goede url

Business | Zo schrijf je een goede URL

mei 13, 2019

Elke pagina op je website, dus ook elk artikel, heeft een URL. Een onderdeel waar je misschien weinig aandacht aan besteedt maar dat zeker heel belangrijk is. Ik vertel je graag meer over het maken van een goede URL en leg uit waarom dit zo belangrijk is.

Wat is een URL?

De afkorting staat letterlijk voor Uniform Resource Locator. Een URL is een stuk tekst dat de locatie van een bron aangeeft. Die bron hoeft niet per sé een webpagina te zijn maar voor dit artikel gaan we daar wel even vanuit. In dit geval dus het adres van een bestand op internet, bijvoorbeeld een webpagina of een afbeelding. Een voorbeeld van een URL is www.miratells.nl/category/blog-academy/. Voor een afbeelding afbeelding eindigt ´ie vaak op .jpg of .gif.

Waarom is dit zo belangrijk?

SEO kennen we inmiddels wel en we weten hoe belangrijk dat is voor de vindbaarheid van je website. SEO kent vele aspecten en één van die aspecten zijn je URL´s. Een goede URL kan dus je SEO verbeteren en zorgt ervoor dat je website hoger geïndexeerd wordt door Google met als resultaat dat je beter gevonden wordt.

Hoe pas je je URL aan in WordPress?

In WordPress pas ik ´m aan door boven mijn artikel de permalink te bewerken (onder waar je titel staat) of door de slug aan te passen via de Yoast plugin. Als je deze nog niet hebt: download ´m absoluut!

Waar moet een goede URL aan voldoen?

  • De focus keyphrase van je artikel moet er in staan en dan ook nog het liefst vooraan. Gebruik ´m echter niet meerdere keren. Als je geen gebruik maakt van een focus keyphrase, zorg dan dat je URL het onderwerp van de pagina duidelijk maakt.
  • Hou ´m kort, duidelijk en krachtig.
  • Vermijd vreemde karakters zoals bijvoorbeeld @!#$.
  • Gebruik niet te veel submappen. Bijvoorbeeld niet: www.miratells.nl/categorie1/beauty/skincare/dierproefvrij/artikel1.
  • Hou relevantie, gebruiksvriendelijkheid en eenvoud in je achterhoofd.

Tot slot

Al met al is het schrijven van een goede URL minder ingewikkeld dan het wellicht vooraf lijkt. Goede URL’s maken je site overzichtelijk én beter vindbaar. Mocht jij nog leuke tips kennen, laat die dan vooral achter in de comments, dan vul ik dit artikel aan.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.