beginnende bloggers

Business | Vragen van beginnende bloggers

november 18, 2022

Op Instagram vroeg ik beginnende bloggers om vragen in te sturen voor dit artikel. Ik kreeg honderden vragen toegestuurd en heb de meest gestelde hier voor je verzameld! Voor de mensen die me op Instagram volgen; er komt inderdaad ook een artikel met vragen van beginnende influencers maar voor het gemak wilde ik dat even scheiden.

Hoe krijg ik meer bezoekers?

Als beginnende blogger is het best lastig om een vaste schare bezoekers op te bouwen maar niet onmogelijk. Maak gebruik van alle opties die er zijn, gecombineerd met elkaar, zullen deze voor meer bezoekers zorgen, los van elkaar doen ze, zeker in het begin, waarschijnlijk te weinig.

 • Blog regelmatig zodat mensen weten dat er bij jou leuke nieuwe artikelen te lezen zijn.
 • Zorg naast goede teksten en leuke onderwerpen voor goede titels en mooie foto´s. Potentiële lezers moeten verleid worden tot klikken (zonder clickbait te gebruiken).
 • Promoot je artikelen op zo veel mogelijk social media kanalen. Je moet zo zichtbaar mogelijk zijn zonder te spammen.
 • Zorg voor goede SEO.

Hoe maak ik een website?

Ik krijg vaak de vraag hoe ik mijn website gemaakt heb maar ik heb die niet zelf gemaakt en ik kan er geen reet van dus ik kan je daar niet echt bij helpen. Er zijn talloze website bouwers te vinden die met plezier een mooie site voor je maken. Hou hierbij wel rekening met kosten variërend van een paar honderd tot duizend euro (voor een blog). Als je dit niet wilt of kunt uitgeven dan kun je met een thema al een heel eind komen. Ik ga eerlijk zijn; ook met een thema ben je er niet met eventjes een bestandje uploaden. Ga je voor weinig geld? Dan zul je dus echt dingen zelf moeten gaan doen door middel van proberen, oefenen en Google.

Wanneer kan ik me aanmelden bij persbureaus?

Wanneer je iets te bieden hebt. Sommige persbureaus hebben hun voorwaarden online staan en anders kun je er uiteraard altijd naar informeren. Meld je aan als je een tijdje bezig bent, een leuk aantal bezoekers hebt en, belangrijker nog, kunt laten zien wat je allemaal al ¨gemaakt¨ hebt. Je blog is je visitekaartje, als daar 3 artikelen opstaan met foto´s die matig zijn, spreekt dat niet positief voor je. Kijk dus kritisch naar jezelf. Uiteraard valt er altijd iets te verbeteren, ook bij mij, maar je moet jezelf wel kunnen verkopen.

Wanneer krijg ik gratis spullen en geld?

Allereerst; ¨gratis¨ spullen zijn nooit gratis. Als je 4 uur bezig bent met foto´s en een artikel over een product, werk je er gewoon voor, realiseer je dat. Wanneer je perspakketjes krijgt en geld kunt vragen voor artikelen, hangt helemaal af van de kwaliteit van jouw blog, van je bezoekers, van je foto´s en meer. Uiteraard hangt het ook af van waar de klant precies naar op zoek is. Ik kan je dus niet vertellen na hoe lang bloggen dit allemaal gaat gebeuren; dat verschilt van een paar maanden tot een paar jaar en ligt voornamelijk aan jezelf.

Hoe maak ik goede foto’s?

Ik begrijp dat niet iedereen toegang heeft tot een spiegelreflex en studio, deze tips zijn dan ook voornamelijk gericht op mensen die dat niet hebben. Ik raad wel altijd aan om foto´s te maken met een goede camera en een daglichtlamp, omdat dat nou eenmaal mooier is.

 • Gebruik nooit kunstlicht dat niet voor fotografie bedoelt is.
 • Ga voor goed daglicht en fotografeer dicht bij een raam.
 • Laat je niet belemmeren door zonlicht en schaduw maar maak er creatief gebruik van.
 • Ga voor chaos óf orde, niet iets daar tussenin. Zowel qua compositie als hoek; recht van boven of scheef; niet daar tussenin.
 • Bewerk je foto’s met een preset, dat oogt snel professioneel en geeft eenheid. Vermijd hysterische bewerkingen die op Hyves al verleden tijd waren.

Lukt het je echt niet om mooie foto´s te maken? No problemo! Op onder andere Unsplash vind je talloze gratis
stockfoto´s die je ook commercieel mag gebruiken.

Wil jij meer leren over bloggen en meer geld verdienen met je blog? Check dan mijn Boost je Blog training!

*Dit artikel bevat affiliate links.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Beginnende ondernemers: al jullie vragen beantwoord!

  […] de eerder verschenen artikelen ¨vragen van beginnende bloggers¨ en ¨vragen van beginnende influencers¨, beantwoord ik in dit artikel de meest gestelde vragen […]

  maart 24, 2022 at 1:50 pm Reply
 • Beginnende ondernemers: al jullie vragen beantwoord!

  […] de eerder verschenen artikelen vragen van beginnende bloggers en vragen van beginnende influencers, beantwoord ik in dit artikel de meest gestelde vragen van […]

  november 22, 2022 at 1:20 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.