succesvolle blogger

Business | Succesvolle blogger worden? Leer jezelf deze gewoontes aan!

december 23, 2019

In dit artikel leg ik je uit welke gewoontes je ¨moet¨ hebben of aanleren om een succesvolle blogger te worden. Natuurlijk is succes relatief maar daar ga ik uiteraard nog even op in.

Wanneer ben je een succesvolle blogger?

Wanneer je succesvol bent is wat mij betreft niet af te meten, het is persoonlijk. Misschien is succes voor jou wel 100 lezers per maand, elke maand perspakketjes of onder elk artikel een lieve reactie van je oma. Dit artikel is echter gebaseerd op wat voor mij persoonlijk als succesvol voelt; voor mij is mijn blog succesvol als ik er plezier in heb en als ik er een leuk salaris mee verdien. Dit betekent overigens niet dat ik alle blogs die dit niet hebben onsuccesvol vind, echter was dit mijn persoonlijke doel met mijn blog.

Deze gewoontes gaan je helpen om een succesvolle blogger te worden..

Consequent posten

Ik heb ´m (net als SEO die ik vandaag even achterwege laat) al duizend keer genoemd maar consistent posten is echt héél belangrijk. Zorg er voor dat je lezers niet continu voor niks naar je blog komen terwijl je dagelijks een artikel beloofd had. Probeer op vaste dagen te posten en hou je hier (in ieder geval 90% van de tijd) aan, sporadisch posten gaat je echt niet helpen.

Kwaliteit leveren

Natuurlijk moet je er niet zomaar wat uit knallen om maar iets online te hebben staan. Zorg dat, naast een nette website, je artikelen lekker lezen, SEO-proof zijn, er goed uitzien, mooie foto´s bevatten en inhoudelijk leuk zijn. Nou is elke keer een 10 scoren natuurlijk onmogelijk maar wees streng op de kwaliteit van je blogs en neem geen genoegen met minder. Bij twijfel over de kwaliteit kun je in mijn beleving beter een dag niet posten.

Professioneel zijn

Behandel je blog als een bedrijf en ga er serieus mee om zoals je dat bij een reguliere baan ook zou doen. Stel je altijd vriendelijk en professioneel op naar bedrijven, weet wat je waard bent en durf daar ook voor op te komen. Ik maak zelf vaak de fout om altijd aardig gevonden te willen worden maar opkomen voor een schappelijk tarief maakt je natuurlijk niet meteen een bitch. Haal je blog ook niet naar beneden bij anderen door vaag te zijn over wat je doet maar wees er trots op.

Persoonlijkheid laten zien

Natuurlijk hoef je niet je hele hebben en houden online te gooien maar zowel bezoekers als bedrijven vinden een beetje persoonlijkheid in een blog leuk. Laat zien wie je bent op een ¨over mij¨ pagina en geef je artikelen een persoonlijk tintje. Dit kun je doen door bijvoorbeeld foto´s, persoonlijke informatie of een bepaalde schrijfstijl. Mensen hebben dan eerder het gevoel dat ze bij ¨iemand¨ komen lezen dan dat ze een bedrijfspagina bezoeken.

Contact hebben

Klap je laptop niet dicht nadat je je artikel getypt hebt maar kom in contact met je lezers en bedrijven. Ga er op uit op social media, klets met andere bloggers, reageer op reacties en kom in contact met de mensen die jou volgen. Naast het feit dat contact met volgers en bedrijven vaak erg gezellig is, geeft het jouw blog ook meer persoonlijkheid en creëer je verbinding.

Plezier hebben

Als je als doel hebt om geld te verdienen of bekend te worden zonder dat je het bloggen daadwerkelijk leuk vind, ga je het niet volhouden. Een blog is een fulltime baan die veel discipline vergt en dat is onmogelijk als je er geen plezier in hebt. Naast dat het niet leuk is voor jezelf, gaan je lezers dit ook merken. Zorg dus dat je plezier blijft houden in het bloggen en pas dingen aan als je merkt dat je motivatie minder wordt. Zo begon ik ooit met 7 beauty artikelen per week en ging ik langzaam over naar 6x beauty en 1x food. Op een gegeven moment merkte ik dat dat ook niet soepel werkte en ben ik naar 5 artikelen per week gegaan; Blog Academy, Beauty, Food en 2x Overig. Sinds ik die structuur aanhoud werk ik fijner en heb ik weer heel veel plezier in het bloggen.

