slaapkamer make-over

Lifestyle | Onze slaapkamer make-over!

november 11, 2020

Op Instagram deelde ik al een aantal keer dat we bezig zijn met een slaapkamer make-over. Nu is het geen make-over die met een paar weken klaar is maar in dit artikel licht ik toch graag toe wat we allemaal gaan doen! Uiteraard blijf ik de vorderingen delen via stories dus volg me vooral op Instagram als je dat soort klus dingen leuk vindt om te zien.

Ons huis

Toen we een jaar of 5 geleden in dit huis kwamen wonen, was het er slecht aan toe. Het was 50 jaar bewoond door dezelfde bewoner en alles was nogal gedateerd en vergeeld. Het huis moest eerst volledig gestript worden; er zaten donkerbruine tegels op de muren, talloze lagen behang werden verwijderd en er kwam een nieuwe keuken en badkamer. We hadden niet veel te besteden maar konden alles wel eenvoudig naar onze smaak inrichten. De slaapkamer schilderden we wit en we kozen een betaalbare vloerbedekking uit. Een paar jaar geleden probeerden we die witte muur een beton look te geven én maakten we een houten ombouw voor het bed. Leuk, maar inmiddels zijn we heel erg toe aan iets anders.

Onze slaapkamer

We zijn al een tijdje aan het sparen voor een beige-achtige vloerbedekking en al met al wil ik graag een hele lichte maar toch warme slaapkamer. Alles moet een fris laagje witte verf of lak en de grote grijze muur, wordt beige. Het warme houten bed vind ik denk ik straks niet meer mooi bij de warme vloer én warme muur dus daar moet iets anders voor komen. Misschien komt er een volledig nieuw bed maar in eerste instantie wil ik proberen het houten bed te behandelen met white wash. Als dat echt niet lukt of niet mooi wordt, kijken we wel weer verder.

De slaapkamer make-over

De slaapkamer make-over is dus een grote renovatie de komende maanden ook de stijl wordt helemaal anders. Eigenlijk wordt ongeveer alles wat zich in de kamer bevindt aangepast of opgefrist.

Een andere muur

De grijze ¨poging tot beton¨ muur wordt beige, net zoals de woonkamer. Nu ik dit artikel typ hebben we al twee lagen grondverf aangebracht en gaan we vanavond na werk de beige kleur schilderen.

Een nieuwe vloer

Op dit moment hebben we een grijze vloerbedekking liggen die we al hebben vanaf dat we hier kwamen wonen. Naast dat ik ´m echt niet meer mooi vindt, heeft ´ie zijn beste tijd ook echt wel gehad. Bij de Kwantum hebben we een prachtige beige/witte vloerbedekking gezien waar we nu €10 per week voor sparen. Op deze manier sparen we vrij ongemerkt maar hebben we straks wel die mooie nieuwe vloer. De nieuwe vloerbedekking is nog steeds betaalbaar maar qua kwaliteit wel een stapje omhoog, zo kunnen we er hopelijk wat langer mee gaan doen.

Een ander bed

Wij hebben een vrij betaalbaar maar goed matras en dat bevalt me prima. Ik slaap heerlijk en heb nooit last van mijn rug of iets dergelijks dus ik zie zelf geen reden om een merkmatras aan te schaffen. Ooit wil ik wel graag een Hästens maar goed, dat is een toekomstdroom. Matrassen zijn gelukkig in alle soorten en maten te koop zoals bijvoorbeeld matras 100 x 190 of matras 110 x 190. Het bed gaat, zoals ik al aangaf, niet echt passen bij de nieuwe stijl dus daar moeten we iets op bedenken. Wellicht komt er een nieuw bed maar ik wil eerst kijken of ik iets van de huidige situatie kan maken. Ik vind het leuk om zo een meubel te blijven gebruiken met wat kleine aanpassingen en het is ook een stuk duurzamer.

Nieuwe gordijnen

Omdat ik mijn productfoto´s in de slaapkamer maak, hebben we verduisterende gordijnen; zo heb ik geen lichtvervuiling. We hebben destijds zwarte rolgordijnen gekocht die inmiddels best wat gaatjes hebben doordat de katten ze opzij duwen om naar buiten te kijken. Qua nieuwe gordijnen wil ik sowieso weer iets dat verduistert maar ook graag overgordijnen voor een gezellig uitstraling. Hoe/wat/waar weet ik nog niet. Eerst maar eens alles schilderen en dan op zoek naar iets moois.

Alles wordt geschilderd

Het plafond is nog mooi wit maar de muren kunnen wel een laagje verf gebruiken. De deuren en kozijnen hebben we destijds gelakt en dat begint te vergelen; ook tijd voor een opfrisbeurt dus. Verder ben ik ook nog iets aan het bedenken voor de vensterbanken. Dat zijn van die ouderwetse zandkleurige dingen met een patroon en ik vind ze afschuwelijk. Ze kunnen als het goed is gewoon overgeschilderd worden dus dan is alles helemaal strak en netjes!

Overig

Verder ben ik nog aan het kijken naar leuke decoraties en wil ik de deurklinken graag goud hebben, daar is nog wat discussie over hier thuis maar ik vermoed dat ze er gewoon gaan komen. Ik kan niet wachten tot alles af is en ik het eindresultaat kan laten zien. Dat eindresultaat duurt echter wel nog even omdat we nog aan het sparen zijn voor de nieuwe vloer (die komt ook op de rest van de bovenverdieping). Terwijl we sparen kunnen we mooi alle andere klussen doen en komen we stukje bij beetje steeds dichter bij onze perfecte slaapkamer!

Tot slot

Ik vind klussen best leuk, zolang het met mate is. Omdat we alles zelf doen is het veel werk en als ik dagen achter elkaar aan het klussen ben, verlies ik volledig mijn motivatie. We werken beide en het klussen moet dus in de avonden en weekenden gebeuren. Prima te doen maar we willen ook nog andere dingen doen in onze vrije tijd. Ik vind het dus prettig om het zo stapje voor stapje aan te pakken en het geeft ons ook de mogelijkheid om tussendoor nog wat geld opzij te zetten; zo´n renovatie kost nou eenmaal een hoop. Wellicht dat mensen met veel geld of liefde voor klussen het anders aanpakken maar dit is hoe het voor ons het beste werkt. We hebben het geluk dat we zat kamers boven hebben en dus niet maanden in de troep hoeven te slapen. We kunnen alles gewoon opruimen na het klussen en makkelijk weer pakken als we verder gaan. Anyway, wij gaan weer lekker aan de slag en ik hou jullie op de hoogte van deze slaapkamer make-over!

Ben jij tevreden over je slaapkamer?

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Tijd voor een gezellig toilet? Aan deze tips heb je wat!

    […] toilet doorbrengen, is het in de meeste huizen niet heel gezellig. Wij zijn momenteel druk met de slaapkamer maar daarna staat het toilet op de planning. In dit artikel een aantal tips én hopelijk wat […]

    november 15, 2022 at 11:11 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.