Blog promoten

Business | Je blog promoten? Zo doe je dat!

april 6, 2019

Als je met plezier en trots een blog of bedrijf hebt opgericht, wil je waarschijnlijk dat zoveel mogelijk mensen jou leren kennen. In dit artikel deel ik een aantal tips omtrent je blog promoten (of natuurlijk je bedrijf).

Mond tot mond reclame

Ondanks dat ik al jaren blog, ben ik er pas een paar maanden heel open over. Ik verzweeg altijd een beetje wat ik deed en zei dat ik ¨iets online¨ deed. Het voelde kwetsbaar om mensen naar mijn blog te sturen en nog steeds vind ik het ongemakkelijk als iemand in real life zegt dat ze een artikel hebben gelezen. Dat slaat natuurlijk nergens op, ik mag trots zijn op wat ik doe. Sinds ik wel tegen iedereen vertel wat ik doe, krijg ik alleen maar leuke en positieve reacties. Vertel dus gewoon lekker aan iedereen die het wil horen dat jij een ontzettend toffe blog hebt!

Facebookgroepen

Op Facebook zijn diverse groepen te vinden waarin jij dagelijks een linkje mag plaatsen naar je artikel. Deze groepen zijn ook leuk om makkelijk andere blogs te vinden die je aanspreken. Je vindt de groepen door in de zoekbalk ¨blog¨ te typen en de dan te filteren op groepen. Mochten jullie het leuk vinden dan wil ik hier nog wel een keer een lijstje delen. Let wel; lees goed de voorwaarden van elke groep en lees ook eens iets van iemand anders in plaats van alleen maar te delen.

Laat wat items bedrukken

Een hele leuke manier om offline je blog te promoten is het laten drukken van je logo of website op verschillende spulletjes. Zo kun je bij Maxilia.nl bijvoorbeeld pennen, tassen of zelfs snoep laten bedrukken. Vooral snoep vind ik een hele toffe en originele manier, zo leuk om uit te delen!

Maak gebruik van andere media

Maak gebruik van traditionele media. Zo is er bijvoorbeeld de Facebookgroep ¨Roept U Maar¨, hierin zoeken diverse journalisten dagelijks mensen met betrekking tot verschillende onderwerpen. Zo kan het maar zo gebeuren dat je met je blog of bedrijf in een tijdschrift komt te staan of op televisie komt. Ga de traditionele media dus niet uit de weg en pak de podia die je aanspreken. Zo werd ik onlangs benaderd door Kassa, wat resulteerde in dit filmpje.

Winacties

Een manier die ik veel gebruik om mijn blog te promoten zijn winacties. Met winacties trek je altijd nieuwe bezoekers, die hopelijk ook blijven hangen. Natuurlijk zijn er altijd veel ¨winactie-toeristen¨ maar toch merk ik ook dat er ook regelmatig mensen blijven hangen na een actie.

Interactie

Blijf lekker in contact met je volgers en andere bloggers op social media. Reageer op foto´s en artikelen of stuur eens een privéberichtje. Dit zorgt ervoor dat je onderdeel gaat uitmaken van een community, of er zelf een creëert. Als mensen zich verbonden voelen zullen ze je wellicht sneller aanraden aan vrienden, over je schrijven in een artikel of delen in hun Instagram stories.

Tot slot

Je blog of bedrijf promoten kost tijd, maar is zeker de investering waard. Kijk altijd welke manieren bij jou passen en wat jij leuk vindt om te doen als promotie. Van zitten wachten en je Analytics verversen kun je in elk geval weinig groei verwachten, zoiets kost altijd energie. Energie die ik er zelf graag insteek en ik merk dat ik vooral de interactie die hierdoor ontstaat met anderen erg leuk vind!

Heb jij nog leuke tips voor het promoten van je blog?

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Mariska

  Weet je dat ik een aantal jaar geleden (in het begin van mijn blog) aan niemand durfde te vertellen dat ik dit deed? Puur gewoon omdat ik bang was voor reacties omdat het bij mij in de omgeving helemaal niet werd gedaan. Nu ben ik er apetrots op! 🙂

  april 6, 2019 at 8:17 am Reply
  • Mira Ennen

   Ja zo herkenbaar! En je mag zo trots zijn <3

   april 6, 2019 at 9:23 am Reply
 • Sabine

  Nuttige tips Mira, thanks! Ik ga gelijk even een kijkje nemen op die Facebook pagina. Blijft hard werken om je eigen site te promoten inderdaad 🙂 In het begin vond ik het ook helemaal niets, maar nu zie ik er de lol wel van in 🙂 Positieve reacties helpen daarbij heel goed!

  april 11, 2019 at 9:50 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.