Business | Vragen van beginnende influencers

december 14, 2022

Onlangs deed ik op Instagram een oproep waarin beginnende influencers vragen konden insturen. De meest gestelde vragen, beantwoord ik in dit artikel!

Hoe bereik ik meer mensen?

Mensen bereiken op Instagram is met het huidige algoritme best lastig en ik kan dan ook niet één heel duidelijk antwoord geven op deze vraag. Mensen bereiken doe je door een combinatie van heel veel factoren en het is ook weer afhankelijk van het soort content dat je post. Ook wil ik je meegeven dat je je beter kunt focussen op het bereiken van de juiste mensen dan op het bereiken van zo veel mogelijk mensen. De volgende zaken dragen in elk geval bij aan het bereiken van meer mensen.

 • Gebruik de juiste hashtags.
 • Post interessante content.
 • Wees zelf actief met liken en oprecht reageren.
 • Post niet alleen foto´s maar maak gebruik van zo veel mogelijk van de opties die Instagram te bieden heeft.
 • Post regelmatig.
 • Tag merken die zichtbaar zijn in je content.

Hoe kom ik aan samenwerkingen?

Als je content interessant is, zul je vanzelf berichtjes krijgen van bedrijven die met je willen samenwerken. Uiteraard kun je zelf ook bedrijven benaderen maar let wel op hoe je dat doet. Voor mijn webshop krijg ik dagelijks standaard berichtjes van influencers waaruit duidelijk blijk dat ze totaal geen moeite hebben gedaan om mijn site of account te bekijken. Verdiep je dus in een bedrijf en doe ze een concreet voorstel.

Welke functies van Instagram moet ik allemaal gebruiken?

Er is van alles mogelijk op Instagram en het platform vindt het leuk als je zo veel mogelijk verschillende dingen doet. Experimenteer dus lekker met alle opties en laat je creativiteit de vrije loop. Reels zijn op dit moment erg populair dus maak daar zeker gebruik van om nieuwe mensen te bereiken met jouw content.

Hoe krijg ik meer reacties en likes?

Doorgaans krijg je reacties en likes als je deze zelf ook achter laat bij mensen en als je content uitnodigt tot een reactie op like. Zelf actief zijn loont dus maar zorg wel dat je oprecht blijft in het uitdelen van reacties en likes. Oprecht werkt altijd beter en je voorkomt zo dat je een blok krijgt van Instagram omdat je te snel en te veel acties uitvoert. Kijk of je je volgers in je caption kunt stimuleren tot het achter laten van een reactie of laat je foto uit het beeld knallen om likes te stimuleren.

Welke hashtags zijn goed om te gebruiken?

Ook daar heb ik geen eenduidig antwoord op, dat hangt namelijk enorm af van verschillende factoren binnen jouw account. Ik kan je wel meegeven dat de hashtags niet te groot en ook niet te klein moeten zijn om te voorkomen dat je geen mens bereikt of dat je juist verdwijnt tussen alle anderen.

Hoe zorg ik voor eenheid in mijn feed?

Je foto´s allemaal op dezelfde manier bewerken, zorgt voor eenheid in je feed en kan een professionele uitstraling geven. Dat bewerken kun je handmatig doen maar ik ben zelf enorm fan van presets en gebruik graag deze.

Meer leren over Instagram?

Zoals je al kunt lezen, heb ik op veel vragen geen eenduidig antwoord. Dat is omdat veel vragen en antwoorden rondom Instagram echt persoonsgebonden zijn. Er zijn zo veel factoren van invloed op hoe het met jouw account gaat, dat er in veel gevallen niet één antwoord is, dat is exact de reden dan ik mijn diensten heb ontwikkeld waarin je persoonlijke begeleiding krijgt.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Amber // Happybeat

  Hele handige en duidelijke tips. Bedankt!

  februari 16, 2021 at 4:48 pm Reply
  • Mira Ennen

   Leuk om te horen, thanks!

   februari 17, 2021 at 7:42 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.