instagram stories

Business | Instagram Stories Tips!

november 16, 2022

Insta stories zijn mega populair en een leuke manier om meer volgers aan te trekken, je huidige volgers te inspireren, te informeren en een kijkje achter de schermen te geven. Vanaf het moment dat ik meer aandacht aan mijn stories ging besteden, verdubbelden mijn views al vrij snel. In dit artikel deel ik mijn Instagram Stories Tips!

Vloggen

Vloggen op Instagram stories werkt enorm goed. Al pratend film je jezelf en laat je zien/vertel je wat je gedurende de dag doet. Mensen vinden dit vaak leuk om te zien en het is een “makkelijke” manier om aan content te komen. Je hoeft niet elke keer te bedenken wat je gaat laten zien want je laat gewoon zien wat je toch al deed. Deze manier moet echter wel bij je passen en bij mij past het bijvoorbeeld niet. Ik laat regelmatig mijn dag zien op beeld maar ben niet zo´n fan van praten en mezelf filmen. Doe het dus alleen als je je er prettig bij voelt. Uiteraard is drempels overstappen, angsten overwinnen en nieuwe dingen proberen goed maar niet alles past bij iedereen.

Ondertitel

Praat je in een story? Ondertitel ´m dan. Het gros van de Instagram gebruikers kijkt zonder geluid en het is ontzettend zonde van jouw filmpje als bijna niemand de boodschap meekrijgt.

Hashtags

Gebruik in je stories hashtags maar niet te veel; Instagram herkent namelijk alleen de eerste drie. Wil je niet dat de hashtags je mooie ontwerp verstoren? Sleep ze dan met twee vingers zo klein dat ze onzichtbaar zijn. Zo zie je ze niet, maar zijn ze er wel.

Regelmaat

Toen ik van af en toe een story naar elke twee uur iets delen ging, verdubbelden mijn story views al vrij snel. Post dus veel stories maar bedenk wel of je ook echt iets hebt om te laten zien en post niet om het posten. Ik hou zelf elke twee uur aan maar skip als ik niks heb om te delen en post regelmatig ook al eerder als ik ineens iets bedenk. In de praktijk komt dat er op neer dat ik sommige dagen wel 10 of meer stories maak en sommige dagen maar twee. Het schema heeft me vooral geholpen met niet vergeten om stories te posten en er een gewoonte van te maken om dingen te laten zien. Niet dat je alles per se moet laten zien maar ik wilde zelf graag meer delen, maar vergat die stories steeds. Hou dat schema dus aan als leidraad, niet als harde eis. Denk ook niet dat je niks te delen hebt, mensen vinden een kijkje in andermans leven altijd leuk, zelfs als je ongeveer 24/7 thuis zit (zoals ik).

 

Story telling

Wijdt meerdere stories (ik doe vaak 3) aan één gebeurtenis. Bijvoorbeeld; je gaat uit eten:

  • Story 1: Vertel dat je uit eten gaat. Laat je volgers raden waar of deel het restaurant en dat je er zin in hebt/je outfit of iets anders.
  • Story 2: Deel dat je er bent en wat je besteld hebt.
  • Story 3: Vertel hoe het was, geef een korte review of wens je volgers bijvoorbeeld een fijne avond.

Op deze manier worden je volgers echt meegenomen en verliezen ze minder snel de interesse. Let wel op dat het niet te veel wordt; 10 stories over één onderwerp zonder echte toegevoegde waarde zorgen er weer voor dat mensen afhaken.

Wees creatief, maar niet hysterisch

Stories zijn ontzettend leuk om je creativiteit voor in te zetten maar zorg dat de kijker nog wel kan zien wat er uberhaubt gebeurt. Ik zie regelmatig flitsende beelden met een overdadige filter en knipperende letters voorbij komen. Ik heb geen idee wat ik dan gezien heb en het is zonde van je tijd omdat je boodschap niet over komt. Leuke apps om je te ondersteunen bij het maken van mooie stories zijn:

  • Mojo
  • Unfold
  • Canva

Ontwikkel een huisstijl

Maak je stories allemaal in dezelfde stijl. Dat betekent niet dat elke story hetzelfde moet zijn maar wel dat je bijvoorbeeld altijd hetzelfde lettertype gebruikt, kleuren laat terugkomen of gebruik maakt van een aantal vaste lay-outs.

Maak gebruik van alle opties

Ook in stories biedt Instagram verschillende opties aan; een poll, een quiz, vragen stellen en dat schuifding. Gebruik die opties lekker! Ze nodigen uit tot interactie en betrekken je volgers bij je posts.

Laat niet alleen het perfecte plaatje zien

Je stories ¨moeten¨ wel een beetje visueel aantrekkelijk zijn maar overdrijf niet. Je hoeft echt niet altijd vol in de plamuur en met een dikke filter in beeld. Laat ook eens zien hoe je er uit ziet op een slechte dag. Dit maakt je menselijk en mensen volgen liever mensen dan machines.

Tot slot

Ook hier geldt dat doen wat jij leuk vindt en wat bij jou past altijd beter werkt dan doen wat hoort of wat populair is. Blijf dicht bij jezelf, deel de dingen die jij belangrijk of leuk vindt, dan ben je al een heel eind.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.