toilet

Lifestyle | Tips om je toilet op te knappen!

november 20, 2020

Ik ben altijd druk bezig met de inrichting en styling van ons huis maar één kamertje wordt daarbij nogal eens vergeten en daarin ben ik vast niet de enige. Ondanks dat we allemaal veel tijd op het toilet doorbrengen, is het in de meeste huizen niet heel gezellig. Wij zijn momenteel druk met de slaapkamer maar daarna staat het toilet op de planning. In dit artikel een aantal tips én hopelijk wat inspiratie voor het opknappen van je toilet!

Het allerbelangrijkste

Het belangrijkste is natuurlijk de wc zelf en daar kan nogal verschil in zitten. Hoe hoog is bijvoorbeeld de pot en zit de bril een beetje fijn? Ik ben hierin zelf niet mega kritisch maar vind de stortbak bijvoorbeeld wel belangrijk. We hebben nu zo´n enorm uitstekend ding maar ik zou heel graag een toilet inbouwreservoir willen. Dit waterreservoir wordt verwerkt in de wand waardoor het niet in het zicht staat. Zo denk ik dat de wc meteen een stuk ruimer oogt en staat alles een stuk netter. De basis is wat mij betreft dus comfort, vanuit daar kun je verder werken.

Bedenk een thema

In de rest van je huis wil je het wellicht wat normaler houden maar op de wc kun je losgaan. Een hysterisch toilet is niet helemaal mijn ding maar zeker door de (meestal) kleine ruimte zijn er genoeg grappige ideeën te bedenken. Ik wil zelf graag iets met zwart, marmer en goud; een beetje chique maar ook een beetje hysterisch qua glimmende dingen. Steven is het daar nog niet helemaal mee eens maar in mijn hoofd is het echt een mooi idee.

Kijk uit naar restjes

Het handige aan een kleine ruimte inrichten, is dat je niet veel verf en tegels nodig hebt, hierdoor zou je geluk kunnen hebben met restpartijen. Kijk rond op Marktplaats of vraag in winkels of er nog wat over is. In ons geval hebben we bijvoorbeeld aan ongeveer één vierkante meter aan tegels genoeg en dat zou best wel eens ergens anders over kunnen zijn. Op deze manier kun je een hoop besparen en heb je voor een prikkie een nieuw toilet.

Vermijd kleine frutsels

Je wc gezellig inrichten is hartstikke leuk maar denk ook aan de hygiëne. Het is nou eenmaal zo dat er bij het poepen, plassen en doorspoelen deeltjes de lucht inkomen en op de aanwezige spullen gaan landen. Niet dramatisch maar in mijn ogen wel iets om rekening mee te houden qua decoratie. Ik ga zeker decoreren maar kies dan liever voor wat grotere en goed schoon te maken oppervlakken en geen kleine frutseltjes met zachte materialen.

Praktische tips qua inrichting

Qua inrichting zijn er nog een aantal tips om de ruimte comfortabel mogelijk te maken.

  • Als je een kraan op je wc hebt, zorg dan, zeker als er bezoek komt, dat je een lekkere frisse handdoek en een fijne zeep hebt. Uiteraard moet het voor jezelf ook lekker schoon zijn maar ik heb er persoonlijk echt een hekel aan als ik ergens ben en het lijkt alsof de handdoek door andere mensen al dagen is gebruikt. Binnen je eigen huishouden is dat toch minder erg of zo.
  • Zorg ook voor reserve wc-rollen in de ruimte. Als het papier dan ineens op is, hoef je niet door het huis te gillen of met je broek op je knieën een nieuwe rol te pakken. Wederom ook fijn voor bezoek.
  • Denk aan een prullenbak, al is het maar een heel kleintje. Als je ongesteld bent of door bijvoorbeeld medische aandoeningen of andere redenen een prullenbak nodig hebt, kan het erg onprettig voelen om buiten de wc hier naar op zoek te moeten. Ik vind dit in mijn eigen huis niet erg maar oprecht heel naar als ik bij anderen ben; desnoods zet je ´m dus alleen neer voor bezoek. Geloof me; dit wordt erg gewaardeerd.
  • Zet ook een fijne wc- of interieurspray neer zodat zowel jij als je bezoekers vervelende geurtjes kunnen maskeren. Die horen er nou eenmaal bij maar toch vind ik het niet fijn als je uit de wc komt en de geur blijft nog een half uur hangen.

Heb jij veel aandacht besteed aan de inrichting van je toilet?

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.