manie mark leenards

Lifestyle | Boekrecensie ‘Manie’ van Mark Leenards

augustus 4, 2022

De afgelopen zomerse dagen bracht ik door met (onder andere) lezen. Ik las Manie van Mark Leenards en deel in dit artikel heel graag mijn bevindingen. Ik kan alvast verklappen dat ik zeer te spreken ben over dit boek en dat het één van de meest originele verhalen is die ik ooit las.

Het verhaal

Ik val maar meteen met de deur in huis; het verhaal is erg bijzonder en het is helemaal niet leuk als ik hier te veel details vertel; ik hou het daarom bewust een beetje vaag. Het verhaal gaat over een jonge man, Aris, die op een dieptepunt in zijn leven terecht komt na een aantal onverstandige keuzes. Hij ontmoet iemand die hem inspireert om andere keuzes te maken en het verhaal krijgt een andere wending. Kun je het leven te slim af zijn? Daar draait het om. Een beetje vaag, i know, maar het is écht zo veel leuker als je bepaalde dingen niet weet.

Mijn mening

Het boek gaat dus over Aris en speelt zich in eerste instantie af in de financiële wereld. Ik vond dat interessant; het is een bijzonder wereldje en niet per definitie een wereld waar ik graag een boek over wil lezen. Als lezer maak je echter goed kennis met Aris en zijn wereld en leef je al snel mee met zijn belevenissen. Hij maakt keuzes waarbij je bijna “nee, niet doen” tegen het boek wilt roepen maar gelukkig is er een paar pagina’s verder weer ruimte voor een tevreden zucht. Het financiële wereldje verdwijnt op een gegeven moment naar de achtergrond en maakt plaats voor iets heel bijzonders wat ik graag in het midden hou. Ik vond de wending heel verrassend en het is zeker één van de meest originele verhalen die ik ooit gelezen heb. In mijn 31 jaar op deze aardbol heb ik duizenden boeken gelezen dus geheel onervaren ben ik niet.

Het einde was een beetje abrupt. Dat wordt versterkt doordat het spannend is en je wilt weten hoe het verder gaat. Het had van mij iets minder abrupt gemogen en voelt wat snel ten opzichte van de rest van het verhaal. Anderzijds ook een compliment want ik zat er zo lekker in, dat ik niet wilde dat het al afgelopen was.

Conclusie

Het boek neemt je mee, is spannend, realistisch en onvoorstelbaar tegelijk. Het zet je aan het denken over je eigen keuzes, mixt religie met filosofie en meer. Ik heb het met heel veel plezier gelezen en raad het iedereen aan. Ondanks deze wat vage review (die je helemaal gaat snappen als je het boek gelezen hebt), hoop ik je te inspireren tot lezen. Je gaat er echt geen spijt van krijgen. ‘Manie’ is voor €20,99 te koop bij Bookscout via deze link, laat je me weten als je ‘m gaat lezen? Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt!

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.