Doorzetten

Iets succesvol maken kost tijd en vraagt heel wat van je doorzettingsvermogen. Geef niet meteen op als het niet gaat zoals je wilt en laat je niet uit het veld slaan door mensen die onrealistische resultaten beloven. Ik las vorige week een uitspraak van iemand die grofweg zei dat je iets verkeerd doet als je binnen een paar maanden met goede SEO geen 10.000 bezoekers hebt per maand. Dat vind ik persoonlijk geen motiverende uitspraak en ik ben het er ook niet mee eens. Laat je dus niet demotiveren door wat anderen (zeggen te) bereiken en doe lekker je eigen ding. Doorzetten is nog altijd de beste methode om ergens te komen!

Feedback gebruiken

Negatieve reacties zijn meestal niet leuk om te lezen, zeker als ze niet tactisch gebracht worden. Lees ze echter wel goed en kijk, ondanks dat iemand de boodschap wellicht onbeschoft brengt, of je er iets mee kunt. Probeer te leren van feedback want zonder kritiek kun je ook niet groeien. Probeer negatieve reacties niet persoonlijk op te vatten maar bedank diegene (doe ik vaak in mijn hoofd want ik reageer niet op onbeleefde berichten) voor het feit dat ze jou willen helpen met groeien.

Plannen

Een hele belangrijke gewoonte en voor mij persoonlijk een enorme valkuil is plannen. Plannen is niet altijd leuk maar wel nodig. Het helpt je met bepalen wat je wanneer moet doen, welk onderwerp of artikel welke dag online komt en het geeft je ruimte bij onvoorziene omstandigheden. Plan dus op een manier die bij jou past; bijvoorbeeld wanneer je blogt of wat je blogt. Ik heb zelf fulltime de tijd dus ik plan vooral (in deze planner) welke onderwerpen of artikelen wanneer online komen. Verder ben ik niet echt de queen of planmatig werken dus op dat gebied kan ik je nu niet echt tips geven.

Tot slot

Heb plezier, doe waarvan jij merkt dat werkt en verzamel van alle online tips degenen die bij jou passen. Meet succes niet af aan anderen maar aan wat jij wilt en waar jij blij van wordt, doe het vooral voor jezelf.

Welke gewoontes vind jij belangrijk voor een succesvolle blogger?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

8 Comments

 • Anna

  Wat een goed artikel! Jezelf niet laten demotiveren is zo belangrijk!

  december 23, 2019 at 12:24 pm Reply
  • Mira Ennen

   Dankjewel 🙂

   december 23, 2019 at 12:25 pm Reply
 • Nienke

  Het allerbelangrijkste: ik vind het leuk. Ooit begonnen als ‘dagbesteding’ om een arbeidsritme te behouden, en nu is het een leuke hobby waar ik veel plezier uit haal.

  december 23, 2019 at 8:10 pm Reply
 • Sonja Van de Sande

  Ik ben wel eens gedemotiveerd idd, vooral als achter loop met publiceren van artikelen, dan heeft elke blogger het al gereviewd en kom ik nog met mijn geneuzel aan.

  december 27, 2019 at 6:23 pm Reply
 • Laurien - Lots of Lauve

  Wat een goed artikel! Ik vind bloggen gewoon leuk en met elke view of reactie spring ik al een gat in de lucht. Mijn blog is op de eerste plaats een plek waar ik mijn creativiteit kwijt kan en dat voelt heel goed 😉

  januari 23, 2020 at 2:43 pm Reply
 • Siny

  Goed en duidelijk artikel! Motiverend ook?

  juni 14, 2020 at 10:06 am Reply
  • Mira Ennen

   Dankjewel!

   juni 15, 2020 at 9:47 am Reply
 • Zelfdiscipline? Zo doe je dat! (ook voor luie mensen)

  […] je nou bezig bent met het opbouwen van een succesvolle blog of met het runnen van je lopende business; zelfdiscipline is belangrijk. In dit artikel deel ik wat […]

  november 11, 2022 at 1:20 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.