vakantie in eigen land

Lifestyle | Op vakantie in eigen land? Hier een aantal tips!

oktober 3, 2022

Alhoewel naar het buitenland reizen inmiddels  weer mag, kiezen toch veel mensen (met uiteenlopende redenen) voor een vakantie in eigen land. Ook wij gaan regelmatig een paar dagen weg in Nederland en ik deel graag wat tips.

Boek op tijd!

Sinds corona zijn binnenlandse bestemmingen populairder geworden en zitten toplocaties vaak best snel vol. Uiteraard kun je gokken op een annulering maar als je zekerheid wilt; wees er op tijd bij want er is ontzettend veel vraag. Zeker bijzondere locaties zoals tiny houses of strandhuisjes, zijn zeer populair. Ik ging zelf afgelopen voorjaar naar het populaire Boshuisje de Malder, daar is het geen uitzondering dat ze maanden vooruit volzitten, zeker in de weekenden.

Wat is je vakantiebehoefte?

Veel mensen boeken uit een soort van automatisme iets aan het strand zonder echt na te denken over wat ze nou echt willen in een vakantie. Ik ben zelf echt een strandmens maar als ik de hele vakantieweek slecht weer heb, hoeft dat strand voor mij ook niet. Ik wil een soort van zekerheid hebben binnen mijn vakantie en dat heb je in Nederland met het weer gewoon niet. Last minute zou ik iets aan het strand wel boeken maar verder vooraf niet. Ik heb daarom dit jaar heel bewust gekozen voor een vakantie in een stad. Zo weet ik zeker dat ik het leuk vind (want niet afhankelijk van het weer) en dat mijn vakantiewensen vervuld worden. Kijk dus goed naar je behoefte en of je daarbij afhankelijk bent van factoren waar je geen invloed op hebt.

De verzekering

Denk er aan dat je ook bij vakantie in Nederland een reisverzekering nodig hebt om verzekerd te zijn als er wat gebeurt. Een vakantie valt doorgaans niet onder de normale voorwaarden van je zorgverzekering dus let daar op en neem het mee in je begroting. Ook een goede autoverzekering is niet onbelangrijk, je weet nooit wat er gebeurt.

Parkeren

Ga je net zoals wij naar een stad maar wil je geen fortuin kwijt zijn aan parkeren? Ga dan voor een transferium. Bij een transferium kun je doorgaans gratis je auto parkeren en ben je met het ov binnen no time in de stad. Wij doen dit eigenlijk altijd als we een citytrip maken en het scheelt ons altijd rond de €100; kun je toch weer lekker van uit eten.

Verwen jezelf

Een vakantie in eigen land is in Nederland nou eenmaal geen exotisch strand en dat zal voor sommige mensen even wennen zijn. Je kunt met andere dingen alsnog proberen er het maximale uit te halen. Verwen jezelf met een mooi nieuw boek, mooie sandalen of een nieuwe jurk, sla wat luxe gezichtsmaskers in of koop een borduurpakket. Ik neem, waar ik ook heen ga, altijd allemaal fijne ontspan dingen mee omdat ik, of het nou één nacht is of twee weken, het heerlijk vind om extra te genieten en te ontspannen.

Spaartipje

Tijdens een vakantie of weekendje weg, willen de kosten voor buiten de deur eten nogal eens oplopen, zeker als je geen kookgelegenheid hebt. Wij genieten ook altijd enorm van buiten de deur lunchen en dineren maar het kost nou eenmaal best veel geld. Sinds een aantal jaar sparen we koopzegels bij de boodschappen, elke keer een hele kleine uitgave maar uiteindelijk toch een leuk bedrag bij elkaar. De rente is omgerekend meer dan op een spaarrekening en al met al loopt het best op. Die (ongeveer) twee keer per jaar dat we een weekendje weg gaan, leveren we de boekjes en in, storten we het op onze rekening en op deze manier hebben we toch een aantal etentjes vrij ongemerkt bij elkaar gespaard.

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.