele zin hebben.

Wees niet bang om te verwijderen

Ik maak nog regelmatig fouten, net als de meeste mensen. Soms plaats ik een foto die ik achteraf toch niet zo mooi in het geheel vind staan, deze verwijder ik dan, niks mis mee. Ook komt het wel eens voor dat ik een interessante account ging volgen maar de foto’s vallen me toch tegen. Ontvolgen is geen misdaad en we willen allemaal liever oprechte volgers. Verwijder de foto’s die niet meer bij je passen en pas datzelfde toe op de mensen die je volgt en die jou volgen. Relevantie is echt het toverwoord op Instagram en duizenden mensen verwijderen zal misschien pijnlijk voelen maar is uiteindelijk echt beter voor je account als dat duizenden niet geïnteresseerde volgers waren.

Take it easy

Hashtags kunnen je helpen om meer likes en volgers te krijgen, hou het echter simpel. Gebruik een paar treffende hashtags die ook echt relevant zijn en geen 20 nutteloze die wel populair zijn maar niks met je foto te maken hebben. Hetzelfde geld voor je foto’s; bewaar liever een foto voor een andere dag dan dat je meerdere per dag post. Als je aandacht besteedt aan je foto’s en je volgers dan is meer volgers op Instagram krijgen zeker mogelijk.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Annelies

    Heel fijne en goede tips! Ik heb deze meteen toegepast op mijn profiel (annelies_lankhuizen). Ik blijf jouw mooie account zeker volgen.

    oktober 9, 2021 at 3:09 pm Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.