blogfouten

Business | Deze blogfouten kun je beter niet maken!

november 29, 2022

Als je je werk wilt maken van je blog, is het belangrijk om het goed aan te pakken. Dat vergt tijd én niemand weet alles vanaf de start. In dit artikel deel ik een aantal blogfouten die je beter niet kunt maken.Wil je gewoon als hobby bloggen? Helemaal prima, dan is dit natuurlijk niet op jou van toepassing.

Je site is niet veilig of voldoet niet aan de regels

Naast dat je website goed moet werken en overzichtelijk moet zijn, is het belangrijk om een beveiligde verbinding (slotje) te hebben. Als je dit niet hebt, kun je er naar informeren bij je host. Ook zijn er, afhankelijk van wat je precies doet, regels waar je je aan moet houden. Een hele belangrijke is dat er een privacyverklaring online moet staan, meer over deze verklaring lees je in dit artikel.

Je hebt geen eigen domeinnaam en mailadres

Om professioneel over te komen is het essentieel dat je een eigen domeinnaam hebt met een bijbehorend e-mailadres. Bij mijn host betaal ik nog geen €50 per jaar dus voor de kosten hoef je het niet te laten.

Je artikelen hebben geen goede links

Als het goed is, ziet de link naar dit artikel er ongeveer zo uit: www.miratells.nl/blog-academy/blogfouten. Dat staat een stuk mooier dan www.miratells.nl/artikel729368295738295. In WordPress (ik raad andere platformen af) kun je via de Yoast plugin makkelijk je URL wijzigen.

Je leest je artikelen niet na

Ik begrijp dat als je net alles hebt geschreven, je geen zin hebt om je eigen tekst na te lezen. Doe het toch maar. Na het schrijven lees ik altijd mijn tekst hardop (in mijn hoofd) voor, er komen dan altijd zinnen naar voren die niet lekker lopen en ik ontdek typefouten. Altijd als ik een keer snel wil zijn en niet nalees, ontdek ik later fouten en dat is ontzettend zonde. Natuurlijk sluipen er nu nog steeds foutjes doorheen maar met nalezen ben je ik elk geval een heel eind.

Je wilt niet investeren

Een succesvol bedrijf hebben vraagt om investeringen. Nu bedoel ik met investeren niet per se dat je al je spaargeld in je blog moet pompen maar als je €20 uitgeven voor een mooi thema al te veel vindt, heb je in mijn ogen niet de juiste intentie om hier je werk van te maken. Natuurlijk zijn er ook mensen die dat geld simpelweg niet hebben, dan zul je er voor moeten sparen of kijken naar de opties die wel mogelijk zijn. Investeren kan niet alleen met geld, maar ook met tijd. Tijd is denk ik wel het meeste wat je in je toekomstige business moet investeren om er een succes van te maken. Mensen zeggen soms dat ik geluk heb als ze zien wat ik doe maar ik heb jaren lang 40 uur aan mijn blog gewerkt zonder er één cent aan te verdienen. Dat is geen geluk, dat is investeren.

Je doet niet aan SEO

SEO is essentieel om gevonden te worden door nieuwe lezers. SEO is een verzameling van dingen die er voor zorgen dat je gevonden wordt via Google. Via WordPress kun je SEO heel makkelijk toepassen door middel van de Yoast plugin. Als je via een ander platform blogt (raad ik niet aan), zul je je moeten verdiepen en alles handmatig moeten controleren.

Je doet niet aan social media

Zeker van wat oudere (niet rot bedoelt, generaties verschillen nou eenmaal) bloggers, hoor ik regelmatig dat ze social media gedoe vinden en er geen zin in hebben. Echter is het tegenwoordig essentieel om naast je blog ook één of meerdere social media kanalen te hebben die met zorg onderhouden worden. Zie je social media als verlengstuk van je blog en als een fijne manier om nog meer lezers te bereiken.

Tot slot

Naast deze zaken is het belangrijk om te bloggen over wat jij leuk vindt op een manier die jij leuk vindt. Als je een baan wilt maken van je blog, zullen er net als bij elke andere baan, minder leuke zaken bij komen kijken. In de basis is het echter altijd belangrijk om te doen waar jij gelukkig van wordt. Je kunt volledig voor een businessstrategie gaan en het plezier opzij zetten. Toch zul je, als dit je baan wordt, er elke dag mee bezig moeten zijn dus dan kan het maar beter leuk zijn. En ook; van alle fouten leer je. Zo ongeveer alle blogfouten in bovenstaand lijstje heb ik zelf gemaakt en zonder die fouten had ik nooit kunnen staan waar ik nu sta. Omarm je fouten, baal er niet van maar kijk wat je er van kunt leren.

Wil jij meer leren over bloggen en meer geld verdienen met je blog? Check dan mijn Boost je Blog training!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Anne

    Tot nu toe nog geen van de genoemde fouten gemaakt ?

    april 28, 2020 at 9:24 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.