bezoekers naar je blog

Business | Bezoekers trekken naar je oude blogposts, zo doe je dat!

augustus 15, 2018

Onlangs legde ik jullie al uit waarom het handig is oude blogposts te updaten, en hoe je dat dan het beste kunt doen. Als je het tijd in het updaten van je posts hebt gestoken, vind je het natuurlijk ook fijn als er ook nieuwe bezoekers naar je blog en lezers op je artikelen af komen. Bezoekers trekken naar je oude blogposts doe je met de tips in dit lijstje!

SEO

Door de SEO van je artikelen te verbeteren, ben je beter vindbaar in Google, en zul je op die manier bezoekers trekken. Voor mijn nieuwe artikelen heb ik standaard een SEO-checklist, maar de eerste 4 jaar van mijn blog deed ik niks met SEO. Absoluut de moeite waard dus om die wat beter te gaan laten ranken in Google! Als je WordPress hebt, raad ik je de Yoast plug-in aan, zonder WordPress leert een rondje Google je ook al vrij veel!

Social Media

Door oudere (en eventueel verbeterde) artikelen te delen op social media, is bezoekers naar je blog trekken ook mogelijk. Je hebt als het goed is wat nieuwe volgers gekregen in de afgelopen jaren die vast interesse hebben in je oudere artikelen! Maak eventueel een nieuwe foto of visual voor bij je social post, en kom maar door met die bezoekers!

Link in nieuwe posts

Het komt vast regelmatig voor dat je een artikel schrijft, die op een of andere manier overeen komt qua onderwerp/merk/type met een eerder geschreven artikel. Schroom niet om in je nieuwe artikel ook naar die oudere variant te linken. Je lezer is al op je site dus het onderwerp spreekt aan, wellicht het oudere artikel dus ook.

Maak een verzamel-artikel

Als je in de afgelopen jaren bijvoorbeeld 20 verschillende tosti-recepten hebt geplaatst, kun je nu al die recepten in één artikel stoppen. Maak geen huge artikel met alle recepten maar deel je mooiste foto´s en alle linkjes naar de recepten.

Relevante artikelen

Onder dit artikel zie je als het goed is automatisch 3 relevante artikelen verschijnen door een plugin die ik heb geïnstalleerd. Je kunt er ook voor kiezen om gewoon onderaan je blog te zetten: ¨misschien vind je dit ook leuk om te lezen: heel veel manieren om online geld te verdienen¨.

Maak gebruik van de sidebar

Plaats één of meerdere oudere artikelen waar je traffic naar wilt in je sidebar. Dit kun je doen door een plugin te installeren die artikelen toont. Ook kun je zelf afbeeldingen toevoegen die naar artikelen verwijzen.

Gebruik Pinterest

Dit is een manier die ik zelf de laatste tijd veel gebruik. Ik probeer bij elk artikel een visual te maken waardoor je in één klap ziet wat je gaat lezen. Deze visuals zijn ideaal voor Pinterest, waar je er weer een linkje aan kunt koppelen. Pinterest is in mijn ogen terug in een soort groeispurt en ik krijg er best wel wat bezoekers door. Leuke visuals maak je bijvoorbeeld bij PicMonkey (betaald) of Canva (gratis).

Tot slot

Wees kritisch op je oude blogposts. Natuurlijk mag je laten zien dat je je skills verbetert hebt de afgelopen jaren. Maar draagt die oude review echt nog bij aan je online visitekaartje? Door ook je oudere artikelen met een professionele blik te gaan bekijken en kritisch te zijn op jezelf, hou je je blog van hoge kwaliteit en krijg je er hopelijk nieuwe én blijvende bezoekers bij. Uiteraard zijn al deze tips ook van toepassing (een soort van) op je nieuwe artikelen. Echter vind ik het soms zo zonde dat oude, maar goede artikelen niet meer gelezen worden, vandaar deze insteek.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

17 Comments

 • Lindsey Beljaars

  Goede tips! Ik link inderdaad regelmatig terug naar mijn oude blogs!

