gevonden via google

Business | Hierom wordt je website niet gevonden via Google

juni 23, 2020

Wordt jouw website gevonden via Google? Vaste bezoekers zijn top maar nieuwe mensen zijn ook leuk en essentieel om je blog te laten groeien. Er zijn verschillende manieren om nieuwe lezers aan te trekken maar een belangrijke is toch wel Google. In dit artikel deel ik een aantal zaken die er voor kunnen zorgen dat je blog niet goed gevonden wordt via Google.

Je geeft je afbeeldingen geen namen

Geef je afbeeldingen relevante namen die met het artikel of het onderwerp op de foto te maken hebben. Kies bij voorkeur een naam die het zoekwoord bevat, dit komt de algemene vindbaarheid van je pagina of artikel ten goede.

Je gebruikt random URL´s

Zorg dat je URL relevant is en de inhoud van het artikel weergeeft. Vermijd URL´s als www.miratells.nl/artikel349853 of www.miratells.nl/ffbhaeobfgrig. Relevant dus en bij voorkeur inclusief gekozen zoekwoord.

Je plaatst niet regelmatig nieuwe content

Door regelmatig (het liefst meerdere keren per week) nieuwe content op je site te plaatsen, ziet Google je als een actieve website waar iets te doen is. Inactieve sites scoren niet hoog in Google dus consequentie en activiteit zijn belangrijk.

Je kiest niet de juiste zoekwoorden

Alles draait om de juiste zoekwoorden. Bij het bepalen van zoekwoorden is het handig om te bedenken waar je zelf op zou zoeken. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar de beste shampoo voor blond haar is de kans groter dat je ¨beste shampoo blond haar¨ intypt op Google dan dat je kiest voor ¨wat is de beste shampoo voor blond haar¨. Door je zoekwoorden slim te kiezen, komen mensen sneller bij jou uit als ze op zoek gaan op internet.

Je maakt geen gebruik van externe en interne links

Zorg dat je op elke pagina of in elk artikel gebruik maakt van zowel interne als externe links. Externe linkjes kun je doen naar webshops of pagina´s met relevante informatie. Intern linken is ook prima te doen; link naar een relevant artikel of een pagina op je site waar mensen meer informatie kunnen vinden.

Tot slot

Bovenstaande dingen klinken misschien vrij willekeurig maar het zijn allemaal zaken die Google ¨leuk¨ vindt en er dus voor zorgen dat jouw website gevonden wordt via Google. Gevonden worden via Google heeft allemaal te maken met SEO. Als je SEO volledig negeert, ga je vrijwel niemand aantrekken via Google. SEO is heel uitgebreid maar op internet is gelukkig veel informatie te vinden en je kunt er zo diep induiken als je zelf wilt. Ik schreef er al eens een artikel over, die kun je hier lezen.

Wil jij meer leren over bloggen en meer geld verdienen met je blog? Check dan mijn Boost je Blog training!

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.