ondernemer

Blog | Wat doe ik nou allemaal als ondernemer?

augustus 30, 2021

Als iemand aan mij vraagt wat ik doe, vind ik dat altijd lastig uit te leggen. Ik ben ondernemer maar dat is zó breed, toch kan ik niet in één zin omschrijven wat ik doe. Gelukkig is mijn blog een deel van mijn onderneming en kan ik hier uitgebreid aan je vertellen wat ik nou precies allemaal doe en wat daar bij komt kijken.

Wat heb je nodig om te ondernemen?

Deze vraag krijg ik heel veel en in mijn ogen heb je maar heel weinig nodig om een online onderneming te kunnen runnen en te starten als ondernemer:

Minimaal 100% motivatie, inzet en doorzettingsvermogen

Ondernemen is niet altijd vrij zijn en chillen maar hard werken. Zeker in het begin van je onderneming zul je veel avonden en weekenden aan het werk zijn en andere dingen op moeten geven om een succes te maken van je bedrijf. Heb je daar geen zin in? Prima maar dan past werken in loondienst wellicht beter bij je.

Een fijne laptop

Een fijne laptop is wat mij betreft een must, op een telefoon kan ik persoonlijk niet al mijn werk doen. Ik gebruik zelf al jaren een Chromebook met veel plezier en vind die vooral fijn omdat ze een fractie kosten van ¨normale¨ laptops, zichzelf updaten dus nooit sloom worden en lekker licht zijn.

Een goed TV en internet abonnement

Het hebben van een betrouwbare, snelle internetverbinding is voor mijn online onderneming erg belangrijk. Zo kan ik ongestoord en vlot mijn dagelijkse online werkzaamheden uitvoeren. Bovendien vind ik het van belang om na het werken lekker te kunnen ontspannen met de TV. Zonder wat ontspanning op zijn tijd gaat het ondernemen op den duur toch stukken moeizamer. Een goed TV en internet abonnement is daarom ideaal. Hoewel ik niet veeleisend ben, wil ik graag een basic abonnement voor een fijne prijs met een betrouwbare snelle internetverbinding en wat leuke TV zenders. Het liefst kijk ik als ontspanning naar documentaires en films. Het fijne voordeel aan een TV en internet abonnement is dat je het maandelijks kan aanpassen naar jouw persoonlijke wensen, bijvoorbeeld omdat je een wat hogere internetsnelheid wilt. Perfect wanneer je een online onderneming runt.

Mijn onderneming

Met veel plezier ben ik nu zo´n tien jaar ondernemer waarvan 3 jaar fulltime. Ik ben dol op nieuwe ideeën bedenken, fotograferen, schrijven en het ondersteunen van anderen. Het fijne aan ondernemen vind ik dat ik kan doen wat ik zelf wil, niemand bepaalt voor mij of een idee goed of slecht is en ik kan leren door te doen.

Mijn onderneming bestaat uit 3 bedrijven:

Ik zal je per bedrijf uitleggen wat ik doe en welke taken daar ongeveer bij komen kijken. Alles uitschrijven ga ik je besparen, daarvoor heb ik eerder een boek nodig dan een artikel.

Mijn blog en Instagram

Met mijn blog en Instagram is het hele ondernemen begonnen. Vanuit daar ontdekte ik dat ik ondernemen geweldig vond en dat ik anderen kon helpen en ben ik mijn business verder gaan uitbouwen.

Mijn blog

Op mijn blog verschijnt bijna elke dag een nieuw artikel. Ik schrijf deze artikelen volledig SEO proof en maak of zoek er een foto bij. Voor samenwerkingen verstuur ik facturen en uiteraard doe ik mijn boekhouding en belastingaangifte voor alle takken van mijn bedrijf. Mijn blog is continu in ontwikkeling, ik update oude artikelen, pas zoekwoorden aan, voeg affiliate links toe, beheer de website en onderhandel over samenwerkingen. Mijn blog is de tak waar ik het minste tijd aan besteed maar waar wel een groot gedeelte van mijn inkomsten vandaan komt. Niet omdat het makkelijk is om met bloggen veel geld te verdienen maar omdat mijn blog al bijna 10 jaar bestaat en ik in die tijd flink wat op heb kunnen bouwen qua waarde van de website, bezoekers en natuurlijk routine in mijn taken.

