iPhone

Lifestyle | What´s On My iPhone?

oktober 3, 2018

Een tijdje geleden gaf ik jullie al eens een inkijkje op mijn telefoon. Ik deelde mijn favoriete apps en telefoongewoontes. Daar werd zo leuk op gereageerd en omdat mijn telefoongebruik nogal eens verandert, vandaag de hernieuwde versie! In dit artikel neem ik ¨standaard¨ apps als Instagram of bijvoorbeeld Lightroom niet mee, maar probeer ik echt de apps te benoemen waarvan ik denk dat niet iedereen ze kent.

Foap
Foap is een app waar je foto´s in kunt uploaden om ze te verkopen. Je kunt collecties maken met je eigen én met andermans foto´s en op die manier geld verdienen. Als iemand jouw foto in een collectie stopt en ´m daardoor verkoopt krijg jij gewoon het hoogste bedrag. Als jij een foto van iemand anders in een collectie stopt en verkoopt, krijg je een kleine commissie. Geen vetpot maar wel een makkelijke manier om wat bij te verdienen.

Drive
Drive is voor mij een enorme uitkomst wat foto´s betreft. Eerst mailde ik mezelf de foto´s van mijn camera die ik op Instagram wilde zetten. Vaak een heel gedoe en tijdrovend met zulke grote bestanden. Nu vis ik de betreffende foto gewoon uit mijn drive, en gaat alles een stuk sneller.

BTW
Als je net als ik ondernemer bent, weet je dat je vaak BTW moet berekenen bij het opstellen van facturen. Nou ben ik verre van een rekenwonder en vul ik mijn factuurbedrag gewoon in, in deze app, ideaal! Mocht je meer willen weten over belastingaangifte als blogger, check dan dit artikel!

Bring!
Bring is ideaal om te gebruiken als boodschappenlijst. Je kunt gemakkelijk dingen toevoegen en weer wegtikken als je ze gekocht hebt. Helemaal handig is dat je met meerdere personen in dezelfde lijst kunt, zo kunnen we hier thuis beide dingen toevoegen. Ook kan je een reminder sturen naar de anderen dat je boodschappen gaat doen, zo weten ze dat ze nog snel even hun dingetjes in de app moeten zetten. Naast deze geweldige functie kun je ook standaard lijstjes maken voor bijvoorbeeld een verjaardag, een recept of een barbecue.

PostNL
De PostNL app vind ik ge-wel-dig. Ik krijg bijna dagelijks pakketjes en ik vind het vervelend als die steeds bij de buren gebracht worden. Als je je registreert bij de app krijg je bij de meeste pakketjes een melding dat ze er aan komen, inclusief bezorgtijd, heel handig!

Jumbo
De Jumbo app vind ik erg fijn voor het bestellen van mijn boodschappen. Ik hou hier gedurende de week een boodschappenlijstje in bij, of kies een recept als ik geen inspiratie heb. Je kunt dan makkelijk alle benodigdheden voor het recept op je lijst zetten en voor €1 je boodschappen ophalen bij het pick-up point.

13
Ik kan heel lastig uitleggen hoe dit spel werkt, maar het is leuk én verslavend. Voor de mensen die 2028 kennen; het lijkt er een klein beetje op alleen dan leuker. Gewoon downloaden dus, al is ´ie helaas alleen beschikbaar voor IOS.

Magic Puzzles
Legpuzzels zijn wel mijn guilty pleasure en met deze app heb ik er altijd eentje bij me, no shame.

Lightroom CC
De laatste weken ben ik flink aan het stoeien met deze app omdat ik mijn outfitfoto´s wat mooier wil bewerken. Ik maak nu gebruik van een preset om wat eenheid in mijn feed te creëren.

Unfold
Unfold vind ik een hele toffe app om je stories wat mee op te leuken. Je maakt hier gemakkelijk kleine kunstwerkjes mee die er echt uitspringen! Kijk vooral eens op mijn Instagram voor wat inspiratie, ik maak best veel verschillende soorten stories!

Verder ben ik na al die jaren nog steeds een enorme iPhone fan, momenteel gebruik ik een oude iPhone 6. Ik wil, net als velen héél graag de nieuwe iPhone Xr die vanaf 19 oktober te koop is. De iPhone Xr heeft onder andere een véél betere camera dan mijn huidige toestel en ik merk dat ik daar toch wel behoefte aan heb. Ik zit echter nog een jaar aan mijn abonnement vast, maar wie weet! Ik heb het nooit een probleem gevonden om oudere iPhones te gebruiken in plaats van het nieuwste model, maar op cameragebied merk ik nu toch wel dat ik iets te kort kom.
Welke telefoon gebruik jij?

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

4 Comments

 • Yvet

  Hay Leuke blog ik ben hier nieuw.
  Misschien een idee om het artikel waar je naar linkte (vorige whats on my iPhone) te linken want ik moest nu zoeken. Ga zo door!

  oktober 4, 2018 at 6:53 am Reply
  • Mira Ennen

   Thanks voor je feedback, ik heb een linkje toegevoegd:)

   oktober 4, 2018 at 7:05 am Reply
 • Deb

  Handige apps! Vooral drive en bring! ga ik eens bekijken, die lijken me wel wat voor mij.

  oktober 5, 2018 at 2:00 pm Reply
  • Mira Ennen

   Leuk, hopelijk heb je er wat aan:)

   oktober 7, 2018 at 5:40 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.