is een MacBook je geld waard

Lifestyle | Is een MacBook je geld waard?

november 24, 2022

Is een MacBook je geld waard? Inmiddels ben ik al 1,5 jaar de blije bezitter van een Macbook. Na jarenlang een Chromebook gebruikt te hebben, besloot ik na veel goede verhalen te investeren in een MacBook. In dit artikel vertel ik je of ik een MacBook de grote uitgave waard vind.

Mijn MacBook

Mijn MacBook Pro 16” was met €2399 een flinke investering, zeker in vergelijking met mijn Chromebook die €300 kostte maar daarover later meer. Ik kan hier ingaan op de technische aspecten van de MacBook maar daar heb ik zelf altijd weinig boodschap aan. Zelf wil ik gewoon weten of een apparaat fijn werkt en zal daarom vooral mijn ervaring delen en niet diep ingaan op technische details.

Ik vind de MacBook zéér fijn in gebruik. Hiervoor had ik al jaren een iPhone en ik ervaar de MacBook hetzelfde; het is even wennen maar alles werkt als je het eenmaal doorhebt, heel makkelijk.

Koop een Macbook bij Coolblue. Via deze link kun je alle opties bekijken.

De batterij

De batterij gaat lang mee. Ik kan doorgaans prima een dag werken zonder op te laden, tenzij ik veel video meetings heb, dan is halverwege de dag opladen noodzakelijk. Ik gebruik mijn MacBook voor mijn werk en gebruik hiervoor voornamelijk internet en documenten, geen zware technische programma’s. Wil je gamen of gebruik je software die veel geheugen vraagt? Dan is het handig om een MacBook met een wat zwaarder werkgeheugen te kiezen. Mijn MacBook loopt zelden vast en is altijd snel, ondanks dat ik altijd vele tabbladen heb openstaan. Ik speel af en toe Sims, dan moet de laptop aan de lader omdat ‘ie anders snel uitvalt. Ook merk ik dat de laptop soms vastloopt tijdens het spel, het is dus op het randje of deze laptop te gebruiken is voor spellen. Speel je net als ik sporadisch, dan gaat het prima. Game je wekelijks of dagelijks? Dan zou ik een andere kiezen.

Handigheidjes

De connectie met mijn iPhone vind ik erg handig. Als ik op mijn telefoon iets kopieer, kan ik het plakken op mijn MacBook. Geen noodzakelijke functie, wel een handigheidje.

Tekstverwerkers zoals Excel en Word gebruik ik allemaal online via Google en dat bevalt me prima, ik ervaar hier geen nadelen aan. Fotobewerking doe ik op mijn telefoon omdat ik de Lightroom app fijn vind werken.

Aanvullend op mijn MacBook heb ik ook een Apple muis gekocht; daar moest ik heel erg aan wennen maar inmiddels wil ik niet meer anders.

Een MacBook houdt zichzelf schoon en snel, je hoeft dus geen anti virus programma te installeren en waar andere laptops vaak vrij snel langzaam worden (een Chromebook niet omdat die online werkt), blijft een MacBook doorgaans jaren op goede snelheid werken en heb je zelden last van virussen.

Koop via deze link een Apple muis bij Coolbue.

Macbook versus Chromebook

Hiervoor heb ik jaren een Chromebook gehad. Ik had destijds echt een laptop nodig voor mijn studie en het opzetten van mijn bedrijf en had weinig geld. Voor €300 kocht ik een Chromebook die ik jaren met plezier gebruikt heb. Een Chromebook werkt volledig online en je kunt er dan ook niks op installeren, dat vond ik soms onhandig. Onhandig maar wel overkomelijk omdat je hier nou eenmaal voor kiest als je weinig wilt of kunt uitgeven. Ik vond het niet ideaal maar wist ook dat ik “maar” €300 had betaald dus nam het wat mindere gebruiksgemak op de koop toe. Overigens ervaarde ik het verschil in gebruiksgemak pas echt toen ik de MacBook had en vond ik het daarvoor zelden echt storend.

Bekijk hier alle Chromebooks bij Coolbue.

Is een MacBook je geld waard?

Ik zou mijn werk net zo goed op een Chromebook of andere laptop kunnen doen, eerlijk is eerlijk. Ik vind die €2399 heel erg veel geld voor een product dat eigenlijk alleen maar heel makkelijk werkt en verder, in mijn geval, hetzelfde doet als een gemiddelde andere laptop. Toch zou ik ‘m opnieuw kopen. Ik werk elke dag aan en in mijn bedrijf en het gebruiksgemak is dan ook iets waar ik continu plezier van heb, ook is het natuurlijk geen product dat je om de zoveel jaar opnieuw moet kopen. Als je een iPhone fijn vindt werken en ook dagelijks op een laptop zit, is het zeker de investering waard. Gebruik je een laptop sporadisch en heb je minder te besteden? Dan voldoet een ander merk ook goed.

Conclusie: ja, ik vind een MacBook mijn geld waard. Voornamelijk door het enorme gebruiksgemak waar ik dagelijks veel plezier van heb.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.