online je geld verdienen

Business | Online je geld verdienen 3.0

oktober 15, 2019

Als je mijn artikel ¨Online geld verdienen, hoe doet je dat?¨ hebt gelezen, zullen delen van dit nieuwe artikel je wellicht bekend voorkomen, ook schreef ik al eens een tweede versie van dat artikel. Inmiddels zijn we weer een jaar verder en is er een hoop veranderd. Ik vond het  dan ook tijd voor een update van mijn meest gelezen artikel ooit: online je geld verdienen 3.0!

Affiliate marketing

Affiliate marketing is nog steeds één van mijn favoriete manieren om online geld te verdienen. Een affiliate link is een speciale link naar een website of product. Als er via deze link wat gekocht wordt; krijg jij commissie. Sommige bedrijven hebben een eigen affiliate programma, veel webshops zijn aangesloten bij speciale affiliate platformen. Als je wilt weten of een specifiek merk een affiliate programma heeft, kun je het beste Googelen op ¨affiliate merk X¨. De volgende netwerken worden in Nederland het meest gebruikt:

Bij Daisycon en bol.com kun je zelf links (of ander advertentiemateriaal) opnemen en ik je artikelen en website verwerken. Je kunt je affiliate links ook via social media delen. Controleer wel altijd of dit is toegestaan want dit mag niet bij ieder merk. Vergeet ook nooit te vermelden dat het om een affiliate link gaat, dat is verplicht.

LinkPizza

LinkPizza krijg van mij een apart kopje omdat het het netwerk is dat ik het meeste gebruik én omdat ik er erg tevreden over ben. Allereerst kun je op LP linkjes aanmaken om geld mee te verdienen. Als je WordPress hebt kun je ook de LP plugin installeren.Deze plugin zorgt er voor dat links naar beschikbare shops automatisch worden omgezet in affiliate links. Zo heb je er zelf weinig omkijken naar maar kun je wel verdienen met je links. Op de marktplaats van LinkPizza vind je ook campagnes om op te pitchen. Dit zijn doorgaans campagnes waarbij je een artikel moet schrijven over een X onderwerp met een aantal links. Erg duidelijk en laagdrempelig platform met een goede klantenservice en, ook niet onbelangrijk, een snelle betaling.

Teksten schrijven

Momenteel schrijf ik niet heel veel meer omdat ik mijn week wel gevuld heb met mijn blog, diensten en Instagram maar het blijft een leuke manier om online je geld te verdienen. Mijn favoriet is Textbroker, zij hebben heel veel verschillende categorieën en geven bij elke opdracht duidelijk aan wat er verwacht wordt. Rijk ga je hier niet van worden, maar als je een beetje snel typt, zit je zo aan €10-€15 per uur.

Maak een online cursus of e-book

Ondanks dat we tegenwoordig doodgegooid worden met online cursussen en e-books, ben ik er van overtuigd dat er  nog een markt voor is. Als je een cursus of e-book wilt gaan maken, bedenk dan goed wat jij toe te voegen hebt aan alles wat er al is, anders is het zonde van je tijd. Mensen blijven echter geïnteresseerd in onderwerpen als online marketing, online je geld verdienen en groeien op Instagram. Waarom ik dan veel van deze info hier gratis deel? Ik heb een deel van alles wat ik weet gewoon via Google en die informatie geef ik gratis weg. Een ander gedeelte van mijn kennis heb ik vergaard door onderzoek en ervaring en daar vraag ik wel geld voor. Voor algemene blogtips en informatie over online ondernemen kun je hier in talloze artikelen vinden wat je zoekt. Voor echt persoonlijke begeleiding en op maat gemaakte tips, kan je een programma of gesprek aankopen. Waarom ik hier geld voor vraag? Ik merkte op een gegeven moment dat ik goed was in ontdekken hoe mensen konden groeien. Andere mensen ontdekten dat ook en ik kreeg dagelijks meerdere aanvragen voor persoonlijke hulp en begeleiding. Omdat mijn tijd, net als die van iedereen, kostbaar is ben ik een Groeiprogramma gaan ontwikkelen en bied ik adviesgesprekken aan tegen een kleine vergoeding.

Brandbassador

Via deze app en website kun je je aanmelden bij verschillende merken zoals bijvoorbeeld Hunkemoller en Ideal Of Sweden. Door opdrachten te doen verdient je geld, giftcards of producten. Opdrachten verschillen van het liken van een foto, tot het zelf plaatsen van een post. Je kunt een kortingscode aanmaken en als die gebruikt wordt, krijg je commissie. Een fijne en duidelijk app waarbij je veel vrijheid hebt ik wat je wilt doen. Mocht je je willen aanmelden, doe dat dan via deze link, je kan je alleen aanmelden op uitnodiging én ik krijg een kleine bonus.

