groeien met je blog

Business | Groeien met je blog? Zo doe je dat!

oktober 28, 2019

Photo by Nicole Honeywill / Sincerely Media on Unsplash.
Of je nou als hobby blogt of de intentie hebt je baan er van te maken, groeien met je blog willen we (bijna) allemaal. Het is natuurlijk ontzettend leuk als veel mensen de artikelen lezen die jij met plezier en aandacht geschreven hebt. In dit artikel vind je dan ook een aantal tips om te groeien met je blog.

Waarom zou ik willen groeien?

Ik krijg wel eens feedback van bloggers die aangeven helemaal niet te willen groeien, ze doen het puur als hobby en als alleen de buurvrouw het leest, is het prima. Echter denk ik dat je met een reden dit artikel hebt aangeklikt en ga ik er dus vanuit dat jij wilt groeien met je blog. Bijvoorbeeld omdat je geld wilt gaan verdienen, spullen wilt krijgen om te reviewen of omdat je zo veel mogelijk mensen wilt bereiken met je boodschap. Je motivatie maakt voor mij niet uit, groei is groei en elke reden is wat mij betreft prima.

Wees consequent

Wat mij betreft één van de belangrijkste zaken maar ook een hele moeilijke: blog consequent. Idealiter post je meerdere artikelen per week maar ik snap goed dat dat niet altijd haalbaar is naast werk/kinderen/leven. Echter ben ik ook geen fan van de zin ¨daar heb ik geen tijd voor¨. In mijn ogen is dat hetzelfde als ¨ik heb geen zin om daar tijd voor te maken¨ en dat is prima. Als jij liever drie avonden afspreekt met vrienden dan ligt daar je prioriteit en dat mag iedereen zelf beslissen. Ik vind het alleen belangrijk om deze te benoemen omdat het de zin is die ik het meeste hoor. Besef je dat consequent bloggen tijd kost en dat je die tijd vrij zult moeten maken. Als je besluit dat je één artikel per week wilt plaatsen, op maandag bijvoorbeeld, hou je daar dan ook aan. Sporadisch posten heeft in mijn ogen weinig zin, zeker als je nog niet goed gevonden wordt in Google. Mensen weten dan niet wanneer ze bij jou terecht kunnen voor een nieuwe post en vergeten je snel.

Lees je artikelen na

Ik heb de fout zelf ook veel te vaak gemaakt; het niet nalezen van mijn artikelen. In mijn Groeiprogramma heb ik vaak deelnemers waarbij ik om de zin een spelfout uit het artikel moet halen. Als ik dit aangeef, zeggen ze dat ze geen zin hadden om alles nog een keer na te lezen. Snap ik helemaal, het is ook saai om een tekst die je net zelf hebt geschreven na te lezen. Maar doe het toch maar; bijna zonder uitzondering ontdek ik tijdens het nalezen van mijn artikelen minimaal één fout en regelmatig glipt er ook nog wel eentje tussendoor. Wijs me er vooral op als je er één ontdekt. Ik weet dat sommige bloggers hier heel kribbig op reageren en doe het daarom zelf maar niet meer, ik ben echt héél blij als je me even een berichtje stuurt. Veel spelfouten of slechte grammatica is iets waar veel lezers op afknappen en dat is ontzettend zonde van de moeite die jij in het artikel gestoken hebt.

Wees niet alleen een ¨zender¨

Drop niet alleen je artikel online om vervolgens te gaan zitten wachten op lezers. Wees actief op social media, bezoek andere blogs, verbeter je website, kortom: ga er op uit! Door actief te zijn online zullen meer mensen je site gaan bezoeken en het verbeteren van je website komt je vindbaarheid in Google vaak ten goede.

SEO

Ik kan het wel duizend keer zeggen: SEO is ontzettend belangrijk. Een goede SEO zorgt er voor dat je website gevonden wordt via Google en dus nieuwe bezoekers trekt. Nieuwe bezoekers die misschien wel iets kopen via een affiliate link of die nog een keer terugkomen omdat ze je blog zo leuk vonden. SEO is wat mij betreft onmisbaar en in dit artikel kun je daar wat meer over lezen.

Raffel samenwerkingen niet af

Ik zie het helaas vaak voorbij komen; afgeraffelde samenwerkingen. Het artikel begint met een korte inleiding, het verplichte onderwerp wordt op een onnatuurlijke manier kort besproken en plotseling is het artikel al afgelopen. Ik knap hier zo ontzettend op af. Al doe je iedere dag een gesponsorde post, ik vind het helemaal prima zolang je er maar wat leuks van probeert te maken. Beloof geen lijstje met ¨3 redenen waarom mijn kat leuk is¨ en doe als tweede reden ¨hij eet zo schattig merk X¨ om vervolgens je artikel af te sluiten. Maak er wat van, leuker voor jezelf, voor de klant én de lezers.

Check je website

Bekijk je website eens door de ogen van iemand die ´m voor de eerste keer ziet of vraag feedback aan eerlijke vrienden. Oogt je site niet te druk? Is alles goed vindbaar? Is het duidelijk waar je site over gaat? Verder zijn mooie foto’s en een snelle laadtijd uiteraard ook belangrijk.

Groeien met je blog met mijn hulp

Als je het lastig vind om zelf te kijken waar je verbeterpunten liggen, kan ik je wellicht helpen. Ik heb een traject ontwikkeld waarbij ik je help om je blog (of Instagram) in twee weken een enorme boost te geven. Je kunt van mij eerlijke feedback verwachten en persoonlijke tips waar je écht iets aan hebt. Stuur gerust vrijblijvend een mailtje naar info@miraennen.nl als je wilt weten of dit iets voor je is.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

5 Comments

 • Anne

  Tip uit academisch schrijven: Lees je artikel achterstevoren terug! Dan heb je minder kans om over je eigen spelfouten heen te lezen. En misschien vind je het dan minder saai…

  oktober 31, 2019 at 4:42 pm Reply
  • Mira Ennen

   Jaaa die ken ik inderdaad. Die werkt voor mij alleen op een of andere manier totaal niet haha

   oktober 31, 2019 at 6:33 pm Reply
 • Gea

  Handige tips! Vaste dagen inlassen voor je blogposts werkt idd beter, maar op het moment ben ik daar niet zo mee bezig en probeer ik juist meer in te plannen door de week op dagen dat ik wil

  november 1, 2019 at 8:58 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ja het is altijd even zoeken wat bij je past, heb het idee dat dat ook wel per maand kan verschillen bij mij haha

   november 1, 2019 at 9:07 pm Reply
 • Jessica J.

  ‘Geen tijd’ bestaat inderdaad niet, je moet tijd willen maken. Soms liggen mijn prioriteiten anders of wíl ik even helemaal niet bloggen. Voor mij is dat prima, want ik ambieer niet fulltime te bloggen. Voor anderen kan dat inderdaad wel problematisch zijn.
  Goede SEO is zó belangrijk! Het leeuwendeel van mijn bezoekers vindt mijn blog nog steeds via Google. Ontzettend handig, want zo heb ik zelfs wanneer ik een paar weken niet blog een vaste instroom! Het kost allemaal tijd, maar dan heb je ook wat.

  november 5, 2019 at 12:09 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.