tips voor beginnende bloggers

Business Academy | 8 tips voor beginnende bloggers

juni 16, 2022

Wil jij ook geld verdienen met bloggen? Ik ben helemaal voor en deel in dit artikel 8 tips voor beginnende bloggers. Of er niet al te veel blogs zijn om nog goed te verdienen? Ik vind van niet. Er zijn heel veel blogs maar niet heel veel écht goede blog en online marketing is groter dan ooit. Als je het goed aanpakt, kun je dus prima een lekker salaris verdienen met bloggen.

Doe het meteen goed

Begin meteen met een echte domeinnaam, dat staat netjes én is beter voor je SEO. Door alles vanaf het begin af aan goed aan te pakken, bespaar je jezelf een hoop werk in de toekomst. Natuurlijk ben je als beginner lerende en dat is juist fijn maar je kunt natuurlijk wel je voordeel doen met de fouten die ik al gemaakt heb en die jij niet opnieuw hoeft te maken.

SEO

Over SEO gesproken; begin daar meteen mee. Gevonden worden kan maanden duren en later alles in orde maken, is erg veel werk. Over SEO kan ik hele boeken schrijven, het is echt een vak apart maar wel iets waar je ook als beginner al veel stappen in kunt zetten. Wil je aan de slag met SEO? In dit artikel lees je daar meer over.

Keep it clean

Je website kan beter netjes en basic zijn dan druk en overzichtelijk. Vermijd drukke flitsende dingen en heel veel verschillende lettertypes. Bezoekers willen graag rust en overzicht dus wil je fancy dingen? Laat die dan professioneel uitvoeren en als je dat niet wilt of kunt; less is more.

Waar schrijf je over?

Kies iets wat je zo leuk vindt dat je er meerdere keren per week over kunt schrijven en vergeet een flinke toef persoonlijkheid en authenticiteit niet. Bloggen is geen ‘quick fix’ en je zult veel moeten schrijven voor je je eerste euro gaat verdienen. Als je dat niet heel erg leuk vind, is dat niet vol te houden.

Voordat je live gaat

Werk vooruit voordat je live gaat zodat bezoekers wat te bekijken hebben. Op deze manier kunnen bezoekers zien wat jij te bieden hebt én kan Google al beginnen met het vinden van jouw website.

Affiliate links

Begin meteen met het plaatsen van affiliate links. Ik vind persoonlijk de automatische plugin van LinkPizza heel fijn. Door direct te beginnen (zodra je geaccepteerd wordt) met links plaatsen, kun je rustig aan al wat opbouwen qua inkomsten en experimenteren met wat wel en niet werkt. Als je later pas links gaat toevoegen, loop je niet alleen inkomsten mis maar kost dat je ook heel veel tijd.

Spread the word

Deel je blog op al je kanalen, iedereen mag weten dat jij begonnen bent! Ik was in het begin altijd heel stil over mijn blog, toch een soort schaamte of zo? Dat is natuurlijk nergens voor nodig. Als jij doet wat je leuk vindt en vol passie bezig bent met het opzetten van jouw eigen verdienmodel, mag iedereen dat weten.

Durf te investeren

Durf te investeren. Dan heb ik het niet over een paar tientjes voor je domeinnaam maar voornamelijk over tijd. Investeer tijd om iets op te zetten als je op de lange termijn succes wilt boeken. Ook kennis kost nou eenmaal geld. Als je door kennis te kopen 10 jaar experimenteren kunt winnen, is dat meer waard dan alleen maar geld.

De privacyverklaring

Vergeet je privacyverklaring niet. Op mijn blog vind je er eentje die je gratis mag overnemen.

Tot slot

Wil je nog meer leren en wellicht over een tijd ook trots mededelen dat je van je blog kunt leven? Dan is mijn Boost je Blog training wat voor jou! Deze training volg je volledig online in je eigen tijd en is te shoppen via deze link. De training is geschikt voor beginners en gevorderden: voor iedereen die nog geen fulltime salaris met een blog verdient maar dat wel graag wilt. Succes met bloggen!

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.