instagram tips

Business | 10 snelle Instagram tips

juni 7, 2022

Dagelijks krijg ik in mijn inbox de vraag of ik “even snel” wil helpen verbeteren van iemands account op Instagram. In een eerder artikel leg ik uit waarom ik dat niet snel kan en waarom ik speciale scans en programma’s heb ontwikkeld om je zo goed mogelijk te helpen. Snelle Instagram tips zijn er gelukkig wel (ze zijn alleen algemeen en niet op jouw profiel afgestemd) en genoeg te vinden via Google, zo ben je wellicht ook bij dit artikel terecht gekomen. Snelle tips geven je zeker een goede basis maar hou wel in gedachten dat niet iedereen en elk profiel hetzelfde is en dat je het beste kunt doen wat bij jouw account en strategie past. Dit is echt niet even snel te bepalen maar kost tijd en voor iedereen die mij volgt een gepersonaliseerd artikel publiceren, gaat wat ver.

1. Je profielfoto

Zorg voor een professioneel ogende profielfoto. Geen onscherpe selfie die snel genomen is en ook geen foto waarop je niet goed zichtbaar bent. Je profielfoto zegt veel over je account dus zorg dat deze past bij wat je doet en wat je uit wilt stralen

2. Je bio

Zorg dat je met je bio snel duidelijk maakt wie jij bent en wat jij te bieden hebt. Mensen moeten in één oogopslag kunnen zien wat er gebeurt op jouw account. In dit artikel lees je waar een goede bio aan moet voldoen.

3. Je accountnaam

Vermijd namen als xx_mira_xx maar zorg voor een volwassen en professionele naam. Kies gewoon je voor- en achternaam of iets wat duidelijk maakt wat jij doet op Instagram. Zorg er ook voor dat je naam makkelijk en herkenbaar is, xx_mira.1298.ennen is bijvoorbeeld wat lastig om te onthouden. Ik overdrijf ´m nu nogal maar het zal je verbazen wat voor ingewikkelde accountnamen ik wel eens voorbij zien komen.

4. Stories

Stories zijn onmisbaar op Instagram en essentieel om je account te laten groeien. Plaats regelmatig leuke stories om je bereik te verhogen. Let hierbij op dat je niet continu random stories maakt maar je volgers echt meeneemt in wat er gebeurt. Voeg context, relevantie en uitleg toe en vertel een verhaal.

5. Frequentie

Met één post per week gaat je account niet groeien en met 2 eigenlijk ook niet. Idealiter plaats je elke dag een foto op je feed maar onthou, kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit. Kijk wat voor jou haalbaar is en wissel posts af met stories en tegenwoordig heel populair: reels.

6. Engagement

Drop niet je foto en peer ‘m daarna weer. Ga er lekker op uit en like en reageer (oprecht) bij anderen. Als je elke keer voor en nadat je zelf iets post wat tijd besteed aan relevante reacties achterlaten bij relevante accounts, komt dit je eigen account ten goede.

7. Hashtags

Zorg dat je de juiste hashtags gebuikt, niet te weinig maar ook niet alleen hashtags met miljoenen hits. Hashtags kunnen het bereik van je foto door het dak laten gaan dus maak er zeker goed gebruik van. In dit artikel lees je er meer over. Vind je het lastig om uit te zoeken welke hashtags goed voor je zijn? Ik help je graag in een Adviesgesprek.

8. Locatie

Tag ook een relevante locatie (niet New York taggen als je ergens in Drenthe staat). Dit doet geen wonderen maar het draagt zeker bij aan het vergroten van je bereik.

9. Zorg dat je “relatable” bent

Als jij elke dag in je Chanelpakje oesters aan het eten bent in een skybar en net doet alsof je alleen maar leuke dingen meemaakt, ben je niet relatable. Wees gewoon lekker jezelf, deel mooie en mindere momenten en doe je niet anders voor; dat vinden mensen leuk en ze herkennen zich in je. Mensen volgen graag een mens en minder graag een merk of “robot”.

10. Openbaar profiel

Dit klinkt als een open deur maar ik krijg vaak vragen om hulp van accounts die op privé staan. Als je account op privé staat, zullen nieuwe mensen je niet snel gaan volgen want ze zien simpelweg niet wat je te bieden hebt. Zorg dus voor een openbaar account en maak eventueel een extra privé account aan als er dingen zijn die je wel met een beperkte groep wilt delen. Wil je helemaal niks openbaar delen? Vraag jezelf dan af of geld verdienen met Instagram voor jou wel het juiste pad is.

Tot slot

Dit zijn niet voor niks 10 snelle Instagram tips. Uitgebreide tips zijn nou eenmaal niet mogelijk omdat groeien op Instagram van zo ontzettend veel factoren afhankelijk is en ieder profiel er anders uit ziet. Als je zorgt dat je basis goed is en je regelmatig content van goede kwaliteit post, kom je wel al een heel eind.

Wil je gepersonaliseerde Instagram tips en een uitgebreide scan van jouw account? Wellicht is mijn Adviesgesprek dan iets voor je! Wil je liever uitgebreid aan de slag met het uitbouwen van je account en business? Neem dan een kijkje bij het Halfjaar Traject.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Ebook schrijven? Zo doe je dat! Tips & Tricks

    […] Zo kreeg ik te horen dat iemand naar aanleiding van mijn e-book ook wilde gaan schrijven over Instagram tips. Heel leuk idee, veel succes, maar deze persoon had 500 volgers, dat is dan niet iemand waarvan […]

    november 15, 2022 at 10:40 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.