online inkomen

Business | Online inkomen: deze manieren gebruik ik!

november 7, 2020

Al een paar keer eerder schreef ik een artikel over online inkomen/online geld verdienen en passief inkomen. Omdat de online wereld verandert, omdat ik verander én omdat ik constant nieuwe dingen probeer, vond ik het wel weer eens tijd voor een update: op deze manieren verdien ik mijn online inkomen!

Dingen die ik nu doe

Advies

Mijn grootste inkomstenbron zijn de online diensten die ik aanbied. Ik ontwikkelde onder andere een Groeiprogramma waarmee ik bloggers en Instagrammers help om te groeien, hier heb ik elke maand een leuk aantal klanten voor. Elke maand heb ik ook een paar plekjes voor social media beheer en adviesgesprekken. Al deze diensten bij elkaar zijn een belangrijk deel van mijn online inkomen. Wil je er meer over weten? Check dan deze pagina van mijn website. Als je ook advies en diensten aan wilt gaan bieden, bedenk dan goed wat jij te bieden hebt en waar mensen mogelijk hulp bij nodig kunnen hebben. Je kunt met 120 volgers of een halfjaar blog-ervaring wel advies gaan geven over groeien maar wellicht is er een ander onderwerp waar jij veel meer vanaf weet of wat langer ervaring in hebt.

Mijn blog

Met mijn blog is alles ooit begonnen en ook dat is nog steeds een manier waarop ik online geld verdien. Ik schrijf regelmatig betaalde artikelen, plaats banners en doe aan affiliate marketing. Vooral die laatste is interessant als je een passief inkomen wilt genereren. Affiliate marketing doe je door middel van het plaatsen van links. Dit zijn links naar webshops die gekoppeld zijn aan mijn account. Als jij via mijn affiliate link iets koopt, betaal je niks meer maar krijg ik wel een klein percentage van de opbrengst. LinkPizza vind ik persoonlijk het prettigste platform voor het genereren van affiliate links. Het werkt makkelijk, betrouwbaar en automatisch. Het grote geld zit ´m voor mij meer in de betaalde artikelen. Een bedrijf betaalt dan voor een review van hun product of een linkje naar hun website. Omdat mijn website al lang bestaat, goed scoort op Google en een groot bereik heeft, is zo´n linkje best veel waard. Een tijdje geleden schreef ik een artikel met daarin een overzicht van de verschillende platformen waar je samenwerkingen kunt vinden, deze kun je hier lezen.

Instagram

Met 10.000 volgers is Instagram voor mij ook een inkomstenbron. Bedrijven betalen voor een plaatsje in mijn stories of voor een foto. Als je ook geld wilt verdienen met Instagram dan raad ik je aan om consistent foto´s van goede kwaliteit te posten en actief bij anderen te reageren en je te realiseren dat je als kleine influencer vooral spullen krijgt en geen geld. Als je echt veel geld wilt verdienen met Instagram zul je er bijna fulltime mee bezig moeten zijn, uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. Op zoek naar samenwerkingen voor Instagram? Influentials vind ik een prettig netwerk.

 

E-books

Het afgelopen jaar schreef ik twee e-books over bloggen, online ondernemen en Instagram. Mijn eerste e-book, Blog Academy, gaat over alles wat er komt kijken bij bloggen, Instagram en online ondernemen. Mijn tweede e-book, Instagram Academy, gaat volledig over groeien op Instagram. De e-books worden nog steeds regelmatig verkocht en dat is geen vetpot maar wel mooi meegenomen.

Webshop

Vorig jaar startte ik mijn sieraden webshop en daar heb ik nog steeds ontzettend veel plezier in. Een sieraden webshop is doorgaans niet iets waar je rijk van wordt. Mijn inkoopprijzen liggen vrij hoog omdat ik klein inkoop, een zekere kwaliteit wil leveren maar ik wil de verkoopprijzen ook laag houden om zo toegankelijk te blijven; de winst is dus niet heel veel. Echter is het wel een gedeelte van mijn inkomsten en ben ik er elke dag met heel veel plezier mee bezig.

Brandbassador

Een app die ik veel gebruik en waar ik ook al eerder over schreef is Brandbassador. Via deze app kun je geld verdienen door het promoten van de producten van diverse merken. Ik vind de app makkelijk werken, heel toegankelijk en je bent erg vrij in wat je wilt doen voor wat merk; aanrader! Lid worden van de app kan alleen op uitnodiging en die vind je bij deze in deze link!

Dingen die ik nog wil proberen

Crypto Currency

Crypto currency is iets wat ik heel erg interessant vind maar waar ik me nog nooit goed in heb verdiept. Een paar jaar geleden hebben Steven en ik er wel wat geld in gestoken maar dat was eigenlijk net op het verkeerde moment. Ik wil me echt eens goed gaan verdiepen in crypto staken en crypto kopen want ik vind het fascinerend en denk dat het zeker wat kan opleveren als je het op de juiste manier aanpakt.

Beleggen

Ook beleggen is iets wat nog steeds op mijn lijstje staat. Omdat ik geen werkgever heb en dus ook geen pensioen opbouw, wil ik een gedeelte van mijn pensioen opbouwen via beleggen. Dit is wederom iets wat je beter niet impulsief kunt aanpakken dus daar duik ik zeker nog eens in!

Online cursus

Al een tijdje ben ik bezig met een online cursus die ook te maken heeft met online ondernemen en een online inkomen opbouwen. Een online cursus kan een aanvulling zijn op je diensten en een manier om je kennis om te zetten in een verdienmodel. Op dit moment twijfel ik nog of ik de cursus ga geven via Instagram of via een online platform maar zodra daar meer over bekend is, laat ik jullie dat uiteraard weten.

Tot slot

Er zijn natuurlijk uitzonderingen en bijzondere succesverhalen maar doorgaans is een online inkomen verdienen een combinatie van verschillende methodes en een kwestie van hard werken, tijd investeren en niet ongeduldig zijn. Voor mij begon het hele online ondernemen noodgedwongen omdat ik ziek werd. Ik viel overal tussen qua uitkeringen en regels dus ik moest zelf wat bedenken, gelukkig vind ik mijn werk ontzettend leuk. Me verdiepen in alle opties en nieuwe dingen te leren vind ik heerlijk! Ik ben me er van bewust dan ik veel verschillende dingen doe maar dat is ook hoe ik ben. Ik vind afwisseling fijn, leer graag nieuwe dingen en verveel me als ik één ding doe. Het fijne aan online ondernemen is dat de opties eindeloos zijn en dat je het precies zo in kunt richten als bij jou past.

Ben jij bezig met een online inkomen of hou je het liever bij een vaste baan?

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.