instagram tips

Business | 10 snelle Instagram tips

juni 22, 2020

Dagelijks krijg ik in mijn inbox de vraag of ik ¨even snel¨ wil helpen met het groeien op Instagram. In een eerder artikel leg ik uit waarom ik dat niet snel kan en waarom ik speciale scans en programma´s heb ontwikkeld om je zo goed mogelijk te helpen. Snelle Instagram tips zijn er gelukkig wel (ze zijn alleen algemeen en niet op jouw profiel afgestemd) en genoeg te vinden via Google, zo ben je wellicht ook bij dit artikel terecht gekomen.

1. Je profielfoto

Zorg voor een professioneel ogende profielfoto. Geen onscherpe selfie die snel genomen is en ook geen foto waarop je niet goed zichtbaar bent. Je profielfoto zegt veel over je account dus zorg dat deze er bij past.

2. Je bio

Zorg dat je met je bio snel duidelijk maakt wie jij bent en wat jij te bieden hebt. In dit artikel lees je waar een goede bio aan moet voldoen.

3. Je accountnaam

Vermijd namen als xx_mira_xx maar zorg voor een volwassen en professionele naam. Kies gewoon je voor- en achternaam of iets wat duidelijk maakt wat jij doet op Instagram. Zorg er ook voor dat je naam makkelijk en herkenbaar is, xx_mira.1298.ennen is bijvoorbeeld wat lastig om te onthouden. Ik overdrijf ´m nu nogal maar het zal je verbazen wat voor ingewikkelde accountnamen ik wel eens voorbij zien komen.

4. Stories

Stories zijn onmisbaar op Instagram en essentieel om je account te laten groeien. Plaats regelmatig leuke stories om je bereik te verhogen.

 

5. Frequentie

Met één post per week gaat je account niet groeien en met 2 eigenlijk ook niet. Idealiter plaats je elke dag een foto op je feed maar onthou, kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit.

6. Engagement

Drop niet je foto en peer ´m daarna weer. Ga er lekker op uit en like en reageer (oprecht) bij anderen.

7. Hashtags

Zorg dat je de juiste hashtags gebuikt, niet te weinig maar ook niet alleen hashtags met miljoenen hits. Hashtags kunnen het bereik van je foto door het dak laten gaan dus maak er zeker goed gebruik van. In dit artikel lees je er meer over.

8. Locatie

Tag ook een relevante locatie (niet New York taggen als je ergens in de achterhoek staat). Dit doet geen wonderen maar het draagt zeker bij aan het vergroten van je bereik.

9. Zorg dat je ¨relatable¨ bent

Als jij elke dag in je Chanelpakje oesters aan het eten bent in een skybar en net doet alsof je alleen maar leuke dingen meemaakt, ben je niet relatable. Wees gewoon lekker jezelf, deel mooie en mindere momenten en doe je niet anders voor; dat vinden mensen leuk en ze herkennen zich in je.

10. Openbaar profiel

Dit klinkt als een open deur maar ik krijg vaak vragen om hulp van accounts die op privé staan. Als je account op privé staat, zullen nieuwe mensen je niet snel gaan volgen want ze zien simpelweg niet wat je te bieden hebt. Zorg dus voor een openbaar account en maak eventueel een extra privé account aan als er dingen zijn die je wel met een beperkte groep wilt delen.

Tot slot

Dit zijn niet voor niks 10 ¨snelle Instagram tips¨. Uitgebreide tips zijn nou eenmaal niet mogelijk omdat groeien op Instagram van zo ontzettend veel factoren afhankelijk is en ieder profiel er anders uit ziet. Als je zorgt dat je basis goed is en je regelmatig content van goede kwaliteit post, kom je wel al een heel eind.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Rachel

  Wat heb je een fijne tips gegeven, ziet er goed uit <3
  En je helpt er weer veel mensen mee.

  juni 25, 2020 at 9:45 pm Reply
 • Geblokkeerd door Instagram? Zo komt het en zo ga je er mee om!

  […] fanatieke Instagrammers onder ons hebben het wellicht wel eens meegemaakt; je bent geblokkeerd door Instagram en kunt […]

  juni 7, 2022 at 11:30 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.