Online geld verdienen

Blog Academy | Online geld verdienen, hoe doe je dat?

juni 11, 2018

Kijk je liever de video? Dat kan hier! Naast gesponsorde artikelen , banners en betaalde social posts (er van uitgaande dat je dat kent), is online geld verdienen ook op andere manieren mogelijk. Ik verdien mijn maandelijkse inkomen volledig online, en kan jullie hopelijk inspireren op dit gebied. De manier waarop ik werk is eigenlijk voor iedereen mogelijk, al levert het wel meer op als je online (of offline) bereik wat groter is.

Affiliate marketing

Ik begin maar meteen met één van mijn favorieten; affiliate links. Een affiliate link is een speciale en persoonlijke link naar een website of product, als er via die link wat gekocht wordt; krijg jij commissie. Sommige grote bedrijven hebben een eigen affiliate programma, maar er zijn ook een aantal grote netwerken waar je terecht kunt. Als je wilt weten of een specifiek merk een affiliate programma heeft, kun je het beste Googelen op ¨affiliate merk X¨. Ik maak zelf gebruik van de volgende netwerken:

De linkjes die je met deze programma´s maakt, kun je bijvoorbeeld in een artikel plaatsen, maar ook op andere locaties en dat is waar het interessant wordt.. Je kunt je linkjes toevoegen aan pins op Pinterest, zo heb je kans dat je linkje al snel verspreidt raakt over het internet en is er dus meer kans dat er iets gekocht gaat worden via jouw link. Als je een swipe-up functie hebt op Instagram, kun je daar ook linkjes aan toevoegen, handig bijvoorbeeld als je veel vragen krijgt over waar je product X gekocht hebt. Volgers kunnen je product makkelijk vinden en je verdient er wellicht ook nog wat geld aan. Vermeld wel altijd dat het om een affiliate link gaat uiteraard.

Teksten schrijven

Als je een beetje handig bent met pen en papier, oftewel typen, dan is teksten schrijven een gemakkelijke manier om geld te verdienen. Er zijn verschillende netwerken waarbij je je kunt aansluiten (ook zonder KVK) en waarbij je kunt kiezen uit diverse ¨opdrachten¨. Zo kun je bij Trips By Tips voornamelijk over bestemmingen (reizen) schrijven, en heeft Textbroker heel veel verschillende categorieën. De teksten leveren geen vetpot op, maar als je een beetje makkelijk typt, zit je zo aan €10-€15 per uur.

Brandbassador

Via deze website/app kun je je aanmelden bij verschillende merken zoals bijvoorbeeld Onepiece en Ideal Of Sweden. Door missies uit te voeren verdient je geld, giftcards of producten. Missies verschillen van het liken van een foto, tot het zelf plaatsen van een post. Je kunt een kortingscode aanmaken en als die gebruikt wordt, krijg je commissie. Ik vind dit zelf een hele prettige app waar ik meestal een uurtje per week mee bezig ben, en best wel wat commissie aan over verdien. Mocht je je willen aanmelden, doe dat dan via deze link. Ik krijg dan een kleine bonus, én je hoeft niet op de wachtlijst.

Euroclix

Euroclix is één van de vele online ¨bespaar¨ programma´s. Simpelweg verdien je bij deze sites geld door een mail te lezen, te klikken én met al je online aankopen. Er zijn echt heel erg veel webshops aangesloten bij Euroclix, en als je via hen doorklikt, krijg je per aankoop of per bestede euro clix. Deze clix kun je later weer omwisselen voor geld, hoe langer je door spaart, hoe meer ze waard zijn. Als je je aanwent om voor ál je online aankopen eerst naar Euroclix te gaan, levert dat, afhankelijk van je koopgedrag, best wat op. Mocht je je via deze link aanmelden bij Euroclix, dan krijg ik ook weer extra clix!

Oppa
Met de Oppa app like je mensen en geef je elkaar geld. Dit klinkt bizar, i know, ik geloofde het eerst ook niet. Inmiddels heb ik nu een maandje een account en al tientallen euro´s verdiend met een investering van €5. Ik heb gewoon uitbetaald gekregen via Paypal en negatieve ervaringen heb ik nog niet. Klinkt gek maar ga ´m maar gewoon installeren. Als je dat via deze link doet, dan krijg ik ook weer €2;).

Bloggen en social media

Met bloggen en social media kun je natuurlijk ook geld verdienen, al zijn die methodes redelijk voor de hand liggend inmiddels (denk ik). Waar je misschien nog wel wat aan hebt zijn netwerken via waar je opdrachten kunt scoren, ik maakt gebruik van de volgende:

Overige tips m.b.t. online geld verdienen

Al deze methodes an sich leveren je, uitzonderingen daar gelaten, geen maandsalaris op, maar alles bij elkaar kan het wel lekker oplopen, zeker met affiliate marketing. Als ik je dan ook één ding uit dit artikel wil aanraden over online geld verdienen is het dat wel. Je kunt bijvoorbeeld je oudere artikelen (als je een site hebt) nog aanvullen met affiliate links. Het is even werk maar de linkjes blijven geldig, dus zeker als een post gedeeld wordt, kan het hard gaan. Wat advertenties betreft raad ik je aan om advertorials en banners te kiezen die écht bij je passen, die werken vaak beter dan minder passende die qua commissie misschien meer opleveren. Qua blog kan ik je nog aanraden heel erg te focussen op SEO (installeer Yoast of huur mij in), als je beter gevonden wordt, worden je linkjes wellicht ook vaker gebruikt. Verder; vermeld altijd dat het om een samenwerking/advertentie/affiliate link gaat, en zorg voor een duidelijke pagina over samenwerken.

Mocht je vragen hebben over online geld verdienen of de methodes die ik hier boven beschrijf, stel ze dan vooral in de comments. Mocht je vraag privé zijn of wil je me inschakelen voor SEO-hulp, dan ben ik te bereiken via info@miratells.nl.
Heb jij nog tips op het gebied van online geld verdienen?

Wil je bij elk nieuw Blog Academy artikel een mailtje krijgen? Geef dat dan aan in een reactie hier onder! Je mail-adres wordt niet ingeschreven voor mijn algemene nieuwsbrief of voor wat anders gebruikt.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

5 Comments

 • allaboutbertina

  Wat een handige tips! Hier kan ik zeker wat mee.

  augustus 7, 2018 at 11:39 am Reply
  • Mira Ennen

   Ah leuk om te horen, dankjewel!

   augustus 7, 2018 at 11:48 am Reply
 • Femke Slaats

  Super handige tips alleen weet niet of dit voor mijn blog / instagram van toepassing is. Zou jij misschien een idee hebben??
  https://levenmetptss.blog

  Groetjes,
  Femke Slaats

  augustus 7, 2018 at 1:47 pm Reply
  • Mira Ennen

   Hoi Femke,
   Ik denk dat deze tips wel voor elk soort website of kanaal toe te passen zijn. Als je inhoudelijk een beetje wilt sparren mag je me altijd een mailtje sturen op info@miratells.nl!

   augustus 7, 2018 at 5:45 pm Reply
 • Kelly

  Many thanks voor deze tips! Mega handig!

  april 4, 2019 at 3:36 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.