Social Media

Business | Social Media: Wat gebruik je waarvoor?

maart 14, 2019

Social media inzetten voor je bedrijf, je kunt er niet meer omheen. Ik krijg van veel bloggers en ondernemers te horen dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Het kan soms lastig zijn om te bepalen wat je waar gaat delen, en wat het beste werkt. In dit artikel vertel ik je welk platform ik op welke manier gebruik.

Social Media inzetten

Wat mij betreft zijn er vier platformen écht actief in Nederland, twee daarvan gebruik ik zelf het meest. Social media inzetten is ideaal om je bedrijf meer bekendheid te geven, producten te promoten of je artikelen te delen. Echt platform kent zijn eigen tips & tricks en wat voor mij werkt, werkt voor jou misschien niet. Probeer dus rustig uit, kijk wat werkt en natuurlijk wat bij je past. Social media moet vooral leuk blijven en als je met tegenzin gaat posten, heeft dit vaak geen goede uitwerking.

Instagram

Instagram is absoluut mijn favoriete sociale medium. Ik vind het geweldig om andermans foto´s te bekijken, plaatjes te delen en in contact te zijn met mijn volgers. Op Instagram deel ik bijna dagelijks een foto, hiermee verwijs ik vaak naar het laatste artikel dat ik op mijn blog heb geplaatst. Ook plaats ik foto´s van mijzelf om mijn account een persoonlijk tintje te geven. Naast foto´s in mijn feed, plaats ik ook veel stories. Ik gebruik stories om mijn artikelen te delen met een swipe up, maar ook om gedurende mijn dag te laten zien wat ik allemaal doe. Ik vind Instagram het perfecte platform voor ondernemers die visueel sterk zijn. Als je wat moois hebt om te laten zien, komt dit op Instagram erg goed tot zijn recht.

 

Facebook

Volgens sommigen is Facebook stervende, echter krijg ik nog steeds veel bezoekers via dit platform dus blijf ik trouw door Facebooken. Ik vind het zelf leuk om via Facebook pagina´s en personen te volgen die me aanspreken. Regelmatig klik ik door naar artikelen, of meng ik me in een gesprek in de comments. Op mijn Facebookpagina deel ik links naar mijn blogposts, deze plaats ik ook in diverse bloggersgroepen. Naast mijn blogposts, plaats ik ook persberichten op mijn pagina van producten die me aanspreken of deel ik grappige en interessante nieuwtjes van andere pagina´s. Facebook is wat mij betreft wat minder visueel en een plek waar je wat meer tekst kwijt kunt in je post. Op Facebook bereik je voornamelijk een iets oudere doelgroep die redelijk actief is en graag in discussie gaat.

Pinterest

Pinterest gebruik ik zelf niet heel actief, ik blijf het wel leuk vinden om door Pins te scrollen. Ook hier deel ik mijn blogposts op mijn eigen borden en een aantal groepsborden. Zelf vind ik Pinterest nog best een lastig platform en heb ik nog niet helemaal uitgevist wat wel en niet werkt. In mijn ogen zijn sterke Pins vooral visueel aantrekkelijk en zie je met één oogopslag wat er precies gedeeld wordt. Bedrijfsmatig zou ik Pinterest als aanvulling aanraden, niet als hoofdplatform.

Twitter

Ook Twitter gebruik ik niet héél actief. Ik scrol regelmatig door mijn tijdlijn maar merk dat ik vaak moeite heb met de vele (passief agressieve) meningen. Ik deel mijn blogposts hier en reageer af en toe op Tweets van anderen. Twitter kun je in mijn ogen vooral gebruiken om te ventileren wat je allemaal denkt en daar over in gesprek te gaan met anderen. Bedrijfsmatig vind ik Twitter een aanvulling en in de meeste branches ook geen hoofdplatform.

Tot slot

Ik ben heel benieuwd hoe jij social media inzet voor je website of bedrijf. Ik ben altijd op zoek naar de beste tactieken en combinaties en vind dit een erg interessant onderwerp. De komende jaren krijgen we denk ik zeker nog een aantal nieuwe platformen, echter zie ik Instagram niet zo heel snel van zijn troon gestoten worden. Facebook blijft denk ik ook wel, al is het soms wat in de luwte. Voor Pinterest zie ik nog wel wat groeimogelijkheden, Twitter blijft denk ik zoals het is.

Verdien jij nog geen fulltime salaris met je blog maar wil je dat wel? Check dan mijn Boost je Blog cursus!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Mariska

    De laatste tijd gebruik ik Pinterest juist vaker nadat ik een (betaalbaar) e-book heb aangeschaft. Het heeft me inzichten gegeven en ik merk dat dat wel werkt voor mij. De swipe up functie op Insta wil ik ook, maar helaas te weinig volgers..

    maart 17, 2019 at 9:33 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.