Mijn Instagram

Voor Instagram maak ik dagelijks stories, fotografeer ik voor in mijn feed, ben ik bezig met interactie, onderhandel ik over samenwerkingen en doe ik onderzoek naar hashtags. Mijn Instagram zorgt voor een klein gedeelte van mijn inkomsten maar is toch een belangrijk onderdeel van mijn bedrijf. Ik zie het als een verlengstuk, een visitekaartje en onderhoud er intensief contact met veel van mijn volgers en klanten.

Mijn webshop

Ik run met veel plezier een webshop met minimalistische sieraden en ben daar dagelijks mee bezig. Ik koop in, zet de producten online, beheer de klantenservice, de administratie, doe aan SEO, beheer de website, doe de marketing, fotografeer de producten, hou social media bij én verpak en verzend de bestellingen. Uit mijn webshop haal ik op dit moment geen inkomsten. Niet omdat ik niks verkoop maar omdat ik alles direct weer terug investeer in marketing, verbetering of de inkoop van nieuwe sieraden.

Mijn diensten

Met mijn diensten ben ik het meeste bezig en verdien ik ook het grootste gedeelte van mijn inkomen. Ik bied verschillende opties aan en hou me bezig met het ondersteunen van andere ondernemers. Dit kan zijn door middel van social media beheer, fotografie, adviesgesprekken of volledige trajecten. Mijn diensten bestaan volledig uit maatwerk maar in het dagelijkse werkleven zijn mijn taken voornamelijk calls, content maken, content online zetten en analyses uitvoeren. Op dit moment ben ik bezig met een aparte website voor mijn diensten en gaan daar ook flink wat uren heen.

Tot slot

Ik vind het heerlijk om veel verschillende dingen te kunnen doen en geniet enorm van het ondernemer zijn. Het meeste plezier haal ik op dit moment uit mijn diensten omdat ik het heerlijk vind om anderen te helpen met hun business. Mij persoonlijk heeft het ondernemerschap zo veel opgeleverd. Niet alleen qua geld maar vooral qua persoonlijke en zakelijke ontwikkeling en dat gun ik anderen ook. Dat maakt het een cadeau om elke dag samen met anderen te kijken naar hun business en het benutten van hun talenten.

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Gefocust werken? Deze methode werkt voor mij!

  […] is voor mij dé oplossing als de concentratie ver te zoeken is en gefocust werken essentieel is om wat gedaan te krijgen. Met deze techniek werk je 30 (soms 25) minuten lang geconcentreerd aan je taak en heb je daarna 5 […]

  februari 25, 2022 at 12:50 pm Reply
 • Blog | Het einde van een tijdperk.. - Mira Tells

  […] Ik run de shop nu zo’n 2,5 jaar met heel veel plezier maar merkte ook dat ik andere dingen binnen mijn bedrijf prioriteit gaf. Mira Sells kreeg hierdoor niet de volle aandacht, die het in mijn ogen wel […]

  maart 1, 2022 at 11:40 am Reply
 • Marketingwoorden die je teksten versterken

  […] is een vak apart. Als je goede teksten wilt schrijven om je product, dienst of shop in de markt te zetten, zul je niet zomaar iets op papier moeten gooien maar moeten oefenen, […]

  maart 2, 2022 at 11:10 am Reply
 • Wat als mensen nee zeggen tegen je aanbod?

  […] natuurlijk dat iedereen ja zegt maar ik de praktijk is dat eigenlijk nooit zo. Nee hoort erbij als ondernemer. In dit artikel deel ik wat meer over omgaan met een nee op je […]

  mei 4, 2022 at 6:20 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.