  augustus 15, 2018 at 9:16 am Reply
 • Julie

  Interessante tips! Ik link altijd naar oudere artikels als ik iets bespreek waarover ik het al eerder gehad heb! 🙂

  augustus 15, 2018 at 9:36 am Reply
 • Naomi

  Goeie tips heb het nog nooit gedaan ga zeker eens doen

  augustus 15, 2018 at 12:45 pm Reply
 • Haydée

  De laatste tijd post ik ook geregeld eens een oud artikel op social media, omdat er inderdaad veel nieuwe mensen zijn die dit nog niet gezien hebben. Voor ik het deel kijk ik of ik er nog interessante links naar artikelen aan kan toevoegen die ik ten tijde van het publiceren nog niet had geschreven. Meestal is dit het geval!

  augustus 15, 2018 at 1:11 pm Reply
 • Jouvence

  Handige tips geef je, ik probeer regelmatig terug te linken naar oudere posts & de SEO te verbeteren.

  augustus 15, 2018 at 2:06 pm Reply
 • Elisabeth

  Heel handige post! Thanks voor de tips. Een aantal maak ik al gebruik van zoals Yoast en gerelateerde berichten. Maar aan paar andere kan ik nog wel toepassen zoals een verzamel artikel.

  augustus 15, 2018 at 5:18 pm Reply
 • Sherry

  Goede tips en blogpost. Met winacties doe ik vaak een verzamelartikel. Ik moet het wel vaker doen.

  augustus 15, 2018 at 5:47 pm Reply
 • Sherry

  Goede tips geef je in je blogpost. Ik doe dat regelmatig met winacties.

  augustus 15, 2018 at 5:53 pm Reply
 • Layla

  Ik ben van weebly overgestapt naar wordpress, waarbij ik heb besloten om al mijn oude artikelen niet mee te nemen. Op mijn nieuwe blog staan weinig artikelen, maar omdat ze allemaal wel met elkaar meekomen kan ik ze gemakkelijk linken in andere posts. Als mijn artikelen gaan toenemen, ga ik dan zeker af en toe het ene en andere verwijderen of updaten.

  augustus 15, 2018 at 8:45 pm Reply
 • Nicole Orriëns

  De meeste pas ik al toe. Oude posts verdienen vaak een tweede kans vind ik, en ze bieden bovendien goede content.

  augustus 16, 2018 at 6:35 am Reply
 • Chicamoms

  Tx. Met name seo heeft mijn aandacht!

  augustus 16, 2018 at 7:42 am Reply
 • Alex

  Thanks voor de handige tips! Altijd goed even wat ideeën op te doen om meer bezoekers naar oudere posts te krijgen. Ik ga er mee aan de slag. 🙂

  augustus 16, 2018 at 8:03 am Reply
 • Deborah

  Sinds enige tijd gooi ik er iedere woensdag een oude post uit op social media. Erg handig om zo toch weer wat verkeer te genereren. En ik link in diverse artikelen naar oudere blogpost.
  Ik gebruik ook Pinterest maar heb daar nog niet heel veel bezoekers mee getrokken.

  augustus 16, 2018 at 8:15 am Reply
 • Rory

  Pinterest, linkjes naar oude artikelen in nieuwe artikelen en opnieuw plaatsen. Helder en duidelijk artikel waar ik veel aan heb. Dankjewel. Ik bewaar het ook in mijn leeslijst!

  augustus 16, 2018 at 8:33 am Reply
 • Daphne - verdraaidmooi

  Goede tips! Ik ben nog niet lang bezig met bloggen, maar toch merk ik dat ik alweer verbeterpunten kan toepassen.

  augustus 16, 2018 at 11:25 am Reply
 • Saskia

  Leuke tips! Ik link vaak in blog posten terug naar oude artikelen 🙂

  augustus 17, 2018 at 8:52 am Reply
 • Dinja

  Handig! Moet ik binnenkort maar eens even naar wat oude artikelen kijken om ze te updaten haha

  augustus 20, 2018 at 2:30 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.