Tools

Business | Tools die ik voor mijn blog/bedrijf gebruik!

november 23, 2018

Om te bloggen heb je in principe alleen een laptop en internet nodig. Ik blog nu zo’n 9 jaar en mag heb mijn werk gemaakt van iets wat ooit begon als een schoolproject. Gedurende de jaren heb ik verschillende tools ontdekt en verzameld die het bloggen en het werken binnen mijn onderneming net wat eenvoudiger maken. Ik deel graag met je welke tools voor je bedrijf ik gebruik én waarom ik ze zo handig vind.

Acer Chromebook 14

Twee jaar geleden ging ik op zoek naar een nieuwe laptop voor het bijhouden van mijn blog. Ik wilde eigenlijk graag een MacBook maar dat was toen financieel niet echt haalbaar. Het punt waar ik bij reguliere laptops tegenaan liep was dat ik ze erg duur vind voor iets wat na twee jaar mega sloom en verouderd is. Ik stuitte op informatie over Chromebooks en was eigenlijk meteen fan. Een Chromebook werkt voornamelijk online en update zichzelf. Het is qua documenten en tekstverwerking even wennen maar verder ben ik groot fan. Die van mij heb ik nu ruim twee jaar en hij is nog steeds mega snel en totaal niet verouderd (op de batterij na). Een Chromebook is ook nog eens stukken goedkoper dan een ¨normale laptop¨, zo betaalde ik voor die van mij maar €300. Zeker de moeite waard om eens naar te kijken als je een nieuwe laptop wilt, ik ben fan!

Keeping

De website/app Keeping is sinds ik me bij de KVK inschreef echt mijn beste vriend. Via dit gratis programma kun je heel eenvoudig je uren registreren. Je kunt zelf taken of projecten aanmaken om het registreren overzichtelijk te houden. Zo heb ik mijn werkzaamheden onder verdeeld in onder andere Blog, Social Media en Fotografie. Uren bijhouden is handig i.v.m de belasting, voor een opdrachtgever en voor je eigen overzicht.

Daglichtlampen

Als je je fotografie graag een stapje hoger wilt tillen raad ik je aan om daglichtlampen te kopen. Met deze lampen kun je áltijd fotograferen met daglicht en gaat de kwaliteit van je foto´s zienderogen omhoog.Ik heb zelf een redelijk betaalbare set van Bresser en die werkt prima!

Ikea Lack

Als je net als ik graag een witte achtergrond als basis voor je foto´s wilt dan is dit  €6 tafeltje van Ikea een uitkomst. Ik vind dit een fijn formaat en precies de juiste kleur en afwerking wit.

Olympus OM-D E-M5 Mark II + 12-50mm lens

Olympus heb ik eigenlijk altijd het fijnste merk gevonden qua camera´s. Ze zijn makkelijk in gebruik, ook als je geen verstand hebt van fotografie. Deze camera maakt heel makkelijk mooie foto´s en is niet te groot en relatief licht. Hier voor had ik een Olympus PEN E-PL7, die is een stukje goedkoper, lichter en ook heel prettig in gebruik!

PicMonkey

Om mijn foto´s te bewerken gebruik ik al vanaf het begin van mijn blog PicMonkey Vroeger was het gratis, inmiddels betaal ik ongeveer €60 per jaar. Ik gebruik PicMonkey dagelijks en kan er alles mee waar ik behoefte aan heb. Denk aan functies als tanden bleken, rimpels wegwerken of natuurlijk gewoon het oplichten van je foto´s.. Vroeger was het gratis, inmiddels betaal ik ongeveer €60 per jaar. Ik gebruik PicMonkey dagelijks en kan er alles mee waar ik behoefte aan heb. Denk aan functies als tanden bleken, rimpels wegwerken of natuurlijk gewoon het oplichten van je foto´s.

Iphone 6

Ik heb al jaren Iphones en vind ze zo fijn in gebruik, als ik nu een Android telefoon zie vind ik ze chaotisch en onbegrijpelijk. Een Iphone is wat simpeler en minder geavanceerd qua menu en dat geeft me rust. Qua camera vind ik mijn toestel niet top, daarvoor zou ik héél graag een iPhone Xs willen. De iPhone Xs heeft een zéér goede camera wat handig is voor de dagen dat ik mijn Olympus niet de hele dag mee wil slepen.

BTW

De app heet letterlijk BTW en helpt je om gemakkelijk de btw over een bedrag te berekenen. Een handige tool om te gebruiken bij het maken van je facturen, zo weet je zeker dat je geen rekenfoutjes maakt.

Dit zijn voor mij wel de belangrijkste tools voor je bedrijf die ik gebruik om mijn blog te runnen. Als ik je, op de gratis dingen na, één tool zou mogen adviseren zou ik altijd voor de daglichtlampen gaan qua fotografie. Die vind ik eigenlijk nog belangrijker dan een goede camera. Uiteraard vind ik een combi van al het bovenstaande het meest ideaal, ik gebruik ze niet voor niks allemaal bijna dagelijks! Ik ben heel benieuwd welke tools voor jou onmisbaar zijn voor je blog of bedrijf!

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

4 Comments

 • Evelien

  Wat handig zo’n daglichtlamp, ik ga er gelijk even naar kijken. Die LACK tafeltjes zijn echt handig, maar ik geloof dat elke blogger die wel heeft, net als die ladenkast ? Fijne tips.

  november 23, 2018 at 2:12 pm Reply
 • Anne

  Jeetje wat scheelt dat, zo’n chromebook… Ik gebruik zelf een Macbook Pro die ik bijna huilend afrekende, maar ik neem vaak op met leerlingen dus het is toch belangrijk dat ik iets heb wat goed met audio/video-software overweg kan 🙁

  november 23, 2018 at 2:33 pm Reply
 • Nicole

  Handig om te weten allemaal! Net begonnen met bloggen dus zo ver ben ik nog niet, maar voor de toekomst zeker handig om te onthouden (mocht het ooit zo ver komen)

  november 25, 2018 at 5:57 am Reply
 • Jessica J.

  Die LACK-tafeltjes zijn inderdaad superhandig! Ik gebruik ook vaak een bijzettafeltje als ondergrond. Daglichtlampen staan nog steeds op m’n lijstje. Tegen volgende winter wil ik er zéker hebben! Productfoto’s maken naast een fulltimebaan is in de winter soms echt onmogelijk. ?

  maart 15, 2019 at 1:21 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.