Vrouwen

Lifestyle | 10 dingen die alle vrouwen herkennen

september 24, 2018
Vrouw zijn; soms vind ik het fijn en een dag later wenste ik dat ik een man was. Vrouwen en mannen zijn natuurlijk compleet andere wezens en we hebben beide zo onze eigenaardigheden. Ik ging nadenken over alle typische dingen die ik doe als vrouw en maakte er dit lijstje van. Sidenote: dit artikel is geschreven ter vermaak en niet om een statement te maken. Als je als vrouw niks uit dit lijstje herkent of een man bent en juist alles herkent; helemaal prima.

Cravings. Ik ben vast niet de enige die regelmatig naar de supermarkt fietst voor een beker Ben & Jerry´s, een pak roze koeken of een berg chocolade. Cravings zijn niet te weerstaan en zeker in hormonale buiten is het maar beter om hier gewoon aan toe te geven. Mijn huidige top 3 is ijs, augurken en gevulde koeken.

Strings. Ik geloof gewoon bijna niet dat er vrouwen zijn die strings lekker vinden zitten. Ik vind het ideaal onder bepaalde kleding maar 9 van de 10 modellen zitten gewoon echt niet lekker. Tegenwoordig is het alternatief echt geen reuze huidkleurige onderbroek; er zijn genoeg alternatieve modellen te koop die mooi zijn én lekker zitten.

Haarleed. Waar mijn vriend zijn haar nog net niet wast met handzeep, er wat gel in gooit en klaar is, is dat bij mij wel anders. Mijn haarroutine vergt een strakke planning wat betreft maskers, verzorging en wassen. Lastig vind ik ook reacties over mijn ¨vaste¨ kapsel. Ik heb mijn haar altijd in een staart of knot omdat ik bijna geen haar én kale plekken heb. Reacties als ¨doe het leuk een keer los¨ zijn dus best pijnlijk, het kan namelijk niet los. Of nou ja, het kan wel maar het is een debiel gezicht. Ik denk dat bijna elke vrouw wel haar-issues heeft, bij mij speelt het ook echt wel mee in het vrouwelijk voelen.

Make-up. Nude oogschaduwpaletten, ik val er elke keer weer voor. Een niet make-up liefhebber krijg je echt niet uitgelegd dat een vijfde palette echt niet te veel is.

BH´s. Natuurlijk is geen enkele vrouw verplicht om een bh te dragen, maar ik draag er buitenshuis wel graag één. Als je eenmaal een model en maat (na vaak een hele zoektocht) hebt gevonden die bij je past, dan raad ik aan daar meteen maar meerdere exemplaren van te kopen. Een handige manier om op je bh´s te besparen is de Hunkemöller Bra Party, hier krijg je 3 weken lang de 3e bh gratis, of 50% korting op de 2e die je koopt. De Hunkemöller Bra Party is vandaag weer gestart en loopt dus de komende drie weken, leuk moment om wat moois voor jezelf te kopen dus!

Plassen. Hoe vaak ik wel niet hoor ¨moet je nou al weer?¨. Tja, vrouwen moeten doorgaans vaker plassen dan mannen en daar kunnen we niks aan doen.

Ongesteld zijn. Ik ben niet haatdragend maar ik benijd mensen die geen last hebben van hun menstruatie enorm. Bij mij is het altijd al een enorme ramp geweest en ik kijk dan ook vol jaloezie naar vrouwen die niet een week kotsen en kermend in bed liggen.

Anticonceptie. Ik blijf het vreemd vinden dat er nog geen speciale anticonceptie voor mannen is. Waarom moeten vrouwen hun lijf volproppen met hormonen of een pijnlijk spiraaltje laten zetten? Natuurlijk kun je ook gewoon condooms gebruiken, maar door veel vrouwen wordt anticonceptie ook gebruikt om menstruatie en de bijbehorende klachten een beetje te reguleren. Ik snap echt niet dat dit nog niet anders kan in dit tijdperk.

De wintervacht. Inmiddels ben ik alweer met de opbouw begonnen hoor.  Of ben ik de enige die de hele winter haar benen amper scheert en ergens in de lente met grof geschut deze wintervacht weer verwijdert.

Tijdschriften. Tijdschriften met nutteloze en altijd dezelfde tips blijven heerlijk om te lezen. Toch willen we graag voor de 4e keer lezen wat ons spiritanimal is, hoe we de ideale partner veroveren en welke lippenstift het beste past bij ons sterrenbeeld.

Bij deze de ¨vrouwendingen¨ waar ik mezelf op betrap en waarin zeker weet niet de enige te zijn. Ik ben benieuwd naar welke typische dingen jullie doen, laat ze vooral achter in de reacties!
In welke punten herken jij jezelf?
 
*Dit artikel betreft een samenwerking.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Floortje

    Hear hear voor de augurk! Heb ze ook pas weer herontdekt, en ik ben blij dat ze die grote potten verkopen:) Strings vind ik ook zo’n dingetje, vroeger had ik zelfs een string aan tijdens mijn workout, nu moet ik er niet aan denken… En ze hebben tegenwoordig ook heel mooi naadloos ondergoed dat naar mijn idee veeeel lekkerder zit!

    september 24, 2018 at 9:48 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.