goede planner

Blog | Op zoek naar een fijne planner? Deze werkt voor mij!

september 9, 2021

In januari begon ik voor het eerst met het gebruiken van deze planner en ik wilde dat ik die keuze jaren eerder had gemaakt. Wat mij betreft een life changer wat productiviteit, structuur en balans en ik gun ‘m iedereen. In dit artikel deel ik van welke fijne planner ik zo’n fan ben en laat ik er wat meer van zien.

fijne planner

Essentialiving

Essentialiving is een klein Nederlands bedrijf van Gaby en ze brengt prachtige en nuttige producten uit. Wat mij aanspreekt van het ‘essentialisme’ is dat je focust op wat voor jou belangrijk is, niet op zo min mogelijk of alles zo ‘goed’ mogelijk. Het gaat om wat jij belangrijk vindt en wat voor jou essentieel is, alles wat daar niet onder valt, mag weg. Voor mij helpt kijken naar wat ik belangrijk vind en zaken die daar niet aan bijdragen wegdoen enorm bij een fijn, tevreden en gelukkig gevoel hebben. Ik ben een chaoot die altijd heel druk is in haar hoofd en back to basic, even uitzoomen en kijk wat ik nou echt belangrijk vind, is prettig. Deze planner helpt me daarbij.

De planner

Ik heb diverse planners geprobeerd maar kreeg nooit de smaak te pakken, tot ik deze kocht. De combinatie van eenvoud en toch extra’s zorgen ervoor dat het me lukt om alles goed in te plannen, niet te veel te plannen en overzicht te houden. Door de tools in de planner kan ik beter balans houden tussen werk en privé, voor mij een enorme uitdaging, en dat maakt dat ik sinds jaren eindelijk fijn, productief en lekker kan werken in plaats van chaotisch gestresst en rommelig.

In de planner vind je onder andere:

  • een kleurplaat
  • pagina’s voor wensen (ik vul hier in wat ik dit jaar graag wil doen)
  • recepten inspiratie
  • ruimte voor een ochtendroutine
  • de Balance Creator

Het formaat

Dit is toch al een plezier om op je bureau te hebben? Continu meenemen vind ik persoonlijk wat onhandig, de planner is vrij groot. Ik werk volledig thuis dus voor mij is dit geen issue. Als ik buitenshuis ben en een afspraak moet maken, zeg ik dat ik zodra ik thuis ben kijk of in sommige gevallen fotografeer ik een specifieke week uit mijn planner. Ik ervaar het in mijn persoonlijke situatie in elk geval niet als een belemmering dat de planner vrij groot (net wat kleiner dan een A4) is.

Het ontwerp

Het ontwerp is prachtig. Eenvoudig maar niet saai en het klinkt wellicht gek maar die fijne mooie uitstraling heeft bij mij absoluut het plezier in plannen gestimuleerd. Het is een fijne planner om in te werken dat maakt dat het me eindelijk is gelukt, na talloze planners proberen, om echt op een manier te werken en plannen die voor mij prettig en vooral rustig voelt. Natuurlijk is dat niet alleen de uitstraling maar ook de indeling en de kleine extra’s. De extra’s lijken klein maar in the end zijn ze samen wel een hele fijne toevoeging aan de planner.

Weekoverzicht

Zo zien de weken eruit. Eenvoudig maar fijn. Ik gebruik de grijze balk om de belangrijkste to do’s te noteren. Het witte gedeelte voor vaste afspraken en eventuele overige to do’s. Vaste afspraken markeer ik met een rondje rondom de tijd, om overzicht te creëren. De balance check rechts kun je gebruiken om te kijken of alles nog in balans is en fijn aanvoelt. Ik gebruik deze (te) weinig. Echter vind ik het wel een fijne tool die ik meer wil en zou moeten gebruiken. De balans is bij mij vaak ver te zoeken en die check invullen helpt zeker met bewustzijn. This week’s focus vind ik ook een fijne, hier vul ik in waar ik die week op wil focussen. Dat kan een taak zijn voor werk maar bijvoorbeeld ook meer sporten, geen suiker eten, elke dag lezen of iets anders. Alles is goed.

Maandoverzicht

Vooraan elke maand vind je dit overzicht. Ik gebruik dat zelf tot nog toe niet maar wil dat wel gaan doen om overzicht te creëren in mijn Social Media content. Uiteraard kun je het ook voor privé dingen gebruiken; een maandoverzicht is multi inzetbaar.

fijne planner

Die wil ik!

Dat snap ik. Je koopt deze fijne planner eenvoudig via bol.com en hebt ‘m dan doorgaans de volgende dag in huis. De planner kost €32,95, wat mij betreft een geweldige investering in jezelf én je steunt een kleine ondernemer. Als je via mijn link bestelt, krijg ik een klein gedeelte van je aankoopbedrag, maar betaal je niks extra’s. Ik hoop dat ‘ie jou net zo goed gaat bevallen als mij en wens je veel plezier en balans toe.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.