Kassa

Blog | Ik werd geïnterviewd door Kassa!

maart 22, 2019

Een tijdje terug vertelde ik op Instagram al dat er opnames bij mij thuis waren voor een televisieprogramma. De opnames waren voor het tv-programma Kassa, zij maakten een uitzending over influencers. Ik vertel je graag hoe dat bevallen is en laat je (met veel spanning) het resultaat zien.

In de uitzending bij Kassa?

Een paar weken terug was er een uitzending van Kassa die onder andere in het teken stond van influencers. Hiervoor heb ik een hele berg vragen beantwoord en is er gefilmd hoe ik mijn werk doe. Uiteindelijk is het item niet in de uitzending gekomen, maar wel online geplaatst.

Negatief over influencers?

Ik heb geprobeerd om te laten zien dat influencers niet per se domme mensen zijn die altijd in koffietentjes zitten. Verderop zeg ik dat ik het jammer vind dat ik zo serieus over kom. Op persoonlijk gebied jammer, maar op zakelijk gebied niet. Ik wil laten zien dat dit een echte baan is en niet zomaar wat geklooi. Ik schrok van de Facebookreacties onder de posts over influencers. Er stonden veel dingen als ¨hersenloze sukkels¨ en ¨inhoudsloze types¨. Er is een héél negatief beeld en ik hoop met dit filmpje iets positiefs uit te stralen. Ik vind het zelf heerlijk om foto´s te maken en als dat dan kan in samenwerking met een merk dat me aanspreekt is dat toch uitsluitend leuk? Ik ben blij dat ik van mijn hobby mijn werk gemaakt heb. Ook ben ik trots op al mijn collega-influencers die dagelijks keihard werken aan content.

Wat vond ik van de opnames?

Vooraf vond ik het erg eng. Ik was bang dat ik heel lelijk en stom zou overkomen of niet uit mijn woorden kon komen. Ook speelde het gedoe met mijn hart nog mee, iets waar ik altijd last van heb bij nieuwe of drukke dingen. Ik besloot me echter niet te laten leiden door angst en dacht vooral aan het podium dat me dit ging opleveren. Tijdens de opnames zelf verdween de spanning echter volledig. Na 10 seconden had ik al niet meer door dat de camera er stond en ik vind mezelf dan ook totaal niet zenuwachtig overkomen.

Wat vind ik van het eindresultaat?

Ik heb het filmpje zelf maar één keer bekeken omdat ik het echt lastig vind om naar mezelf op bewegend beeld te kijken. Ik vind het leuk geworden en vind mezelf ook niet monsterlijk lelijk of stom overkomen. Wel vind ik dat ik héél serieus lijk, iets wat ik in het dagelijks leven absoluut niet ben. Ook zijn sommige dingen zo geknipt dat het wat ongenuanceerder overkomt dan ik het bedoel. Echter weet je dat natuurlijk van te voren bij televisieopnames en is het allemaal niet heel dramatisch. Ik denk dat ik een goed en serieus beeld heb neergezet van wat mijn werk inhoudt en dat was voor mij het belangrijkste.

Waar kunnen we het filmpje zien?

Ik vind het héél spannend om deze link met jullie te delen maar heb besloten dat ik er maar gewoon trots op moet zijn. Je kunt het filmpje hier onder bekijken.

Zoals ik al aangaf heb ik een aantal zaken echt wel wat genuanceerder uitgesproken dan het hier lijkt. Mocht je daar vragen over hebben dan mag je me altijd een berichtje sturen. Verder vind ik het een tof filmpje geworden waarin een duidelijk beeld gegeven wordt zonder negatieve ondertoon. Sowieso een eer om hiervoor gevraagd te worden en leuk om aan zoiets mee te werken. Het volledige dossier over influencers kun je hier bekijken.

Had jij het filmpje van Kassa al gespot?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

8 Comments

 • Anne

  Ah, ik vind het ook altijd heftig mezelf terug te zien en te horen. (Best onhandig aangezien ik zangeres ben.)

  Maar tof filmpje hoor Mira, rustig en duidelijk uitgelegd. Inderdaad wat serieus, maar dat maakt ook dat je zakelijk overkomt en dat sluit weer aan op wat je vertelt: dat het ook gewoon een echte baan is!

  Je mag er inderdaad trots op zijn!

  maart 22, 2019 at 8:58 am Reply
  • Mira Ennen

   Ah lief van je, leuk om te horen!

   maart 22, 2019 at 10:10 am Reply
 • Rebecca

  Super goed filmpje! Mag je zeker trots op zijn 😉 Wn ik vind het zeker niet storend dat het wat serieus is, dan nemen mensen het ook serieus en dat is belangrijk, want het is gewoon een serieuze job:)

  Goed gedaan!

  maart 23, 2019 at 1:46 pm Reply
 • Mariska

  Ik vind het ook een leuk filmpje om te zien én leuk om eens een blogger op bewegend beeld te zien ipv foto’s 🙂

  maart 23, 2019 at 5:17 pm Reply
 • Evelien

  Aaahh wat leuk om bewegend beeld van je te zien, je bent net zo leuk als dat ik al dacht <3

  maart 24, 2019 at 10:47 pm Reply
  • Mira Ennen

   Aaaah zo lief <3

   maart 24, 2019 at 10:48 pm Reply
 • Hanneke

  Hoe mooi is het om van je hobby je werk te maken. Helaas is dat niet mogelijk als je hobby haat reacties plaatsen is ?
  Niks van aantrekken dus!

  april 16, 2019 at 8:28 pm Reply
  • Mira Ennen

   Hihi helemaal waar! Dankjewel voor je reactie 🙂

   april 16, 2019 at 8:49 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.