gevonden worden op google

Business | Gevonden worden op Google? Deze dingen zijn niet goed voor je SEO!

september 29, 2021

Gevonden worden op Google staat bovenaan het verlanglijstje van veel ondernemers, bloggers en webshops. Ik schreef al diverse artikelen over SEO en in dit artikel vertel ik je welke dingen juist niet goed zijn voor je SEO.

Waarom je gevonden wilt worden op Google

Als blogger wil je, indien je geld wilt verdienen, zo veel mogelijk bezoekers want een groot bezoekersaantal, is van grote waarde voor het bedrag dat jij kunt vragen voor een samenwerking. Die bezoekers kun je uitsluitend via Social Media of je eigen netwerk bereiken, maar je kunt ook gebruik maken van Google. Via Google kan iedereen je vinden op de termen waar jij op gevonden wilt worden. Hetzelfde geldt natuurlijk als ondernemer of webshop; potentiële klanten zoeken wellicht naar jou op Google, dan wil je wel dat je te vinden bent en niet dat ze bij de concurrent uitkomen.

Je herhaalt je zoekwoord te vaak

Als je eenmaal een zoekwoord hebt gekozen, moet je deze meerdere keren in je tekst verwerken. Zorg er echter voor (bijvoorbeeld met de Yoast plugin) dat je je zoekwoord niet te vaak verwerkt in de tekst, dat heeft namelijk weer een negatieve invloed op de vindbaarheid van je website. Hoe vaak je je zoekwoord dient te gebruiken, is afhankelijk van de totale lengte van je tekst, zoals hiervoor ook genoemd, is de gratis Yoast plugin voor WordPress een hele fijne tool om je hierbij te helpen.

Je gebruikt geen interne links

Interne (relevante) links zijn essentieel voor je SEO. Link overal waar het relevant is (zonder te spammen) naar interne artikelen of pagina’s. Intern betekent dat je naar een pagina op je eigen website linkt, wanneer je naar een andere website linkt, is dat een externe link. Zo link ik in dit artikel bijvoorbeeld naar andere artikelen rondom SEO of ondernemen, relevant én fijn voor mijn vindbaarheid.

Je teksten zijn te kort

Google houdt van teksten van minimaal 300 woorden en het liefst nog een stukje langer. Dat betekent niet dat je je site zomaar op moet vullen met willekeurige woorden en irrelevante informatie. Ook hier is, net zoals bij vrijwel alles rondom SEO, relevantie extreem belangrijk. Kom je woorden tekort? Kijk dan of je nog wat meer informatie kunt toevoegen, er is vast nog wel wat te vertellen!

Je gebruikt teksten die al bestaan

Dat je nooit een tekst van iemand anders over moet nemen, lijkt me duidelijk, dat is een absolute no go. Echter ben je niet de eerste als je denkt dat het slim is om een tekst op meerdere plekken op je website te gebruiken of om een artikel opnieuw te posten en zo tijd te besparen. Doe dat absoluut nooit, Google vindt dat niet tof. Pas de teksten dusdanig aan dat ze echt anders zijn, zo maak je wel ruim gebruik van je content, bespaar je wat tijd maar schaad je niet je eigen vindbaarheid,

Je geeft je afbeeldingen geen namen

Afbeeldingen krijgen van je computer of camera vaak een standaard naam mee met allerlei cijfers, pas deze aan naar een relevante naam of het zoekwoord van je artikel. Gebruik je meerdere afbeeldingen in je artikel? Geef ze dan niet allemaal het zoekwoord als naam maar gebruik variaties.

Tot slot

Gevonden worden op Google kost tijd en is iets waar je als ondernemer (als je gevonden wilt worden) continu mee bezig moet blijven. Er komen constant nieuwe websites en pagina’s bij en Google is continu bezig met analyseren wat waar moet komen te staan. Als je SEO structureel in orde is, kan Google je enorm veel klanten opleveren. Wil je een voorbeeld? Mijn bezoekers verviervoudigden in één jaar tijd toen ik actief aan de slag ging met SEO. Absoluut te moeite waard dus en wat mij betreft heel leuk om in te duiken.

Geen zin of tijd om je zelf bezig te houden met je SEO en gevonden worden op Google? Ik kan je helpen! Stuur een mail naar info@miraennen.nl om vrijblijvend de opties te bespreken.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Deze SEO fout maken veel bedrijven..

  […] mijn blog heb ik al verschillende artikelen geschreven over je SEO verbeteren en gevonden worden via Google. Eén ding heb ik daarin echter nog nooit benoemd; als […]

  oktober 4, 2022 at 12:40 pm Reply
 • SEO hulp nodig? Dit kan ik voor jou betekenen!

  […] Gevonden worden op Google? Deze dingen zijn niet goed voor je SEO! […]

  november 8, 2022 at 2:30 pm Reply
 • Meer bezoekers op je website of blog? Zo doe je dat!

  […] heel erg uitgebreid en vrij complex maar de basis is gelukkig makkelijk te vinden via Google en in dit artikel wat ik eerder al eens […]

  november 28, 2022 at 9:30 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.