goede blogwebsite

Business | Deze dingen mogen niet ontbreken aan jouw blog

december 30, 2019

Als je een blog begint en zelf je website kunt inrichten, zijn de mogelijkheden eindeloos. In dit artikel deel ik welke dingen naar mijn mening niet mogen ontbreken aan een goede blogwebsite.

¨Over¨ pagina

Mensen vinden het leuk om meer over een blogger te weten te komen, ze zien graag de persoon achter de website. Maak een pagina op je blog waarin je wat meer vertelt over jezelf en bijvoorbeeld je ervaring of je doel met je blog. Op deze pagina kun je je blog meer persoonlijkheid en daarmee ook diepgang meegeven.

Contactpagina

Ontzettend belangrijk; zorg dat lezers en bedrijven je goed en snel kunnen bereiken en niet 5 minuten moeten zoeken naar een mailadres. Maak een duidelijk zichtbare contactpagina met gegevens en bijvoorbeeld een contactformulier, haal zo veel mogelijk drempels om contact met je op te nemen weg. Op deze pagina kun je bijvoorbeeld ook vermelden wanneer je bereikbaar bent of eventueel informatie geven over samenwerken.

Social Media Buttons

De kans is groot dat je je blog ondersteunt met verschillende soorten social media, zorg dat deze kanalen makkelijk te vinden zijn. Als een lezer je tof vindt of een bedrijf interesse heeft, willen ze wellicht je Instagram bekijken. Zorg dat deze makkelijk te vinden is op je site en dat alle linkjes goed werken.

Een zoekbalk

Een zoekbalk is makkelijk toe te voegen aan je site en is een fijne service voor je bezoekers. Bij mij komen bijvoorbeeld veel mensen voor Blog Academy artikelen en door de zoekbalk kunnen ze makkelijk hun probleem/vraagstuk opzoeken. Je biedt met deze balk bijvoorbeeld je lezers de optie om eerst bij jou te zoeken naar iets, voor ze op Google gaan kijken.

Categorieën of tags

Ik schrijf, net als veel andere bloggers, over diverse onderwerpen. De kans is groot dat je als lezer niet al die onderwerpen interessant vindt. Door categorieën of tags toe te voegen aan je site kunnen bezoekers makkelijk filteren op wat ze wel en niet boeiend vinden waardoor de kans dat ze meer gaan lezen en dus langer blijven groter is.

Overzicht

Geen tastbaar ¨ding¨ maar wel een hele belangrijke: zorg voor overzicht. Kijk als een nieuwe bezoeker naar je blog en bedenk welke vragen deze bezoeker zou kunnen hebben. Is alles wat mogelijk gezocht gaat worden ook goed vindbaar en is er geen overdaad aan knipperende banners, knoppen en menu´s? Loop alles eens goed na en denk op websitegebied echt ¨less is more¨.

Wat kan volgens jou echt niet ontbreken aan een goede blogwebsite?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

5 Comments

 • Amy

  Een duidelijk lettertype! Nog veel te vaak kom ik blogs tegen die op mijn telefoon amper te lezen zijn omdat het lettertype te klein is of de kleuren niet donker genoeg.

  december 30, 2019 at 9:38 pm Reply
  • Mira Ennen

   Yes, hele goede!

   december 30, 2019 at 9:39 pm Reply
 • Tineke

  Bedankt voor de tips. ik ben net weer een nieuwe blog gestart. Zo`n checklist is wel even handig. Ik heb alleen geen contact gegevens op mijn blog staan. Ik blog puur voor mijzelf en als hobby. Samenwerking hoeft van mij niet perse.

  december 31, 2019 at 8:05 am Reply
  • Mira Ennen

   Wat leuk! En als een lezer met je in contact wilt komen? Of heb je daar geen behoefte aan?

   december 31, 2019 at 9:30 am Reply
 • bychristiana

  Volgens mij voldoet mijn blog aan alle punten van jouw lijstje;-) Ik vind een zoekbalk ook inderdaad heel belangrijk. Ik gebruik een zoekbalk namelijk best vaak op andere blogs en het is dan vervelend als je er naar moet zoeken.

  december 31, 2019 at 2:36 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.