Start een Instashop

Op dit moment ben ik druk bezig met het lanceren van mijn eigen Instashop waarin ik sieraden ga verkopen. Ik wil expres beginnen met een Instashop omdat bij een webshop best wel wat extra kosten komen kijken. Die kosten moet ik, om winst te maken, weer doorberekenen in mijn verkoopprijzen en ik wil mijn producten niet te duur aanbieden. Een Instashop kan dus een prima manier zijn om te beginnen met online wat bijverdienen en eventueel een opstapje naar een echte webshop. Verkijk je niet op lage inkoopprijzen en reken alles goed door. Verzenden, verpakking, belasting en overige kosten zijn vaak een stuk duurder dan je in eerste instantie denkt.

 

Euroclix

Euroclix is één van de vele online spaarprogramma´s. Je verdient bij Euroclix geld door een mail te lezen, te klikken én met al je online aankopen. De meeste bekende webshops zijn aangesloten bij Euroclix, als je via hen doorklikt, krijg je per aankoop of per bestede euro clix. Je kunt ook een browserexensie installeren die je makkelijk laat zien of er clix te sparen zijn bij een webwinkel.Deze clix kun je later weer omwisselen voor geld, hoe langer je door spaart, hoe meer ze waard zijn. Als je er een gewoonte van maakt om altijd via  Euroclix te bestellen, levert dat, afhankelijk van je koopgedrag, best wat op. Als je je via deze link aanmeldt bij Euroclix, krijg ik ook weer wat extra clix!

Verkoop je foto´s

Als je regelmatig mooie foto´s van hoge kwaliteit, dan zijn er talloze websites én apps waarin je deze kunt verkopen. Ik maak zelf voornamelijk gebruik van Foap. Dit soort bedrijven zijn niet op zoek naar jouw meest gelikete Instakiekjes maar eerder naar stockfoto´s zoals bijvoorbeeld mooie natuurshots.

Bloggen en social media

Met je blog en sociale kanalen kun je ook geld verdienen, dat weten we inmiddels. Onderstaand nog een lijstje met een aantal netwerken waar ik, naast LinkPizza, regelmatig opdrachten scoor:

Online je geld verdienen: overige tips!

Als je van bovenstaande methodes één ding toepast zul je, uitzonderingen daar gelaten, geen maandsalaris verdienen. Als je meerdere methodes gebruikt of misschien zelf alles, kan het echter flink op lopen. Affiliate marketing blijft uit dit lijstje mijn favoriet en dus ook de grootste aanrader. Als je hier nog nooit gebruik van hebt gemaakt; loop je site na en vul (oude) artikelen aan met relevante links. Verder is het wat mij betreft slim om altijd te kijken of een campagne bij je past, ongeacht wat het oplevert. Op bloggebied kan ik nog aanraden je te focussen op SEO (installeer Yoast of huur mij in). Als je door SEO,  beter gevonden wordt, worden je affiliate links wellicht ook vaker gebruikt.

Tot slot

Realiseer je dat online een volledig salaris verdienen geld kost. Als je vandaag je baant opzegt en alles uit dit artikel gaat doen, kun je daar niet over een maand van leven. Als je iets op wilt bouwen kost dat bij de meeste methodes tijd en doorzettingsvermogen, onderschat dat niet. Een kleine disclaimer: ik weet dat er nog andere methodes zijn om online geld te verdienen, hier word ik namelijk dagelijks meerdere malen voor benaderd. Ik heb inmiddels alle bekende dingen wel uitgeprobeerd of onderzocht en beschrijf in dit artikel de methodes die voor mij werken en bij mij passen. Mocht je vragen hebben over online geld verdienen of de methodes die ik hier boven beschrijf, stel ze dan vooral in de comments. Mocht je me willen inschakelen voor SEO-hulp of online groei, dan ben ik te bereiken via info@miraennen.nl.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Mariska

  Affiliate marketing is inderdaad heel erg fijn. Ik ben er wel achtergekomen dat die links van bijv Bol partnerprogramma niet heel goed zijn voor de seo. Ga binnenkort nog een artikel schrijven met mijn bevindingen hierover 🙂 Foam en Textbroker kende ik niet, ga ik even naar kijken, thank you!

  oktober 15, 2019 at 12:36 pm Reply
 • Amelie van Writings by Amelie

  Het enige wat ik gebruik is bloggen en dus ook affiliate marketing. Veel verdien ik er momenteel nog niet aan. De anderen zijn handige tips. Wie weet doe ik ooit wel eens aan euroclix.

  oktober 15, 2019 at 1:46 pm Reply
 • Marloes

  Ik vul verschillende enquetes in. Krijg daar bol.com bonnen voor.

  november 22, 2019 at 1:18 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.