bovenaan Google

Business | Zo kom je bovenaan Google

augustus 9, 2022

SEO; ik heb er al veel over geschreven en ga er vast nog meer oer schrijven. Als je als webshop, bedrijf of blog online gevonden wilt worden, is het essentieel dat je goed gevonden wordt via Google en liever nog: dat je bovenaan Google komt te staan, daar is SEO voor. Veel mensen klikken niet verder dan de eerste pagina dus als jij daar, zo hoog mogelijk, op te zien bent, kan dat je heel veel bezoekers opleveren. Ik sta met flink wat pagina´s bovenaan Google en heb daar hard voor gewerkt. In dit artikel deel ik een aantal dingen die je zelf kunt doen om boven aan Google te komen. Let op; bovenaan Google komen is geen “quick fix” maar vraagt veel tijd, analyses en continue aanpassingen. De to do’s in dit artikel, helpen je in elk geval de goede weg op.

Leven in de brouwerij

Zorg voor leven in de brouwerij. Google moet gaan denken dat er lekker veel te doen is op jouw website en dat betekent dat er regelmatig iets moet ¨gebeuren¨. Eén keer per maand iets nieuws plaatsen komt je ranking niet ten goede dus zorg dat je regelmatig nieuwe content plaatst. Ook bestaande content updaten vindt Google leuk en kan je vindbaarheid enorm verhogen. Zorg dus niet alleen voor nieuwe content, maar update ook je bestaande pagina´s.

De Yoast-plugin

Een hele makkelijke manier om je pagina´s SEO-proof te maken, is de Yoast-plugin te downloaden, dit is echter wel alleen mogelijk voor een WordPress website. De Yoast-plugin geeft je onder elke pagina een checklist die je gemakkelijk kunt afwerken; er wordt namelijk precies gezegd wat je moet doen. Alles alles afgevinkt is, krijg je een gezellige groene smilie die laat zien dat je artikel nu klaar is om gevonden te gaan worden door Google.

Schrijf nooit een artikel zonder SEO

Google vindt het leuk als alle artikelen of alle pagina´s van jouw website vindbaar zijn. Raffel je SEO dus niet af omdat je snel iets online wilt hebben, dit kan je ranking flink verpesten. Iets langer de tijd nemen om de SEO in orde te maken is niet altijd leuk, maar komt je site absoluut ten goede.

Geef je afbeeldingen een naam

Geef je afbeeldingen een relevante naam, het liefst het gekozen zoekwoord (zie hier onder) of een variatie daarop. Je afbeelding een naam geven staat niet alleen mooier dan 38835A.jpg maar zorgt er dus ook voor dat je pagina sneller bovenaan Google komt te staan.

Linkjes zijn je beste vrienden

Zorg dat je in elk artikel naar een relevante externe pagina linkt maar link ook zo veel mogelijk intern. Of nou ja, zo veel mogelijk, mits het relevant is natuurlijk. Interne links zijn ontzettend goed voor je pagina en zorgen er ook nog eens voor dat bezoekers nog meer pagina´s op je website gaan bekijken: win-win!

Kies je zoekwoorden slim

Bedenk waar mensen op zoeken. Iemand typt op Google bijvoorbeeld eerder ¨shampoo droog haar¨ dan ¨droog haar verzorgen en wassen¨ of ¨bovenaan Google dan ¨ik wil dat mijn website gevonden word¨. Mensen typen op Google doorgaans geen ¨normale¨ zinnen maar formuleren alles kort en simpel, speel daar op in. Google Search Console kan je helpen bij het bepalen van zoekwoorden, ik maak hier zelf echter geen gebruik meer van omdat mijn eigen keuzes doorgaans beter werken.

Tot slot

Dit zijn slechts een aantal eenvoudige tips die je zelf kunt toepassen. SEO is echter extreem uitgebreid en er zijn niet voor niks bedrijven die dit volledig voor je uit handen nemen. Dat neemt niet weg dat je zelf veel kunt doen, ik wil alleen niet de illusie wekken dat jet met een paar simpele stappen meteen met al je pagina´s bovenaan Google staat. SEO goed uitvoeren kost veel tijd en vraagt veel kennis maar helemaal niks doen; levert je sowieso niks op. Hulp nodig bij je SEO? Dit is één van de diensten die ik aanbied. Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek, mag je altijd mailen naar info@miraennen.nl.

Wil je gratis jouw onderneming een boost geven? Schrijf je dan in voor de gratis training voor ondernemers: Boost je Business Bootcamp!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Wat doe ik allemaal als ondernemer?

  […] mijn blog verschijnt regelmatig een nieuw artikel. Ik schrijf deze artikelen volledig SEO proof en maak of zoek er een foto bij. Voor samenwerkingen verstuur ik facturen en uiteraard doe ik […]

  september 29, 2022 at 7:20 am Reply
 • Artikelen van je site verwijderen: hierom is het nuttig

  […] website wordt goed gevonden door Google maar nog niet zo goed als ik wil. Google is de meest belangrijke tool voor de vindbaarheid van je […]

  november 14, 2022 at 11:00 am Reply
 • Bezoekers op je blog: zo trek je mensen naar je website!

  […] Bezoekers komen bij een oud artikel via Google […]

  december 29, 2022 at 6:10 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.