meer verdienen met affiliate links

Blog Academy | Meer verdienen met affiliate links op je website? Ik deel een grote inkomstenbron!

september 1, 2021

In de afgelopen jaren heb ik al meerdere artikelen geschreven over affiliate marketing. Ik vind het een interessant onderwerp en ben van mening dat wanneer je de juiste vorm voor het juiste kanaal gebruikt, je hier heel veel geld mee kunt verdienen. In dit artikel deel ik een hele makkelijke tips waarmee ik op mijn blog met relatief weinig moeite, naast het schrijven van de artikelen, affiliate inkomsten verdien.

Ik weet niet wat affiliate links zijn

Dat kan, niemand wordt geboren met die kennis natuurlijk maar inmiddels zien we de term wel veelal online voorbij komen. Als jij een online bestelling plaatst, gaat dat eigenlijk altijd via een affiliate link. Een affiliate link zorgt ervoor dat de ”verstrekker” van de link een klein gedeelte krijgt van jouw aankoopbedrag (commissie) zonder dat jij als klant extra betaalt. Er zijn talloze semi illegale bedrijven actief die zorgen dat jouw aankopen aan hun gelinkt worden maar ik vind het zelf fijner als een blogger commissie krijgt, die grote bedrijven zijn al rijk genoeg. Hoe ik daar voor zorg? Voordat ik een online aankoop doe, kijk ik of een blogger die ik ken een linkje of advertentie online heeft staan en klik ik via hen door, zo krijgen zij de commissie en niet een shady bedrijf.

Als blogger zijnde wil ik natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen via mij hun aankopen doe, daarom verwerk ik affiliate links in mijn artikelen. Als iemand daar op klikt en (later) een aankoop doet, krijg ik de commissie.

Hoe veel verdien ik met affiliate links?

Ik verdien op dit moment zo’n €1000 per maand met affiliate links, hierbij moet ik wel twee kanttekeningen plaatsen:

  • Deze verdiensten komen niet alleen uit mijn blog maar ook uit Social Media en via verschillende affiliate netwerken.
  • Ik ben al bijna 10 jaar bezig als ondernemer en pas zo’n twee jaar actief bezig met affiliate marketing.

Hoe kom ik aan die links dan?

Er zijn verschillende affiliate netwerken waar je je kunt aanmelden. Bij zo’n netwerk kun je dan voor de aangesloten merken affiliate links maken of banners opvragen. Mijn absolute favoriet is LinkPizza omdat zij een plugin hebben. Deze plugin zet alle geschikte links automatisch en woorden om in affiliate links en dat bespaart extreem veel tijd. De plugin zorgt er voor dat een woord zoals bijvoorbeeld ‘lipstick’ omgezet wordt naar een affiliate link naar een beauty website en dat je link naar bol.com automatisch affiliate is. Je hoeft niet meer zelf uit te zoeken of en waar iets kan en de link handmatig om te zetten, alles gebeurt gewoon automatisch. Ondanks dat het geautomatiseerd is, komt niet je hele site bomvol links te staan maar blijft het beheerst. De plugin is overigens optioneel, als je geen automatische links op woorden wilt, kan dat. Ook kun je onderaan elk artikel de plugin volledig uitschakelen of losse links uitzetten, dit is soms nodig voor een samenwerking en zo hou je zelf de volledige controle.

Nog meer voordelen

Het affiliate gebeuren is niet het enige waarom ik LinkPizza zo tof vind, als blogger of influencer heb je namelijk nog veel meer voordelen:

  • Ze hebben een marktplaats waarom je je kunt aanmelden voor leuke samenwerkingen met bedrijven.
  • Je hebt zelf de controle over met wie je samenwerkt, wat je tarief is. Ook ben je na je (gratis) aanmelding helemaal niks verplicht.

Dat wil ik!

Snap ik, makkelijk zo he? Inschrijven bij LinkPizza kan via deze link, ik krijg dan ook nog eens een leuke bonus!

Verdien jij nog geen fulltime salaris met je blog maar wil je dat wel? Check dan mijn Boost je Blog cursus!

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.